E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada ilk hedef Mayıs ayında oluşan boşluk---

Borsada ilk hedef Mayıs ayında oluşan boşluk

Borsada ilk hedef Mayıs ayında oluşan boşluk
05 Eylül 2014 - 09:20 borsagundem.com

Geçen yıl Mayıs ayı sonunda oluşan (82.218-84.867) boşluğun doldurulması endeksin ilk hedefi olabilir

''Avrupa Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi ve varlık alım kararının ardından endeks %1,15 oranında değer kazanırken; gösterge tahvil 9, kur 2.15, CDS ise 170 seviyesine kadar geriledi.  Ancak endeks gördüğü en yüksek seviyede günü kapatırken, faizler tekrar 9'un üzerine, kur da 2,16 seviyesine yükseldi.

Kur tarafında Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme kararı, içerde Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle fiyatlanabilir. 21 günlük hareketli ortalama değeri çevresinde kararsız bir görüntü sergileyen kur, şu dakikalarda söz konusu değer olan 2.1633 seviyesinin hafif üstünde seyretmekte. Bu seviyenin altında seyretmesi Lira için pozitif algılanabilir. 

Diğer taraftan AMB kararının ardından, piyasalar ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisini takip ediyor olacak. Dün açıklanan ADP istihdam verisi beklentilerin altında gelirken, Tarım Dışı İstihdamın da beklentileri karşılayamama ihtimalini güçlendirdi. Bu kapsamda verinin beklentilerin altında gelmesi durumunda, kur tarafında geri çekilme, endeksin de yukarı yönde hareketlenmesini bekliyoruz.  Buna paralel, geçen yıl Mayıs ayı sonunda oluşan (82.218-84.867) boşluğun doldurulması endeksin ilk hedefi olabileceğini öngörüyoruz. Teknik seviyeler olarak da; endeksteki yukarı yöndeki hareketlerinde 82.500, 83.000 ve 83.300 direnç .''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)