E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
09 Kasım 2020 - 09:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 2.516 kişi artarak 394.255’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 84 kişi artarak 10.887’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 338.239.
• Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.
• ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden oldu.
• TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yapmış olan Naci Ağbal atandı.
• İbrahim Şenel Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına atandı.
• Nihat Zeybekçi Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine getirildi.
• TCMB Başkanı Naci Ağbal, TBB yönetimindeki banka genel müdürleri ile bir araya geldi.
• İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirileceği yönündeki iddiaları yalanladı.
• Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin yeni Başkanının Joe Biden seçilmesi üzerine, "Türkiye ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdürecektir" dedi.
• ABD’de başkanlığa seçilen Biden: Bölmeyi değil, birleştirmeyi hedefleyen bir başkan olacağım .
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş dünyamızın her meselesini kendi meselemiz olarak görüyor, çözüm üretiyoruz .
• Erdoğan: Türkiye, coronavirüs salgını sürecinden ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik olarak çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır .
• Almanya Başbakanı Merkel, halkın % 60'ı ile 70'inin aşı veya hastalığı geçirmesi sonucu bağışıklık kazanması durumunda "virüsün hemen hemen yenilmiş sayılacağını" söyledi.
• Trump, Biden’ın kanıt olmaksızın aceleyle kendini galip ilan ettiğini ve bugün hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.
• Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın kaldıraçlı finansman operasyonlarının önemli parçalarının durdurulması yönünde yaptığı çağrı Deutsche Bank tarafından reddedildi .

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Dış Ticaret Dengesi verisi açıklanacak.
• Fed Başkanı Powell ve BoE Başkanı Bailey, Avrupa Merkez Bankası'nın 11-12 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Merkez Bankacılık 2020 forumunda konuşacak.
• AB diplomatlarının verdikleri bilgiye göre Avrupa Birliği, Boeing'e sağlanan haksız desteklemeler konusunda açılan dava sonrası Dünya Ticaret Örgütü'nün verdiği karar çerçevesinde ABD'de 4 milyar dolar tutarında ithalata tarife uygulamaya bu hafta başlayacak
• Konsolide bilançoların açıklanması için bugün son tarih.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasaların tüm hafta sürdürdükleri pozitif hava geçtiğimiz haftanın son işlem gününde negatif başladı. Piyasalarda Biden'ın kazanma ihtimali yüksek görülürken, piyasalar da bu olasılığın fiyatladığını görüyoruz. Trump’ın kazanmasına kesin gözüyle bakılan bazı eyaletlerde Biden’ın önde olması ABD seçimlerini tamamen kızıştırmış durumda.

Trump’ın bazı eyaletlere itiraz etmesi ve sürecin uzaması ihtimali artarken, bu piyasalar üzerinde baskı oluşturabilecek bir madde olarak öne çıkıyor. Perşembe açıklanan Fed kararın ile faiz değişikliğine gidilmezken, Powell, artan risk ve belirsizlik ile mali destek ihtiyacının yine altını çizdi.
BİST100 endeksi haftanın son işlem gününe yatay seviyede başladı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi, gün içinde negatife yönelse de iyi gelen ABD Tarım Dışı istihdam verisinin ardından endeks pozitif eğilimine devam etti. Haftanın son işlem gününü %1,01 oranında yükselişle 1.191 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %4,02 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %3,23 oranında değer kaybetti.
ABD tarafında Ekim ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Verilere göre Ekim'de ülkede tarım dışı istihdam artışı 638.000 artarak 593.000’lik beklentiyi aştı.

Euro / Dolar tarafına bakıldığında ABD’de başkanlık seçiminin ortaya koyduğu tablonun risk iştahını desteklemesi paritede yukarı yönlü hareket etme eğiliminin güç kazanmasını sağlıyor. Bu kapsamda Euro / TL tarafı 10,15’i test ederken, ABD seçimlerinin ardından piyasalarda etkili olan iyimser hava gelişmekte olan ülke para birimlerinin ağırlıklı olarak iyimser bir performans sergilemesini sağlıyor. Ancak Dolar / TL haftanın son işlem gününde ABD seçimlerinde Joe Biden’ın Trump’ın almasının beklendiği eyaletlerde öne geçmesi ile rekor seviye olan 8,58’i gördü. Kurun hafta sonu gelen haberlerle gevşediği görülürken, 8,30 destek 8,40 ve 8,45 direnç olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma günü 1.286 - 1.311 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.306 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 26.385 adet artarak 479.964 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.284 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.330’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.370 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.283 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.316 ve 1.325 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.295 ve 1.285 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı Ocak-Eylül dönem kar zararları

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Küresel piyasalarda yeni haftada gündem yoğun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)