E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yurt dışı seyir belirleyici olacak---

Borsada yurt dışı seyir belirleyici olacak

Borsada yurt dışı seyir belirleyici olacak
07 Temmuz 2014 - 09:22 borsagundem.com

Bugün Almanya Mayıs ayı sanayi üretimi ve Hazine’nin açıklayacağı Haziran ayı nakit gerçekleşmeleri takip edilecek

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:    

"ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle gün boyu düşük hacimli sıkışık bir seyir izleyen BİST 100 endeksi haftayı sadece 6 puanlık düşüş ile 77.535 puandan tamamladı. Bankacılık endeksindeki gerileme %0,71 oldu. Yoğun bir veri trafiği yaşadığı haftayı geride bırakan BİST’de, haftalık bazda %1,19 değer kaybı yaşandı.

Bu hafta Salı günü açıklanacak olan sanayi üretimi verisi ve Cuma günü açıklanacak cari açık verisi, yurt dışı tarafta ise Çarşamba günü açıklanacak FED tutanakları ve Perşembe günü açıklanacak İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı gündemde önemli bir yer tutacak.

Bugün ise Almanya Mayıs ayı sanayi üretimi ve Hazine’nin açıklayacağı Haziran ayı nakit gerçekleşmeleri takip edilecek.

Açılışta BİST’in yatay bir hareketle güne başlamasını gelen veri ve yurt dışı piyasaların seyrine göre yönünü belirlemesini bekliyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Haftanın son işlem günü serbest piyasada 2,1245 – 2,1295 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,09 oranında değer gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 2,1295’ten günü tamamladı. Merkez Bankası tarafından düzenlenen döviz satım ihalesine Cuma günü toplamda 24 milyon Dolar tutarında teklif gelirken ihale sonunda ortalama fiyat 2,1290 TL olarak belirlendi.
Sepet bazında Lira %0,20 oranında değer kazandı. Cuma günü borçlanma araçları piyasasında %8,36 - % 8,40 seviyeleri arasında hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre değişiklik göstermeyerek günü %8,38 seviyesinden tamamladı."
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)