E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesinde---

Borsada rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Borsada rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesinde
11 Nisan 2022 - 11:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi altı haftalık yükseliş eğiliminin ardından yedinci haftanın ilk işlem gününde 2.422,16 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.



Küresel pay piyasalarından son zamanlarda pozitif ayrışmayı başaran Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 1,2 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

BIST 100 endeksi 17 Aralık'ta gördüğü 2.406,87 seviyesini geçerek yeni rekor seviyesini 2.422,16 puana taşırken, banka hisseleri söz konusu yükselişe öncülük etti.

 
Son iki işlem gününde toplam yüzde 9'dan fazla yükselen bankacılık endeksi, bugün de yaklaşık yüzde 3 değer kazancıyla tarihi zirvesi olan 2.042 puanı gördü.

Analistler, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin büyük çoğunluğundan yılın ilk çeyreğinde önemli kar artışı beklendiğini kaydederek, özellikle banka karlılıklarına ilişkin tahminlerin risk iştahını besleyen başlıca faktör olduğunu dile getirdi.

Küresel bazda şahinleşen merkez bankalarının pay piyasalarında risk iştahını düşürdüğünü aktaran analistler, buna karşılık Borsa İstanbul'un son 6 haftadır pozitif ayrıştığını kaydetti.

Analistler, BIST 100 endeksindeki rekor yolculuğunun demir-çelik ve havacılık hisseleriyle başladığını belirterek, devamında banka ve holding hisselerindeki güçlü alımlarla sürdüğünü söyledi.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin çarpanları dikkate alındığında halihazırda oldukça ucuz olduklarına dikkati çeken analistler, dolar bazlı bakıldığında da Borsa İstanbul'daki şirketlerin oldukça yüksek potansiyel barındırdıklarını bildirdi.

BIST 100 endeksi bugün dolar bazında 164 seviyesine çıkarken, tarihi zirvesi, Kasım 2010'da görülen 510 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının riskler kadar fırsatları da beraberinde getirdiğine değinerek, Türkiye ile batılı devletler arasında son dönemde iyiye giden ilişkilerin de Türk lirası varlıkları desteklediğini dile getirdi.

Ödüllü borsa uzmanlarından 5 yatırım stratejisi

 

Borsa 30’da 26 hissede güçlü seyir

 

Borsada yeni tarihi zirve

 

Borsada ralli sürüyor, 2.400 seviyesi kritik!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali11 Nisan 2022 23:57

    Yarın çakarlar. Dünya borsaları ekside

  • Mucise Reis ;)11 Nisan 2022 17:41

    Çal  9 / 8 lik Ragaa Ragaa  :D Ragaa Ragaaa... :D  Olanlara anlam veremeyenler çok... Aman boşver...

  • TAMİZ KARTALGÖZ11 Nisan 2022 17:39

    Yılsonu endeksi 4000 bekliyorum şahsen.

  • Kederliyim11 Nisan 2022 17:39

    Ben bu rallide saç baş yoluyorum. Özel bankalar fiyatlarına tur bindirdi. Benim ki dava bahanesiyle tahsisli olayıyla bitmek tükenmek bilmeyen sağ duyulu olmayan yönetim anlayışıyla hala neyin baskısını görüyor. Allah bizim yardımcımız olsun. Bu zalimlerin insafına kaldık.Allah kula secde etttirmesin. Yatırımcısının 3 krş kazanmasında art niyetli olanları şu mübarek günde Allah'a havale ediyorum. Sakız parasına bu enflasyonda banka mı olur. Yeter bıraksınlar yakamızı. Bunlar bizden ne istiyor bir canımız kaldı. Halka açık oranını %10 a kadar düştü. Yeter ya bizede yaşam hakkı verin.

  • Mucise Reis ;)11 Nisan 2022 16:37

    Rusya karşısında kripto aysakları önlemleri avrupa tarafından dile getirildi. Zaten öncesinde rusya oligartların türk bankaları ile güvenli limana geçmesi sö zkonusu denişyordu. türk borsalarına bu durum pozitif yansıdı... btc ve alternatifi netur engeller gelebilir? diye kızardı. bazı ortak ulkeler tuk banka şubelerı rus banka şubelerı oldugunu biliyoruz. türkiye para yasapı koymayacağına göre bankalar iyi etkılenır manası dahada güçlenmiş oldu. o bakımdan Bankalar sırtldı endeksı. biz bu senaryoyu zaten beklıyorduk. şimdi rus firmalar şubeler yabancılarda aynı biçimde uzlaşıcı olacakları ülke olarak Türkiye ye gelebilirler. geçicide olsa haberden önce al... köpük erirse sat :D bol kazançlar... Tv ler radyolar demeden sen pozisyonu alıp, dillendiğinde olaylar kar satışı yaparsın. Boşverin hava civa işleri söylemleri.. Ben yazıyorum kaç gündür, ama açık açık herşey yazılmaz, yatırım danışmanı değilim ki kritik dönemeçten paylaşabileyim :D  ...

  • Alpertunga11 Nisan 2022 15:24

    senin gibi borsanında mobil iletişim senin gibi hisseninde .patronların oyuncağı yaptınız bizi yazıklar olsun.

  • AHMET ÖZBİR11 Nisan 2022 13:08

    BİST, TL ÖTESİ "KELLE!" Ben bütün paramı TÜRK LİRASI'nda değerlendiriyorum. Çünkü GELECEĞİN PARASI TL OLACAK, BİST'TE KÂRLAR KATLANACAK. ***Türk'ün Borsası, Türk Lirası Kazanç Kapısı***

  • Aktrol11 Nisan 2022 16:42

    Ayakkabı  kutusunda tutuyordun hani. Herkeslerin kredi kart borçları var. Hayat sana vayikiki vay vay. Yıkar yalarsın tabi. iyisin tabi.

  • Mucise Reis ;)11 Nisan 2022 12:45

     Yükselirken yazmak istemiyorum. Yükselmeden yazmak mesele... Köpük atılacaksa atarız.... Keyfine tutuyoruz :D 

  • E g 11 Nisan 2022 12:19

    TL BAZINDA REKOR FAKAT DÖVİZ BAZINDA HENÜZ %50 BİLE DEĞİL