E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
25 Şubat 2022 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 79.708 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 281 kişi olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: ABD ve NATO’nun Ukrayna topraklarını suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatıldı

ABD Başkanı Biden, G7 ülkelerinin Rusya'ya karşı yıkıcı yaptırım paketi üzerinde anlaştığını açıkladı.

Biden, aralarında ülkenin en büyük ikinci bankası VTB'nin de bulunduğu 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyurdu.

Biden: Amerika'daki Rus bankalarının varlıkları dondurulacaktır. Rusya'nın dolar üzerinden euro, pound ve yen üzerinden ticaret yapma yeteneğini kısıtlayacağız. Rusya'nın yüksek teknoloji ihracatını yarı yarıya kesme kararını verdik.

Pentagon, Biden'ın talimatı üzerine 7.000 ek askeri Avrupa'ya konuşlandıracaklarını açıkladı .

Biden: ABD askeri güçleri Ukrayna’daki savaşa katılmayacak .

İngiltere Başbakanı Johnson, İngiltere'nin yaptırımlarının, tüm büyük Rus bankalarını, 5 Rus oligarkı ve 100'den fazla şirket ve kişiyi hedef alacağını bildirdi.

İngiltere, büyük Rus bankalarının varlıklarını dondurdu .

Ukrayna, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü kaybettiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Parçası olduğumuz dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz.

İngiltere Başbakanı Johnson: Rusya'nın Sterlin'e erişimini engelleyeceğiz.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'dan olabilecek muhtemel mülteci akını için hazırlandıklarını duyurdu.

Rus borsasındaki ve rublesindeki değer kayıplarının ardından, Moskova Borsası bugün sabah seansının iptal edildiğini duyurdu.

Ne Olacak?

• AB Maliye Bakanları bugün ve yarın Rusya - Ukrayna meselesini görüşecek.
• ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.
• Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri verisi ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya - Ukrayna gerginliği tırmanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Rusya, Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı. Ukrayna'nın birçok şehrinden patlama sesleri geldiği haber merkezlerine yansıdı. Bu kapsamda Ukrayna tarafından sıkıyönetim ilan edildi. Çeşitli ülkelerden kınama mesajları geldi. ABD Başkanı Joe Biden Rusya’ya yeni yaptırımlar yapacağını açıkladı. Biden yaptığı açıklamasında G7 liderleri ve müttefiklerinin Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacağını belirtti. NATO Büyükelçilikleri dün olağanüstü toplanırken, bugün ABD Maliye Bakanları Rusya - Ukrayna krizini görüşmek üzere toplantı gerçekleştirecek. Piyasalar Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini adeta şok etkisi ile yaşadı.
Asya piyasaları ve ABD vadelilerindeki negatiflik ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe negatif başlangıç yaptı. Seans öncesi Borsa tarafından getirilen uptick rule kuralı da Borsa’nın devre kesmesine engel olamadı. Rusya Piyasaları %50’ye yakın değer kaybı gördü. Riskli varlıklardan çıkış hızlanırken, güvenli limanlara geçiş hızla arttı. Ons altın 1.974’ü test ederken, brent 100 doların üstünde fiyatlandı. BİST100 endeksi geçtiğimiz günü sert düşüşle negatif tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba 2.023 - 2.221 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.071 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 109.228 azalarak 208.951 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.210 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.140’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.950 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.100 ve 2.140 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.000 ve 1.950 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 25/02/2022

 

Altından sonra gümüşe hücum

 

Asya borsalarında hava pozitife döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp25 Şubat 2022 08:40

    Bütün hisseler taban olmuştu. Sabah yüzde 2 artı olsalar ne olacaj. Öğlene kadar mal dağıtılır tekrar düşer.