E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
19 Ekim 2022 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Mineapolis Fed Başkanı Kashkari: Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim.

ABD Başkanı Biden yönetiminin, stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil petrolün kullanıma sunulmasını planladığı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean - Pierre, mevcut ekonomik verilerin resesyona işaret etmediğini söyledi.

Fitch: ABD'de güçlü iş gücü piyasası ve tüketici talebi 2023 yılında yaşanması olası bir resesyonun etkisini azaltacak.

Bundesbank Başkanı Nagel, Almanya Merkez Bankası’nın artan faiz oranları nedeniyle zarara uğrayabileceğini, ancak birkaç yıl içinde oluşturulan risk hükümlerinin şimdilik bunları karşılamaya yardımcı olacağını bildirdi.

New York Times haberine göre İran, Rus ordusuna yardım için İHA eğitmenleri gönderdi.

AB Komisyonu, Avrupa doğalgaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Çin ile ekonomik ilişkilerde dikkatli olunması çağrısında bulunarak, “Ekonomik bağımlılık, bizi siyasi olarak şantaja maruz bırakıyor” dedi.

Katar'ın Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Sad el-Kabi, OPEC+'da alınan petrol üretiminin azaltılması kararının siyasallaştırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

OPEC: Petrol piyasasında krizi önlemek için uygun zamanda hareket ettik.

İngiltere Merkez Bankası, önümüzdeki ayın başından itibaren 80 milyar sterlinlik İngiliz devlet tahvilinin satışına başlamasına karar verildiğini bildirdi.

Elon Musk: Ukrayna'daki Starlink ağı ABD fonu almadı.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni’ne katılacak.
• İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri yayımlanacak.
• İngiltere Merkez Bankası devlet tahvili satışına 1 Kasım'da başlayacak.
• TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Borsa İstanbul tarafında bankaların performansı yakından takip ediliyor. BIST100 endeksi, iki gündür bankacılık endeksi öncülüğünde hareketli günler yaşarken, geçtiğimiz işlem gününü 3.841 seviyesinden tamamladı. 30 Eylül’den beri yükselişini sürdüren BİST100 endeksi, dün tarihi zirvesini yenilemesinin ardından kar realizasyonları ile ön plana çıktı. Yurt içinde şirketlerin 3. çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin iyimser beklentiler, pay piyasalarındaki risk iştahını desteklemeye devam ederken, bu hafta yurt içinde 20 Ekim 2022 tarihinde saat 14:00'da TCMB faiz kararı açıklanacak. Geçtiğimiz yıl Eylül’de faiz indirimine başlayan Merkez Bankası 2021’i 500 baz puanlık faiz indirimiyle tamamlamıştı. Bu yılın ilk 7 ayında %14 olan faizi sabit tutan TCMB Ağustos’ta ve Eylül’de 100’er baz puanlık indirim gerçekleştirdi. Politikacıların faiz indirimlerinin devam edeceğini birçok kez dile getirmesiyle piyasalar yılın kalan 3 toplantısında da Merkez Bankasının faiz indirimlerine devam etmesini, yılı tek haneli faiz ile kapatmasını bekliyor. Perşembe günü yapılacak PPK toplantısında da 100 baz puanlık indirimin sürmesi bekleniyor. Küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon ikilemi gündemin odağında kalmaya devam etse de yatırımcıların İngiltere'den gelen pozitif haber akışı ve ABD'de açıklanan 3. çeyrek şirket finansal sonuçlarına odaklanması ile pozitif bir seyir izleniyor.
İngiltere'de hükümet, tahvil piyasası ve sterlinde dalgalanmalara yol açan vergi indirimi planından U dönüşü yaparken, ülke merkez bankası da kurumsal tahvil satışlarına yeniden başlamayı planladığını duyurdu. Maliye ve para politikaları ile güveni yeniden tesis etmeye yönelik atılan adımlarla küresel piyasalarda risk iştahı artarken, yatırımcıların odağını bilanço sezonuna çevirmesi de iyimserliği destekledi. Yurtdışı tarafta bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon verisi ön plana çıkacak, ABD tarafındaki enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesi sonrasında, global piyasalar Euro Bölgesi enflasyon verisine odaklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 4.223 - 4.386 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.284 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.791 artarak 370.666 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.126 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.330’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.170 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.290 ve 4.330 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.210 ve 4.170 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Pozitif başlangıç yapan metal fiyatları yönü aşağı çevirdi

 

Günün önemli şirket haberleri 19/10/2022

 

Asya borsaları kazanımların ardından karıştı

 

Arz sıkışıklığı endişeleri petrol fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🔨19 Ekim 2022 09:10

    Sabah alıcılı ve sonra yine alıcılı sonraki gün yine alıcılı olacaktır ancak geçenlerde olduğu gibi tavan giden banka sanayi beklemeyin az ama istikrarlı bir ralli başlayacak yaklaşık 4401 seviyesine kadar aşama aşama gidecek hisseniz 9 günlük ho üstünde kaldığı sürece trenden inmeyin ufak düzeltme olacaktır tek yapmanız gereken sabırlı olmak ve daldan dala atlamamak hepsi bu.