E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada ağırlık hangi sektörlerde olmalı---

Borsada ağırlık hangi sektörlerde olmalı

Borsada ağırlık hangi sektörlerde olmalı
24 Haziran 2014 - 09:24 borsagundem.com

Petrol fiyatlarında geri çekilme ve kur tarafında sakin seyrin hisselere yansıması bekleniyor

''ABD borsalarının sessiz sedasız rekor seviyeleri test ettiği günlerde hacim tarafındaki daralma ve volatilitenin tarihi düşük seviyelere gelmesi dünya ölçeğinde hisse piyasalarına tedirginlik yaratırken, gelişmekte olan ülke borsaları bu süreci hacim ve volatilite tarafında paralel ancak yükseliş trendinin aksine yatay bir şekilde takip ediyor. Uluslararası yatırımcı kompozisyonunda yatay seyir korunurken, ETF tarafında dünkü harekete paralel yükseliş yaşandı, ülke risk primi tarafında ise kısmi geri çekilme izlendi. Veri seti açısından Avrupa tarafında PMI verileri hayal kırıklığı yaratırken, ABD tarafında konut sektörünün FED çerçevesinde önem kazanması sebebiyle devam eden konut satışlarındaki yükseliş ve imalat verileri beklentileri karşıladı.

Bugünün gündeminde TCMB'nın faiz oranı  var iken ölçülü söylemin korunması fiyatlama açısından etkisinin sınırlı olacağı beklentisini güçlendirmekte. Özetle pozitif bir açılış beklediğimiz endeks tarafında gün içi yatay ve hacimsiz seyrin devam edeceği düşünülmekte. Hisse özelinde ise Petrol fiyatlarının geri çekilme eğiliminde olması ve USD/TRY tarafındaki sakin seyir havacılık ve banka endeksine olumlu yansıması beklenildiğinden bu tarafta ağırlık arttırılması önerilmekte.'
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)