E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
25 Nisan 2023 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu bankalarımız, Togg için araç bedelinin %50'si tutarında 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracak.

Erdoğan: 14 Mayıs seçimleri, ülkemizin sadece önümüzdeki 5 yılını değil, gelecek yarım asrındaki seyrini belirleyecek bir yol ayrımına dönüşmeye başladı.

ABD: Sudan'da taraflar 24 Nisan gece yarısından başlamak üzere 72 saatlik ateşkeste anlaştı.

Financial Times'ın haberin göre Avrupa Birliği ve Japonya, Washington'un yaptığı G7 üyelerinin Rusya'ya ihracatı tamamen yasaklamaları teklifine karşı çıkıyorlar.

ECB, dijital euronun oluşturulmasında bir sonraki aşamaya geçilmesi ile ilgili kararın bu yılın güz döneminde verileceğini açıkladı.

ECB Üyesi Schnabel: 50 baz puanlık faiz artırımı olasılığı masadan kalkmadı.

ECB Üyesi Makhlouf: Faiz artırımını durdurmayı planlamaya başlamak için çok erken

ECB Üyesi Lane: 4 Mayıs toplantısı sonrasında daha fazla faiz artırımı verilere bağlı olacak.

Lane: Güncel veriler, yaklaşan toplantıda faiz oranlarını tekrar artırmamızı gerektiriyor.

Rusya: Ukrayna'nın Karadeniz Filosu'na saldırıları Tahıl Anlaşması'nı tehlikeye atıyor.

TASS/ Dışişleri Yetkilisi: Rusya, orta ve kısa menzilli nükleer füzeleri yasaklayan anlaşmadan çekilebilir.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Yeni Konut Satışları verileri takip edilecek.
ABD Başkanı Biden, 26 Nisan'da Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'un kabul edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü %1,3 oranında volatilite ile hareket ederken, endeks en yüksek 5.076, en düşük 5.010 seviyelerini gördü. Güne yatay başlangıç yapan endeks gün içinde 60 g HO'yu yeniden test etse de gün sonuna doğru gelen satış basısı ile günü 5.023 seviyesinden tamamladı. Haber akıllarının etkili olduğu günde otomotiv sektörü payları ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak’’ açıklamasında bulundu.

Ons altın haftaya 1.980 dolar seviyelerinden başlangıç yaparken bugün ise 1.992 seviyelerinden hareket ediyor. ABD’de enflasyon tarafı geri çekilmesine rağmen istihdam tarafındaki güçlü seyrin devam etmesi, bankacılık krizi ve OPEC+’nın üretimde kısıntıya gitmesi ile yükselen petrol fiyatlamaları ile birlikte talebe bağlı enflasyon korkuları gündemde yer almaya devam ediyor. Faizlerin artması sonrasında SVB’nin tahvil kağıtlarından elde ettiği zararlar ile iflasını açıklaması ile ayyuka çıkan bankacılık krizinin ekonomilerde durağanlığı artırması bekleniyor. Bu durağanlığın resesyona sebebiyet vermesi de olasılıklar arasında yer alırken Fed tutanakları resesyona atıfta bulunmuştu. Fed’in geçtiğimiz ayki toplantısında bankacılık krizini bir kenara bırakıp faiz artırıp şahin açıklamalar yapması ardından aynı toplantının tutanaklarının güvercin tonda olup bankacılık krizinin beklenen kadar hafif olmadığının dile getirilmesi piyasalarda yön arayışını sürdürdü. Piyasaların cevap beklediği soruların başında ise Fed, enflasyonun kontrol altına alınması için faiz artırımlarına mı devam edecek, yoksa mali krizinin etkilerini azaltıp parasal genişlemeye mi geçecek? Beklentimiz 3 Mayıs’ta Fed’in 25 baz puan faiz artırımı yapması sonrasında bekle/gör politikasına geçeceği ve 2022’nin sonlarına doğru faiz indirimine gideceği. Bu durumun etkilerinin dolara olan talebi azaltmasını, ons altın fiyatlamalarına ise katalist etki yaratmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.535 - 5.638 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.550 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 37.066 azalarak 224.042 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.610 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.650’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.050 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.600 - 5.650 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.250 ve 5.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 25/04/2023

 

Asya borsaları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)