E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda dev şirketlerin savaşı başladı---

Borsalarda dev şirketlerin savaşı başladı

Borsalarda dev şirketlerin savaşı başladı
14 Temmuz 2021 - 11:22 borsagundem.com

Borsalar düşerken, büyük şirketler borsa rotasyonunda yatırımcıların üzerinde durduğu yeni nesil ve büyük şirketlerin önüne geçme potansiyeli olduğu düşünülen şirketlere savaş açıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar devam eden enflasyon baskılarına tepki verirken borsalarda salı günü düşüş görüldü. Seans kapanışında S&P 500 ve Nasdaq Composite rekor seviyelerinin bir miktar altında seyrederken Dow Jones Industrial Average da zemin kaybetti. Uzun bir süredir yatırımcılar içinde bulundukları sektörlerdeki dev şirketlerin önüne geçmek için çaba gösteren küçük yeni nesil şirketlerin potansiyellerini izliyordu.

Ancak Motley Fool’un haberine göre bu şirketlere şüpheyle yaklaşanlar da uzun bir süredir büyük şirketlerin savaş açmasının yakın olduğunu savunuyordu. Bu durum ise Affirm’le birlikte gerçekleşti ve hızla büyüyen fintek alanında liderlik savaşlarının nasıl seyredeceğini görmek oldukça ilgi çekici olacak.

Apple Affirm’e karşı

Affirm yaygın olarak “şimdi al sonra öde” olarak bilinen taksitli alışveriş hizmeti sunuyor. Affirm’ün hizmeti müşterilerin ödeme yaparken çeşitli seçenekler arasından bir ödeme metodu seçmesini sağlıyor. Bazı kısa vadeli taksit düzenlemeleri ise satın alınan ürünün fiyatında bir değişikliğe neden olmuyor. Ancak daha büyük alışverişler ve uzun süreli taksitlerde bir miktar işlem ücreti ürüne yansıtılıyor.

Affirm’ün sunduğu hizmet özellikle de şirketin e-ticaret platformu sağlayıcısı Shopify ile olan işbirliğiyle birlikte daha da popülerleşti. Shopify ticaret müşterilerine Affirm’ün taksitli ödeme programına erişim sağlıyor. Ancak Affirm’ün hisseleri dün kapanışta %10’un üzerinde düşüş gösterdi. Düşüş ise şirketle rekabet edebilecek bir devin ortaya çıkmasından sonra yaşandı.

borsagundem.com'un derlemesine göre Apple kendi taksitli ödeme hizmetini sunmaya hazırlanıyor ve bankacılık devi Goldman Sachs’la işbirliği içinde sunduğu Apple Card hizmetini geliştirmeyi hedefliyor. Şirket dev bankayla işbirliği içinde yeni bir şimdi al sonra öde özelliği başlatacak. Bu hamle Apple’ın mevcut iPhone ve diğer Apple ürünlerini satın alan müşterilerine yönelik.

Apple Card sahipleri iPhone’ları iki yıllık taksitlerle satın alabilecek ve ödemeler kredi kartının minimum ödemelerine göre düzenlenebilecek. Şirketin sunacağı kapsamlı bir taksitli ödeme hizmeti ise şirketin potansiyel taşıyan bir pazarda büyük oranda pay kazanmasını sağlayacak.

Daha büyük bir savaş yaklaşıyor

Affirm sektörde yeni nesil küçük şirketlere savaş açan sektör devlerine karşı savunmasız olan tek şirket değil. Birçok yeni şirketin devasa baskılar karşısında rekabet avantajlarını öne çıkarması gerekecek. Örneğin Upstard Holdings, FICO gibi şirketlerin sunduğu kredi puanlama sistemlerine alternatif sunuyor. Upstart yapay zeka (AI) temelli bir sistem kullanarak geleneksel kredi sağlayıcılar tarafından sunulan hizmetlere erişemeyenlere yönelik daha iyi kredi kararları verebiliyor.

Ancak FICO ve diğer kredi puanlama sağlayıcılarının AI hizmetleri sunan şirketlerle işbirliği yapması da oldukça mümkün. Birçok şirketin Upstart gibi alanda ilk olma avantajı bulunsa da uzun vadede benzer zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar.

Bu sektörlerdeki yeni nesil şirketlerin sonunun geleceği anlamına gelmiyor ancak yatırımcıların kilit sektörlerdeki devasa şirketlerin rekabet karşısında sessiz kalmayacağını düşündüğüne işaret ediyor.

Altında, Powell’ın konuşması hareketliliğe neden olabilir

 

O hisseler için doğru zaman!

 

Bitcoin madencileri Türkiye'ye geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)