E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKrizden çıkış süreci benzersiz olacak---

Krizden çıkış süreci benzersiz olacak

Krizden çıkış süreci benzersiz olacak
24 Nisan 2020 - 16:15 borsagundem.com

Korona virüsün tedavisine ilişkin beklentiler sönse de Wall Street borsaları iyileşme sürecini tartışıyor. Uzmanlara göreyse bu iyileşme süreci önceki krizlerin hiçbirine benzemiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz gün Gilead Sciences’ın ürettiği remdisir ilacının işe yaramadığı ile ilgili haberlerle birlikte Wall Street borsalarında korona virüsün tedavisine ilişkin beklentiler sonuçsuz kaldı. ABD Başkanı farklı tedavi yöntemleri önerse de tartışmasız olan bir şey var ki o da Kovid-19’un kesin bir tedavisinin olmadığı ve John Hopkins Üniversitesi’nin korona virüs verilerine göre 190 bin 810 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği.

Tüm bunlara rağmen S&P 500 endeksi 23 Mart tarihindeki %34’lük dip seviyesinin ardından %25 oranla yükseliyor. Marketwatch’un haberine göreyse bu eğer iyileşme süreciyse önceki krizlerin hiçbirine benzemiyor.

Boston ve Londra merkezli bir araştırma firması olan Style Analytics, hem ekonomik krizi hem de toparlanmayı inceledi ve bunları küresel finansal kriz, dot-com balonu ve 1987'deki çöküşle karşılaştırdı.

Kovid-19 çöküşü hisselerin nasıl cevap verdiği ve hangi etmenlerin tepki gösterdiğine bakıldığında küresel ekonomik krize ve 1987 krizine benziyor. Fakat krizden çıkış süreci benzersiz olacak.

Firma yetkilileri, "Mevcut rallide genel piyasayı yenen tek faktör momentumdur ve bu da yatırımcıların teknoloji hisselerinde getiri peşinde koşmaktan biraz daha fazlasını yaptıklarını gösterir." diyor.

Buna karşılık, normal şartlarda iyileşme sürecinde en fazla pozitif ayrışan şirketler olan düşük piyasa kapitalizasyonu ve değere dayalı şirketler şu anki rallide en fazla negatif ayrışan şirketler olarak görülüyor.

Bu durum uzmanlar açısından hızlı destek programlarının piyasanın önceki kazananlarını desteklediği yorumlarını getiriyor. Yatırımcılarsa halihazırdaki rallinin iyileşme sinyali mi yoksa düşük seviyedeki piyasaların uzun süreli hareketlerinden biri mi olduğu konusunda halen endişeli.

Wall Street artan işsizliğe rağmen neden yükseliyor?

 

Trump'tan dünyayı heyecanlandıran açıklama

 

Dünyanın en çok kazanan borsacısının sırları

 

Borsa İstanbul karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 26 Nisan 2020 15:35

    Borsa uçacak.net Holding çok ucuz çok güzel.

  • ZELİHA KARAKAŞLI25 Nisan 2020 22:49

    Tabi borsalar en kral zamanlarını yaşıyor.her şey iyi yükseliyor her şey kötü yine yükseliyor.bu işte bir kezat yokmu sizce.yakında patlamalara hazırlıklı olun.

  • Bika25 Nisan 2020 19:03

    Enerji tüketiminin düşmesi, dünya ekonomisi için kötü günlerin uzun süreceğini gösteriyor.

  • belirsizlik25 Nisan 2020 13:34

    6 aylık bilançolardan sonra durum netleşir...hatta yıl sonu..

  • Kanuni25 Nisan 2020 13:11

    Böyle durumlarda yatırımcının gerçeklikten nasıl uzaklaştığı çok net görünüyor. BIST 100 şu anda Kovid-19 dan önceki değerinde. Tek fark insanlar dışarıya bile çıkmıyor. Bazen grafiğe bakıp sarhoş olana kadar biraz yalnız başına oturup düşünmek lazım. Hayatta ne yaparsan yap mantık sınırları dışında yapma.

  • TARKUT TARKAN24 Nisan 2020 17:04

    borsalardaki tüm hisse senetleri aynen bir saatli bomba gibi bakalım kimlerin elinde patlayacaktır.

  • Ozan26 Nisan 2020 14:01

    Önemli olan düşükten almak. Artık yükselenler satılabilir.adam şimdiye kadar iki aydır topladı.bizimkilerde virüs bitsinn alacağım diye bekliyor