E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar iki önemli kararı bekliyor---

Borsalar iki önemli kararı bekliyor

Borsalar iki önemli kararı bekliyor
29 Temmuz 2020 - 08:37 borsagundem.com

Bu akşam Fed toplantısından çıkacak kararlar ve 1 trilyon dolarlık destek paketi hisse senedi piyasaların yeni gündem maddesi

Borsalar genel ekonomik sıkıntıların farkına varınca gevşeme eğilimine girdi. ABD ekonomisiyle ilgili endişeleri artan yatırımcılar yön bulmak için Kongre'de ele alınacak yardım paketi ve Fed'in para politikası kararını bekliyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu gece alacağı faiz kararının genişleme yanlısı bir duruş sergileyeceği, muhtemelen daha yüksek enflasyona göz yumacağı tahmin ediliyor.

Doların değer kaybedeceğine oynayan yatırımcılar bu kararla reel tahvil getirilerin daha da gerileyeceğini, dolayısıyla doların daha da gerileyeceğini düşünüyorlar.

1 TRİLYON DOLARLIK YENİ PAKET ONAYLANIR MI?

Öte yandan, ABD'nin 1 trilyon dolarlık mali destek paketi ise nakit işsizlik desteğinin
sona ereceği Cuma günü yaklaşırken çıkmaza girmiş gözüküyor. Fed bugün Türkiye saatiyle 21.00'da faiz kararını açıklayacak ve Fed Başkanı Jerome Powell ise toplantıdan yarım saat sonra basın toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıda mevcut faiz oranının değişmemesi bekleniyor.

Bu arada Çin-ABD arasında yaşanan ticaret savaşlarının giderek sermaye savaşına dönüşmesi karşılıklı konsoloslukların kapatılması ve sert açıklamalar da piyasaları kaygılandıran önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Türkiye’de ise döviz cephesinde yaşanan hareketlilik ve borçlanma oranlarında öngörülenin üzerinde rakamlara ulaşılması, turizm gelir kaybı yatırımcılar cephesinde endişeye neden oluyor. Endeksin soluksuz 120 bin puan seviyesine kadar yükselmesinin ardından yaşanan düzeltme hareketleri normal karşılanırken, sert düşüşlerde panik satışlarının da devreye girdiği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)