E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
09 Eylül 2022 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefat etti. Kraliçe’nin vefat etmesiyle Prens Charles Kral oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisinin yakalandığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD enflasyonunun daha da yavaşlayacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti ancak belirsizliğin devam ettiği konusunda uyardı.

Yellen, yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının tarihi normlara döndürülmesi gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını ifade etti.

ABD Başkanı Biden, müttefikleriyle Avrupa'ya gaz tedarikini görüştü

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının bozulacağına dair bir emare olmadığını söyledi.

Chicago Fed Başkanı Evans, aşırı yüksek enflasyonu aşağı getirmenin Fed'in birinci görevi" olduğunu söylediği ve faiz artırımlarının bir resesyona yol açmasını beklemediğini vurguladı.

ABD, İranlı şirkete Rusya'ya insansız hava aracı gönderdiği gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

Çin tarafında enflasyon verileri beklentilerin altında geldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Rusya’da TÜFE ve GSYH verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi rekor kırmaya dün de devam etti. Japonya’da öncü büyüme verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ile Japonya önderliğinde Asya piyasaları geçtiğimiz günü alıcılı tamamladı. Asya’daki alıcılı seyir ve ABD vadelilerindeki yataylık ile BİST100 endeksi güne alıcılı başladı. Volatilitenin yüksek olduğu endekste tekrar bankacılık sektörü payları ön plana çıktı.

ECB faiz kararını açıkladı. Temmuz ayında 11 yıl aranın ardından faiz artıran ECB, 25 baz puan beklentilerin üstünde 50 baz puanlık faiz artırmıştı. Dün ise ECB beklentilere paralel olarak 75 baz puan faiz artırdı. Faiz artırımı beklentiler dahilindeydi ama ECB Başkanı Lagarde’nin yaptığı açıklamalar Avrupa’da endişelere yol açtı diyebiliriz. Faiz artırımının önden yüklemeli faiz artırımı olduğunu vurgulayan Lagarde, yüksek enflasyon ortamında faiz artırımlarına devam edileceğini söyledi. Büyüme konusunda ise pozitif konuşmayan Lagarde, ‘’Büyüme için aşağı yönlü senaryo, 2023'te negatif büyümeyi içeriyor’’ dedi. Konuşma ile birlikte resesyon endişeleri tekrar yükseldi. Gaz tedarikinde bozulmaların ekonomide yavaşlamayı güçlendirdiğini belirten Lagarde, eurodaki değer kaybının enflasyonu tetiklediğini belirtti.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.901 - 4.032 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.918 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.664 artarak 344.948 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.860 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.040’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.010 ve 4.040 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.930 ve 3.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 09/09/2022

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (09/09/2022)

 

Altın yazı zor geçirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki09 Eylül 2022 09:04

    İşbank akbank vakıfbank halkbanka neden kredi açığa satış yasağı gelmiyor. Sabah devre kesip öğlen tavan yapıyorlar. Keyiflerine göre istedikleri şirkete yasak koyanlar cehenneme gidin.

  • Borsacı Osman09 Eylül 2022 08:56

    Unutmayın bankalar bir gün eksi ile açılacak veya gün içinde artıdan eksiye dönecek ancak bu dönüşün her zaman olduğu gibi toparlaması olmayacak hatta ertesi gün bir taban sonra bir taban daha yiyecek,bunu yazmak kolaydı zor olanı yazayım o gün ne zaman ? Bunu kimse bilemez ancak şunu diyebilirim,para kazanmak için yatıracak olsam nereye yatırırdım şimdi paramı sanayiyemi ulasımamı bankayamı bence bankaların içinde bir kaç tanesinin hala daha gidecek yeri var yüzde 10-20 arasında hepsi bu,bankadan sonra ne gelir? Tabiki sağlam ancak yan kağıtlar ufaktan sağlam hisselere kaymaya başlayın sıra onlarda.!!

  • Recep09 Eylül 2022 08:37

    Vakıfla halkbanka devre kestirme günü geldi çattı. Yükselerek açılacaklar gene ve basacağım shortu