E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
12 Ekim 2022 - 07:57 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD'de New Jersey Senatörü Menendez ve Maryland Senatörü Hollen'ın sunduğu ve Türkiye'ye F - 16 satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan eklemeler, ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan çıkarıldı.

 Medyada yer alan habere göre otomobilde matrah artırımı ile vergi oranının düşürülmesi çalışmaları yapılıyor.

Fitch’in Banka Notlarından Sorumlu Global Başkanı Longsdon Türkiye’nin geniş bir bölge içinde kur riskleri karşısında en kırılgan ülke olduğunu söyledi.

G7 ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırılarını kınayarak, bu ülkeye mali, insani, askeri ve diplomatik desteği sürdüreceklerini bildirdi.

ABD Başkanı Biden: "(Putin'in nükleer silah kullanma ihtimali) Bunu yapacağını düşünmüyorum. Ancak dünyadaki en büyük nükleer gücü elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna'da nükleer silah kullanabileceğini açıklamasını sorumsuzca buluyorum.

Biden, yakın gelecekte bir resesyon olacağına inanmadığını ve varsa bunun "hafif" bir ekonomik düşüş olmasını beklediğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, doların gücünün küresel olarak farklı para politikası duruşlarının mantıklı sonucu olduğunu ve değerinin piyasa tarafından belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Yellen, piyasalarda finansal istikrarsızlık belirtileri görmediklerini söyledi.

BoE, bankacılara geçici tahvil alımlarını uzatacağı sinyalini verdi.

IMF Baş Ekonomisti Gourinchas: Merkez bankalarının enflasyon mücadelesi 2024'e kadar sürecek.

 Güney Kore Merkez Bankası, yedi günlük geri alım oranını yarım puan artırarak 10 yılın en yüksek seviyesi olan %3'e çıkardı.

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para borsası Bittrex'in toplam 53 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar açıklanacakken, ABD’de ÜFE verileri ön planda olacak.
• İngiltere’de Dış Ticaret Dengesi, Sanayi Üretimi ve İmalat Üretim verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Astana’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek.
• ABD’de TÜFE Perşembe günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Global piyasalarda risk iştahı düşük seyrederken, piyasalarda resesyon endişeleri sürüyor. İstihdam piyasalarındaki iyileşme ile Fed’in yıl sonuna kadar 125 baz puan faiz artırma ihtimali %65’e yükselirken, alçak sesle de olsa 150 baz puan ihtimali de piyasalarda konuşulmaya başlandı. Anketlerde 150 baz puan olasılığı (75 + 75) %25’e yükseldi.
Bugün, Fed’in geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği faiz kararının tutanakları yayımlanacakken, piyasalar Fed’in şahin tonuna devam mı edeceği yoksa güvercin tutuma mı geçeceği mesajlarını arayacak. Şahin mesajlar gelmeye devam ederse enflasyonist risklerin süreceği algısının fiyatlamalarını görmeye devam edebiliriz. Ayrıca VİX endeksinde de yukarı yönlü eğilimin devam etme potansiyeli bulunuyor. Tersi bir durumda ise tepki alımları global piyasaları rahatlatabilir. ABD’de bugün ÜFE, yarın ise TÜFE verileri açıklanacak. Yüksek enflasyonun kontrol altına alınabilmesi adına yapılan faiz artırımları neticesinde enflasyon yakından takip edilirken, beklenti üstü gelebilecek ya da enflasyonun hızının tekrar yukarı yönü işaret etmesiyle risk iştahında bozulmalar görebiliriz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.964 - 4.027 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.984 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.387 artarak 333.790 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.969 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.050’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.045 ve 4.080 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.900 ve 3.860 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 12/10/2022

 

Kripto para borsası Bittrex'e dev ceza!

 

En fazla para girişi olan hisseler 11/10/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)