E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
16 Kasım 2022 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne füzelerin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna şehirlerine büyük bir Rus füze saldırısının ardından Polonya'da bir patlama olduğuna dair haberlerle ilgili, AB'nin her iki ülkeyle de dayanışma içinde olduğunu ve durumu yakından izlediğini bildirdi.

ABD Dışişleri: (Polonya'ya düşen füzeler) Son derece kaygı verici.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: NATO'nun topraklarına füze fırlatılması ortak güvenliğe yönelik bir Rus saldırısıdır.

ABD eski Başkanı Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etti.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, Fed'in para politikasını sert şekilde sıkılaştırmasının enflasyonu yavaşlatmakta olduğu konusunda çok az kanıt gördüğünü söyledi.

Fed'in Bankacılık Sektörünün Gözetim, Denetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Fed aşırı yüksek enflasyon ile mücadele ederken ekonominin zayıflayacağını ve işsizlik oranının artacağını söyledi. 

Philadelphia Fed Başkanı Harker, Fed'in faiz artırımlarını enflasyonu %2 hedefine doğru giden bir düşüş patikasına sokmak için yeterince sınırlayıcı bir seviyeye ulaşıldığında durdurması gerektiğini söyledi.

Japonya, Rus hükümetinin Japonya'nın Rusya'nın Uzak Doğu'sundaki Sakhalin – 1 petrol ve gaz geliştirme projesindeki hissesini sürdürmesine izin vermeye karar verdiğini söyledi.

IMF, Avustralya'nın iç talebi soğutmaya yardımcı olmak ve enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmak için para ve maliye politikasını sıkılaştırmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Apple cihazları için ABD Arizona’da yapım aşamasında olan bir fabrikadan çip tedarik etmeye hazırlanıyor.

BlockFi'nin iflas başvurusunda bulunacağını belirtildi.

Slovakya'nın petrol taşımacılık şirketi, Ukrayna tarafında yaşandığı belirtilen teknik bir arıza nedeniyle Druzhba boru hattından petrol akışının durduğunu bildirdi.

Çin'de yeni konut fiyatlarında düşüş Ekim ayında da devam etti.
 

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de TÜFE, ABD’de Perakende Satış, Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi verileri ön planda olacak.
İngiltere Başbakanı Sunak, G20'de Çin Devlet Başkanı ile görüşme yapacak.
Polonya Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe alıcılı başladı. Öğle saatlerine doğru endekse gelen sert satış dalgası sonrasında endeks 4.534 seviyesine kadar geri çekilse de sonrasında tepki alımları ile hem kapanış rekorunu hem de gün içi en yüksek seviye rekorunu kırdı. Yüksek hacimle birlikte yükselen BİST100 endeksindeki pozitif görüşümüzü sürdürüyoruz. Ancak olası haber akışlarının etkileriyle olabilecek satış dalgasında temkinli olunması gerektiğini düşünüyoruz.

Ekim ayında Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi -83 milyar TL, Faiz Dışı Denge ise -22 milyar TL açık verdi. 2022 kümülede; Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi -128 Milyar TL açık verirken Faiz Dışı Denge ise 139 milyar TL fazla verdi.Faiz harcamaları; Ekim ayında rekor seviyeye çıkarak 61,1 Milyar TL olurken 2022 yılı toplamı 268 Milyar TL oldu. Artan dış ticaret açığına ek olarak bütçe açığının yükseliyor olması finansman ihtiyacını artırmaktadır. Bu durum da yurtdışı piyasalardaki faiz artış süreci sebebiyle daha yüksek finansman maliyeti anlamına gelmektedir.

ABD’de ÜFE yıllık bazda %8,3 olan beklentilerin altında %8,0 olarak açıklanarak %8,5 seviyesinden %8,0’e geriledi. Açıklanan veri ile birlikte ABD vadelileri ve ons altın tarafındaki yükseliş hızlanırken, Dolar endeksi ile ABD tahvilleri geri çekildi. Geçen haftaki TÜFE verisinin beklentilerin altında gelmesi sonrasında ÜFE verisinin de beklenti altında gelmesiyle birlikte global taraftaki risk iştahı artarak devam ediyor.

Euro Bölgesi ekonomisi 2022 yılının 3. çeyreğinde öncü göstergelerde %0,2 oranında büyüme gösterdi. Beklentilere paralel gelen veride 2022 yılının 1. çeyrek döneminde büyüme % 0,6 ve 2. çeyrekte büyüme %0,8 olarak açıklanmıştı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.068 - 5.244 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.225 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.000 azalarak 294.577 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.062 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.275’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.140 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.245 ve 5.275 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.170 ve 5.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2022

 

Hacmin yüzde 25'i beş hissede

 

Bakır fiyatları düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)