E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadaki düşüşün tek nedeni İdlib değil---

Borsadaki düşüşün tek nedeni İdlib değil

Borsadaki düşüşün tek nedeni İdlib değil
28 Şubat 2020 - 13:17 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da seyreden keskin düşüşlerin en önemli sebeplerinden biri de Wall Street'teki keskin düşüşler ve küresel piyasalardaki korona korkusu

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa İstanbul Suriye rejiminin hain saldırılarından sonra büyük bir şokla açıldı. Bununla beraber borsaların düşmesindeki tek neden İdlib konusu değil. Korona virüsün Amerika Birleşik Devletleri’nde yayılması risklerinin artmasıyla ABD borsaları hafta boyunca aşağı yönü gösterdi. Wall Street’in 2011 yılından beri yaptığı en kötü performanstan sonra oluşan korku Avrupa ve Asya piyasalarının daralmasına neden oldu. ABD hisse senetleri ve hazine gelirleri sorunun büyümesine neden olabilir.

Londra'daki Ecognosis Advisory Co.'nun CEO'su Andrew Freris Bloomberg’e verdiği demeçte, "Piyasalar, kesintilerin gayri safi yurtiçi hasılayı vuracağı ve daha hisse senetlerindeki kârlara sirayet edeceğinden korkuyor" dedi. "Merkez bankalarının yapabileceği tek şey faiz oranlarını düşürmek ve faiz oranlarını düşürmek, tek tek ülkelerdeki arz kesintisini geri getirmek için hiçbir şey yapmayacaktır."

Dünya piyasalarındaki son durum:

The Stoxx Europe 600 endeksinde yüzde dörtten daha fazla bir düşüş yaşandı. Bu düşüş 2008 yılından beridir en ciddi düşüş. Göstergelere göre her sektörde en az yüzde 3’ü aşan düşüşler söz konusu.

ABD’nin en büyük üç endeksinde %1,3’ten fazla düşüşler söz konusu. Bu diğer küresel piyasalara göre daha düşük görünse de bu göstergeler aynı zamanda 7 kez üst üste yatay seyreden ABD hisselerini gösteriyor.

Asya piyasalarında Tokyo, Seul, Şangay ve Sidney borsaları direnç noktalarını yüzde 3’ten daha aşağıda noktalara taşıdı. ABD tahvillerinde 10 yıllık hazine getirisi %1,2’nin altına indi. Texas petrollerinin varil fiyatları 46 doların altına düştü.

Borsada tarihi düşüş!

 

2008 yılından bu yana borsalarda en kötü hafta

 

SPK, Borsa İstanbul'da açığa satışı yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika28 Şubat 2020 15:56

    Covid-19 dünya ticaretini ve turizmi vuracağından ülkelerin büyümeleri ve şirketlerin kârları düşeceğinden borsalar düzeltme yapıyor.

  • Lala28 Şubat 2020 14:28

    Liyakatsiz ekonomi yönetimi yüzünden düşüyor borsa. Makam için, saray için, alman makam araçlarına yapılan israf yüzünden batıyor ekonomi

  • As28 Şubat 2020 16:35

    Onlar cerez parası

  • Emekci28 Şubat 2020 14:03

    Akpciler için borsada alım fırsatı doğdu. Hadi yatırım paraları

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$28 Şubat 2020 17:11

    böyle cahil, ölü doğmuş, mantar zihinliler malesef Türkeye bitmemiş bitmeyecektir.ben akp li değilim fakat borsadan istediğim zaman hisse alıp satabiliyorum.senin elini kolunumu bağlayan git sende al veya sat hisse senetlerini.

  • fjfjd28 Şubat 2020 13:41

    Sürekli söyleye söyleye dilimde tüy bitti ya kaç kere diyeceğiz bir ekonomist/stratejist olarak diyorum ki 2. Wall Street Krizi yaşanıyor domino etkisiyle tüm dünya borsaları çöküşte şirketlerin borçluluk seviyeleri yüksek döndüremiyorlar çünkü aldıkları borçları yatırımdan ziyade daha çok borsaya yatırıyorlar şirketler battığı zaman işsizlik artacak kapitalist tehlikede.