E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsada amatör yatırımcıları bekleyen tehlike---

Borsada amatör yatırımcıları bekleyen tehlike

Borsada amatör yatırımcıları bekleyen tehlike
23 Ocak 2020 - 11:37 borsagundem.com

Teknolojinin etkisiyle artık yatırım yapmak çok kolay. Fakat bu durum amatör yatırımcıyı tanımadığı borsalarda risk almaya itiyor. Küresel piyasalarda birçok amatör yatırımcı kaldıraç mağduru.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yatırım teknolojileriyle birlikte artık yatırım yapmak için sadece bir tık yeterli. Bu durum amatör yatırımcıları borsada birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya getiriyor.

Dünyanın her tarafında amatör yatırımcılar anlamadıkları ve tanımadıkları borsalara riskli yatırımlarda bulunarak ek gelir elde etmeye çalışıyorlar. Bu trendin artmasında teknoloji ve süper hızlı bilgisayarlar besleyici faktörler olarak öne çıktı. Bilinçsiz yatırımın kolaylaşması anlamına da gelen bu gelişmeler amatör yatırımcılarının servetlerini kaybetmelerine neden oluyor.

Boston Üniversitesi’nden Rawley Heimer’ın yaptığı araştırmaya göre yeni finansal teknolojiler parakende yatırımcıların forex, yapılandırılmış ürünler ve kripto para gibi piyasalarında spekülasyon yapmasını sağladı. Heimer, "Perakende yatırımcılar genellikle bu piyasalarda kaldıraç diye tabir edilen yanlış yönlendirmelere maruz kaldıklarından ani fiyat değişikliklerine karşı savunmasızdır" açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah Ertunç24 Ocak 2020 17:16

    Burası borsa kim kime korsa

  • Alaattin KESKINEĞE 24 Ocak 2020 13:54

    🛑🛑🛑DIKKAT COK ONEMLI !!! Tüm birikimlerini Borsada kaybetmiş bir borsa yatırımcısı olarak sesleniyorum Turkiye de borsa reel ekonomiye bir katkisi olmayan %65 yabancı yatırımcının sahip olduğu borsada her zaman Büyük oyuncular ve onlarla iş birliği yapan büyük Spekülatörler kazanır küçük yatırımcı asla para kazananaz resmen soyulur ve SPK da bu soyguna yillarca göz yumar... tv ekranlarında arzı endam eden ekonomistlere asla inanmayın... Üç kuruş paranızı sakın borsaya yatırmayın YANARSINIZ.. ÜSKÜDAR/ISTANBUL

  • ve24 Ocak 2020 09:31

    Biz borsada 10 yıldır barız. bakıyorum x kağıdı fırlamış. ama ömdümde 5 kuruş yatırmayacapım 1 masa 5 sandalye kağıtları. ilk kez borsaya girenlerde bu çılgın kısraklara patır batır parası ile giriyor. ben giremiyorum korkucan. borsada ilk kez hesapğ açanlar giriyor. yerli küçükler, borsa bilmeyenler gözü kara. ama girdikleri o saçma sapan kağıtlardan 1 yad a2 yıl beklemek zorunda kalacak. çok ağlaycaklar çok...

  • KEMAL YILANKIRKAR23 Ocak 2020 16:13

    aslında borsamız hiç bir sebebe dayanmadan bir kumar özentisi ile yükseldi.bugün yükselen hisselere bakarsanız hemen hemen hepsi batmak üzere içi boşaltılmış , bilançoları 5 senedir zararda çoğu özsermayesini yitirmiş şirketler.ama çifte atın çitmesi sert olur der atalarımız.

  • Oktay Ak 24 Ocak 2020 14:33

    Sermayesini tüketmiş içi boş boş şirketlere yatırım yapmak zorunda değilsin. Güzel yönetilen kar eden şirketleri seçebilirsin.

  • TURAN23 Ocak 2020 16:05

    YİYEMEYECEĞİ KALDIRACIN ALTIN YATMASIN O ZAMAN 

  • Bilge Kağan23 Ocak 2020 15:36

    sngyo hissede hile var alınan lotlar kapanışta giriliyor küçük yatırımcıyı silkeliyorlar

  • Kamil23 Ocak 2020 14:47

    Kaldıramayacağın şeyleri kaldırmaya yeltenmezsin , olur biter

  • bareko5323 Ocak 2020 13:58

    Gençlere helali haramı öğretmek gerek,sorun hallolacaktır

  • safa23 Ocak 2020 13:46

    kasa kazanır değişmez.

  • !!!23 Ocak 2020 13:25

    Millet battıktan sonra gerçek haberleri paylaşın!

  • Aslan23 Ocak 2020 12:56

    Borsa cok cikti cikmamis hala dusuk fiyatli beklentisi olan GEREL HALKBANK IHGYO gibi hisseler gidecek pirimli hisseler dusecektir ytd. ARASTIRIN LUTFEN.

  • Kral Borsaci23 Ocak 2020 12:55

    Sosyal medyada şişmiş hisseler pazarlaniyor 1.00 Tlnin altindaki hisseler 10.00 Tl.lere gelmis gecmis alin tavsiyesinde bulunuyorlar. KY yeni yeni borsaya guvenirken cok kaybedebilir. Sizinde araciliginizla KY yi uyaralim SÏŞMÏS HISSE ALMAYIN