E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir---

Borsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir

Borsada hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir
31 Mayıs 2022 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çin’de son üç ayın en düşük vaka sayısının gözlenmesi ve büyük şehirlerde pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi büyüme kaynaklı endişeleri yatıştırırken, Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişelerinin de hafiflemesi küresel risk iştahı ve riskli varlıklarda toparlanmanın güç kazanmasına katkı sağladı. Bugün yurt içinde 2022/1Ç’e ait büyüme verisi takip edilecek olup, piyasadaki beklentiler %7’nin bir miktar üzerinde bir büyüme kaydedilmesi yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – GSYH 2022/1Ç Önem: Yüksek
• 12:00 Euro Bölgesi – Öncü TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Risk iştahındaki toparlanmaya ve risk başlıklarının yatışmasına bağlı olarak küresel hisse piyasalarında geçen hafta ortasından itibaren toparlanma çabası güç kazandı. Yurt dışındaki toparlanmanın ve belirli sektörlerde öne çıkan alımların etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %3,62 oranında güçlü bir değer kazanımıyla 2.527,15 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelilerinde hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,38 – 16,40 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 16,36’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftalardır zayıf kalan BIST 100 enflasyona endeksli ürün baskısının hafiflediği algısıyla dün sert bir dönüş gerçekleştirdi. Hisse bazlı hareketlerin de ön plana çıkması ile hareket sertleşti. Bugün pay vadeli piyasasında mayıs vadelilerin son işlem günü. Bu nedenle hisse bazlı hareketler bugün de ön plana çıkabilir. Endekste bugün gün içinde 2.500 ve hemen altında 2.480 güçlü destekler konumunda bulunuyor. 2.480 altında bir kapanış oluşmadığı sürece yukarı yönlü yeni zirve isteği devam edecektir.
Bu nedenle buraya kadar olacak geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Yukarıda ise ilk güçlü direnç endekste tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 olacaktır. Buranın geçilmesi panik alımları ile birlikte hareketin hız kazanmasına neden olabilir.

Yatırımcıların dikkatine! Bugün dört hissenin fiyatında düzeltme yapılacak

 

Piyasalarda enflasyon ve büyüme endişelerinin azalması ile pozitif hava

 

Petrol ambargo kararıyla hızlı yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)