E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsanın son gongunu Turhan ve Şafak çaldı---

Borsanın son gongunu Turhan ve Şafak çaldı

Borsanın son gongunu Turhan ve Şafak çaldı
31 Aralık 2014 - 18:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Dr. İbrahim Turhan, canlı yayında Bloomberg HT’de Aslı Şafak’a konuk oldu.

Hafta başında SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve SPYD Başkanı Arif Ünver’i Bloomberg HT’de yayınlanan programında konuk eden Aslı Şafak, sermaye piyasalarında 2014’ün finalini Borsa İstanbul Başkanı Dr. İbrahim Turhan ile yaptı.
 
İbrahim Turhan’ı “3. Seans”ta canlı yayında ağırlayan Aslı Şafak, Başkan ile birlikte borsada 2014’ün bitiş gongunu çaldı. Yılın son işlem günü böylece yüzde 1.40 artışla kapanmış oldu. Endeks yılı yüzde 26.62 kazançla 85,721.13 puandan tamamladı. 

Aslı Şafak ile son seansı canlı yayında gerçekleştiren Dr. İbrahim Turhan, Borsa İstanbul’un bir yılını değerlendirirken soruları da yanıtladı. Nasdaq teknolojisinin 21 Eylül'den itibaren kullanılmaya başlanacağını söyleyen Turhan, Nasdaq'ın ilk defa teknolojisinin know-how'ını paylaştığını hatırlatarak teknolojik dönüşümün yatırımcı profilini de çok etkileyeceğini ifade etti. Turhan ayrıca 2016 yılında emtia piyasasının dönüşümünü de tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Turhan Borsa İstanbul'un şu anda uluslararası standartların çok üzerinde olduğunu ifade ederken, hedefin şüpheli işlemleri yüzde 1'in altına indirmek olduğunu vurguladı. Sermaye piyasasının birkaç yıl içinde tanınmaz şekilde değişeceğini belirten Turhan, bankacılık sektörünün ise büyüme sınırlarına yaklaştığına dikkat çekti.
"Türkiye'deki varlıklar şu anda çok ucuz" diyen Turhan, işlem hacminin önemine dikkat çekti ve fiyat oluşumunun daha sağlıklı olmasını sağladığını belirtti.
Yılın son işlem günü yüzde 1.40 artışla kapanıp endeks yılı yüzde 26.62 kazançla 85,721.13 puandan tamamlarken borsadaki bu yükselişi yatırımcıların geçen yıla göre daha olumlu baktıklarını gösterdiğini ifade eden Borsa İstanbul Başkanı Turhan, yatırımcıların ilk başta ekonomik riskler ve cari açığı sorguladığını belirtti.
“Sermaye piyasasını birkaç yıl içinde tanıyamayacağız” diye konuşan Turhan, “2015 ilk çeyrekte halka arzlar 2014 performansını aşacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)