E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar tam gaz tehlikeli bölgeye giriyor---

Borsalar tam gaz tehlikeli bölgeye giriyor

Borsalar tam gaz tehlikeli bölgeye giriyor
11 Şubat 2021 - 11:17 borsagundem.com

ABD borsalarında hisse senetlerindeki aşırı yükseliş balon piyasası endişelerini arttırıyor. Borsa uzmanı Jim Cramer Wall Street’in hızla tehlikeli bölgeye doğru gittiği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer küresel borsalardaki balon piyasası endişelerini arttırıyor. Cramer Çarşamba günü yaptığı açıklamasında yatırımcıların hisse senetlerine yönelirken temel verileri umursamadığına dikkat çekti.

Cramer, 80’li yıllarda Top Gun filmiyle hit haline gelen Kenny Loggins’in ünlü şarkısı “Danger Zone”u (Tehlikeli Bölge) hatırlatarak, “Bunu ortalamalardaki sakin piyasa hamleleriyle anlayamazsınız ancak piyasalar giderek daha fazla Kenny Loggins borsasına benzemeye başladı. Tehlikeli bölgeye giden otobandayız” dedi.

Ünlü borsa uzmanının yorumları S&P 500 Endeksi’nin iki gündür üst üste düşüş gösterdiği ve Nasdaq Endeksi’nin de bu düşüşe katıldığı Çarşamba günü kapanışının ardından geldi. S&P 500 Endeksi %0,03 düşüş göstermesine karşın endeks rakamları Pazartesi günkü rekor kapanışın sadece 6 puan gerisindeydi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise rekorlarla sürdürdüğü haftanın ardından %0,25 oranında geri çekildi. Bu arada Dow Jones Endeksi ise 62 puan yükselerek 31.437,80 puanla yeni bir rekora ulaştı.

Cramer borsalardaki hareketlilikte yatırımcıların aşırı açgözlü davrandığının işaretlerinin görüldüğü konusunda uyarıyor. Borsa uzmanı ayı piyasası ve boğa piyasası yatırımcıları para kazanmaya devam ederken açgözlülerinse kaybetmeye mahkum olacağını vurguladı.

Jim Cramer, “Balon piyasalarında hisse senetleri tamamen temel verilerden bağımsız olarak ralliler yapacak. Bu tip hareketliliklerden bıkacaksınız ve kazandığınız miktarın bir kısmını almak isteyeceksiniz. Çünkü tıpkı bardağınıza koyduğunuz birada olduğu gibi baloncuklar sonsuza dek orada kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

Cramer tıpkı geçen ay Reddit kullanan yatırımcılar tarafından yapılan ticarette olduğu gibi özel amaçlı satın alma şirketlerinin, kenevir hisselerinin ve açığa satış sıkıştırmalarının borsalardaki değerlemeleri yukarı çıkardığına işaret etti.

Borsadan kaçmanın zamanı değil

Borsa uzmanı, “Balon piyasası yükseldiğinde dikkatli olmanız gerekiyor. Ancak burası çok önemli: Hemen çıkmalısınız demiyorum. Elinizdeki her şeyi satmanız gerektiğini söylemiyorum Sadece basit bir şekilde bir disiplin uygulamanız için ve bir şeyler satmanız için size yalvarıyorum. Çünkü bir miktar kâr payı almak hiç kimseye zarar vermeyecektir” açıklamasında bulundu.

Cramer Wall Street’teki ortama dikkatli yaklaşılması gerektiğini söyleyen tek ses değil. Salı günü Bank of America Yatırım ve EFT Stratejileri Analisti Jaret Woodard borsalarda %10’luk bir düşüşün yakın olduğu konusunda uyarıda bulundu. Woodard borsaların düşmesi halinde bunun yatırımcılar için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

Bank of America Analisti, “Borsalardaki coşkulu konumlandırmalarla, rekor özkaynak arzıyla ve olabilecek en iyi durumu gösteren bilanço revizyonlarıyla birlikte oluşan büyük ‘belirsizlikler’ nedeniyle birinci çeyrekte satın alınabilir %5 ila %10 arasında bir geri çekilme bekliyoruz” dedi.

Bank of America’nın S&P 500 yıl sonu hedefi 3.800 puanı gösteriyor. CNBC Piyasa Borsa Stratejistleri Anketi’nde ise yıl sonu hedefi 4.082 puan olarak görülüyordu.

Cramer açıklamasının sonunda, “Güneşin parladığı zamanlarda saman depolamanız gerekir ve ben sizden bunu yapmanızı istiyorum. Unutmayın ki hisse senetleri önünde sonunda kağıt parçalarıdır ve Wall Street bu kağıt parçalarını alıcıların gücü tükenene kadar basmaya devam edecektir. Bu noktada da alıcılar ezilip geçilecektir. Henüz bu noktada değiliz. Ancak balon ölçütlerinden anladığımız bir tek şey varsa o da bu yöne doğru gittiğimizin neredeyse kesin olduğu” görüşlerine yer verdi.

GameStop çılgınlığının ardından yükselen yeni güç

 

Kripto para borsası kilitlendi

 

Küresel piyasalarda yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa11 Şubat 2021 18:53

    Hem satın diyor,hem satmayın diyor.Çok yükselmişse satmak gerekir,ancak bu hisse bazında olur,yoksa tüm çıksan borsayla ilişiğin kesilir.Bizim borsa yıllarca düşük daha yeni toparlanıyor.Pahalı değil ki.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ11 Şubat 2021 17:44

    Bizim borsa zaten kelepir bize bir şey olmaz en fazla 1000 puan düşer.yükselir kende 2 kat yükselir.