E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
18 Ekim 2022 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

TCMB, liralaşma stratejisi kapsamında menkul kıymet tesis oranını %3'ten %5'e yükseltti.

Fitch Türkiye ekonomisine ilişkin düzenlediği webinarda Türkiye'de enflasyonun hızlı şekilde gerilemeyeceğini ve büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

Stellantis’in Jeep çıkışının ardından Çin'deki tüm otomobil üretimini durdurmayı değerlendirdiği medyada yer alıyor.

Almanya Başbakanı Scholz, bakanlara ülkenin kalan 3 nükleer santralini Nisan ortasına kadar çalışır durumda tutmaları talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, savunma sanayi ve enerji alanında iş birliği, Ukrayna'daki savaş, Ege ve Akdeniz ile diğer bölgesel konular ele alındı.

ABD: İran dronlarının Ukrayna'da kullanıldığına dair kapsamlı kanıtlar var.

İskoçya Başbakanı Sturgeon, İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması durumunda mümkün olan en kısa sürede yeni İskoç sterlinini kullanıma koyacaklarını bildirdi.

ABD'de ara seçim anketlerinde Cumhuriyetçiler az farkla da olsa Demokratlar karşısında avantajlı görünüyor.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Endeksleri, • • •ABD’de ise Sanayi Üretim Endeksi ile Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.
• TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Piyasalar haftanın ilk işlem gününe Asya piyasalarında hafif satıcılı seyir ile başlamıştı. Ülkelerden gelen sıkılaştırma adımları ve sıkılaştırma ile ilgili mesajlar, piyasalar üzerindeki baskıyı artırması sonrasında, sıkı para politikalarının uygulandığı bu dönemde ekonomilerde geri çekilme beklentileri ile riskli varlıklardan çıkışların hızlandığı bir dönemden geçiliyor.
BİST100 endeksi ise küresel piyasalardan pozitif ayrışıyor. Endeks haftanın ilk işlem gününü %6,08 oranında yükselişle 3.847 seviyesinden tamamlarken, en çok kazandıran sektör %9,9 ile bankacılık oldu. 2022 yılı üçüncü çeyrek bilanço döneminin başlaması ardından güçlü beklentiler BİST100 endeksini destekliyor.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.968 - 4.334 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.306 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 21.116 artarak 365.875 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.006 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.380’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.230 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.350 ve 4.380 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.270 ve 4.230 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 18/10/2022

 

ABD'den Türkiye'de gaz üssü planına tepki

 

ABD borsaları günü pozitif kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)