E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada tepki alımları bekleniyor---

Borsada tepki alımları bekleniyor

Borsada tepki alımları bekleniyor
18 Şubat 2015 - 09:27 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki hafif alıcılı görünüm ve USDTRY'deki sakin görüntüye bağlı olarak endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejisi raporu:
   
"Yunanistan ile ilgili belirsizlikle güne satıcılı başlayan BIST100, gün içinde satış baskısı atında kalarak günü %1,88 oranında kayıpla 84.424 puandan kapattı.

Yunanistan ve Eurogroup arasında devam eden görüşmelerde çok fazla bilgi kirliliği ile karşılaşırken, Yunanistan'ın kurtarma programını 6 ay uzatabileceği haberi kısmi bir iyimserlik yaratmış durumunda. Küresel piyasalardaki hafif alıcılı görünüm ve USDTRY'deki sakin görüntüye bağlı olarak endeksin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz.

Günün önemli gelişmesi ise Bugün TSİ 15:00'da açıklanacak ABD ÜFE verisi ve akşam saatlerinde FED'in 27-28 Ocak toplantısına ilişkin toplantı tutanakları olacaktır. FOMC toplantısında para politikası duruşunda bir değişikliğe gidilmemesi FED'in faiz artırımı konusunda şahin bir duruş sergilemeye devam edebileceği algısı yaratmıştı. Bugünkü tutanaklarda da bu yönde bir beklenti hakimken, ABD 10 yıllıklarının %2,12 seviyesine çıkarak faiz artırımını fiyatlamaya başladığı söylenebilir. Aynı şekilde istihdam piyasasındaki güçlü görüntünün iyi enflasyon verisiyle tamamlanması durumunda faiz artırım süreci ile ilgili endişeler artabilir. Bu kapsamda ÜFE rakamlarının iyi gelmesi durumunda yükseliş eğilimini sürdürecek ABD 10 yıllık faizleri ile birlikte yurtiçi piyasalarda baskı gözlemlenebilir. Endekste geri çekilmenin devam etmesi durumunda 83.500 destek seviyesi olarak takip edilebilir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)