E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
01 Ağustos 2022 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

MSB, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması Kapsamındaki mısır yüklü ilk geminin 08.30'da Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket edeceğini bildirdi.

NATO'nun Kosova Gücü, Kosova'nın kuzeyinde istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahaleye hazır olduğunu duyurdu.

Kosova Hükümetinin, ülkedeki Sırplara da ulusal araç plakası ve kimlik uygulamasını getiren, bu nedenle Sırbistan'la krize neden olan kararı bir ay ertelediği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Selakoviç ve Kosova Dışişleri Bakanı Schwarz ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Görüşmede Bakan Çavuşoğlu bakanlara, Türkiye'nin, Balkanların barış ve istikrarına daima önem verdiğini belirterek, bölgede yeni gerilimler yaşanmasının kimsenin yararına olmadığını, sağduyunun hakim kılınması gerektiğini ve Türkiye'nin gerilimi azaltmak için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu iletti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ziyaret programında Tayvan yer almadı .

Doğalgazda mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede %10 artış yapıldı.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Hesabında 100 milyon dolar varken, 50 milyon dolar daha alıp hesabına koyan firmalara krediyi vermeyeceğiz.

Çin’de İmalat PMI 49,00 seviyesine gerilerken, beklentiler verinin 50,3 gelmesi yönündeydi.

ABD Başkanı Biden’ın corovirüs testi tekrar pozitif çıktı.

Fındık’ta alım fiyatı 54 TL olarak açıklandı.
Gazprom, gaz ödemeleri ile ilgili koşulları ihlal ettiği gerekçesiyle Letonya'ya gaz akışını durdurduğunu belirtti.

Ne olacak?

• Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 5 Ağustos’ta Soçi’de görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bu haftanın yurt içindeki ana gündem maddesi Temmuz ayı enflasyon verisi olacak. 28 Temmuz'da TCMB tarafından yılın III. Enflasyon Raporu yayımlandı. TCMB, 2022 yılı yıl sonu enflasyon tahmini %42,8'den %60,4'e çıkararak piyasa beklentilerine yaklaştı. TCMB Başkanı Kavcıoğlu yüksek enflasyonun büyük kısmının yurt dışı kaynaklı jeopolitik gelişmelerden olduğunu söyledi. Coronavirüs pandemisinden bu yana en çok konuşulan konu olan enflasyon, pandemiden kaynaklı gelişmelere bağlı olarak normalleşme adımlarının artması, aşılanmaların hızlanması, ülkeler arası kısıtlamalarının kalkması sonrasında 2022 yılında aşağı yönlü olması beklenirken, Şubat ayı sonunda Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasıyla hemen hemen her ülkede son yılların en yükseğine çıktı. Özellikle enerji fiyatları enflasyonu yukarı yönlü sürdürmeye devam ediyor. Temmuz ayı enflasyon verisinin aylık bazda yaklaşık %3, yıllık bazda ise yaklaşık %81,3 gelmesini beklemekteyiz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.767- 2.863 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.849 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.632 artarak 416.077 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.750 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.940’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.810 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.905 ve 2.940 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.845 ve 2.810 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 01/08/2022

 

İki kritik karar için gözler Kabine'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)