E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
21 Aralık 2022 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde uygulanacak yeniden değerleme oranını %122,9'dan %61,5'e düşürdü.

Yerli ve yabancı film gösterimlerinden alınan eğlence vergileri ile spor karşılaşmaları, at yarışları ve konserlerden alınan eğlence vergi oranları %0 olarak belirlendi.

İmalatçılara yeni makine ve teçhizat teslimlerinde uygulanan KDV istisnasının süresi iki yıl uzatıldı.

Yurt dışı tebligat ve istinabe taleplerinde ödenmesi gereken masraflar belirlendi. Bakanlık veya dış temsilcilikler aracı kılındığı her bir tebligat veya istinabe talebinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için 120 TL, diğer ülkeler için 200 TL posta gideri alınacak.

NATO, Yunan savaş uçaklarının Ege'de NATO uçuşunu önleme girişiminin ardından, ‘’Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price; Türkiye, Almanya ve Yunanistan heyetleri arasında Brüksel'de gerçekleştirilen üçlü görüşmeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin savaşın başından beri ilk yurt dışı ziyaretini 21 Aralık'ta ABD'ye yapacağı medyada yer aldı.

Japonya hükümeti imalat sektörü üretimi için beklentisini Haziran'dan bu yana ilk kez düşürdü.

Elon Musk, ABD hükümetinin halktan gelen bilgileri sansürlemek için Twitter'a milyonlarca dolar ödediğini belirtti.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Tüketici Güven Endeksi, ABD’de Konut Satışları açıklanacak.
• TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden, Kuzey Amerika Liderleri Zirvesi için 9-10 Ocak'ta Meksika'ya gidecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Asya piyasaları karışık seyrini sürdürüyor. Japonya Merkez Bankası’nın politika faizini değiştirmemesine ek olarak Çin’deki karmaşık haber akışları Asya piyasalarını baskılıyor. Çin’de korona virüsten vefat edenlerin sayısının resmi mecralar ile eşleşemediği haberleri ve Kovid - 19 tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından resmi rakamlarda virüse bağlı ilk can kayıplarının bildirilmesi endişeleri artırıyor.
ABD’de de yön arayışı sürüyor. Enflasyon verisine rağmen Fed’in faiz kararı sonrası yapılan açıklamaların etkisi, piyasalardaki etkiyi sürdürüyor. Getiri eğrisinin toparlanma evresinde yapılan bu açıklamalar sonrasında eğri tekrar ters işliyor. Getiri eğrisinin ters işlemesi de resesyon endişelerini tetikliyor.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yatay başlangıç yaptı. Geçtiğimiz haftanın ve haftanın ilk işlem gününü en çok kazandıran sektör grubu olan bankacılığın baskılanması ile endeks gün sonuna kadar yatay bantta hareket etti. Gün sonuna doğru alımların hızlanması ile endeks günü alıcılı tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.790 - 5.942 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.911 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.594 azalarak 311.008 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.762 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.290 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.800 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.920 ve 5.960 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.790 ve 5.760 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.
 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

BoJ’un sürpriz hamlesi borsaları sarstı

 

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)