E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada 2. İcra Kurulu dönemi---

Borsada 2. İcra Kurulu dönemi

Borsada 2. İcra Kurulu dönemi
19 Aralık 2017 - 06:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya’nın göreve gelince kaldırdığı “İcra Kurulu” 6 ay sonra yeniden hayata geçiriliyor. Heyete sürpriz bir isim, Prof. Dr. Oral Erdoğan da katıldı.

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’da yeni bir dönem ikinci kez başlıyor. 6 ay önce kaldırılan “İcra Kurulu” yeniden canlandırılıyor. Borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre,  6 ay sonra bir kez daha hayata geçirilen ve 3 kişiden oluşan İcra Kurulu, “sürpriz” bir isimle geri dönüyor.  Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Genel Müdür Murat Çetinkaya ile aynı masaya oturacak üçüncü üye ise Prof. Dr. Oral Erdoğan.

YENİ HEYET, STRATEJİK KARARLAR ALACAK

Himmet Karadağ ve Murat Çetinkaya ile birlikte, Borsa İstanbul Yönetimine katılan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan da performanstan hedeflere, geleceğe yönelik planlamalarda ve stratejik önerilerde Kurum’da söz sahibi olacak.

ÇETİNKAYA’NIN İLK İCRAATI

Bilindiği gibi geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen kritik Borsa İstanbul Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile aralarında anlaşmazlık olduğu ileri sürülen Osman Saraç ‘Genel Müdür’lükten istifa ederken, aynı gün toplantıda Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

6 AY SONRA GERİ DÖNÜYOR

Murat Çetinkaya da Genel Müdür koltuğuna oturduktan kısa süre sonra ilk icraatlarından birine “İcra Kurulu’nu kaldırarak” imza attı. Himmet Karadağ da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olarak yola devam etti. Ancak 6 ay sonra Borsa İstanbul zirvesinde yeniden İcra Kurulu’na ‘merhaba’ dendiği ortaya çıktı. Üstelik yeni bir ismin katılımıyla…

TVF’DEN SONRA BORSA İSTANBUL

Ekonomi dünyasının yakından tanıdığı, Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, dev adımlar ve öncelikli yatırımlar için kaynak sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi, Deniz Ticaret Odası Danışmanı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Ardından İcra Kurulu Üyeliği’ne getirilen Oral Erdoğan, Himmet Karadağ’la, TVF’den sonra İstinye’de de yakın çalışma ortamına dahil oldu.

İŞTE YENİ İCRA KURULU

Borsa İstanbul’da ikinci İcra Kurulu döneminde, Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İcra Kurulu Başkanlığı’nı da üstlenirken, Genel Müdür Murat Çetinkaya Başkan Yardımcısı ve Oral Erdoğan İcra Kurulu üyesi olarak görev yapacak. Oral Erdoğan aynı zamanda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih19 Aralık 2017 17:48

    zaten ikisi varlık fonu yöneticisi oldu..oradan da iyi gelir var...da şu vakıfbank iştirakı tskb nın iştirakı işfinanstaki borsa pay hisse değişimleri ne demek onu açıklasalar.**vakıfbankdanda sorumlu bu ikili..neden böyle starejik durum yaratıldıişbankmı sorumlu bunlarmu..

  • vahdettin19 Aralık 2017 12:15

    hep aynı kişilere maaş olsun diye birçok makam oluşturuluyor. Yönetim kurulu başkanı ne yapar, genel müdürü ne yapar? borsadaki çalışan sayısı taş çatlasa 500. %00 kişiyi yönetmek için daha ne kadar yöneticiye, kurula, organa ihtiyaç var??

  • ersoy19 Aralık 2017 11:29

    Borsada derinliğin artırılması şart,,kağıda hakim çeteler cirit atıyor,,,bunun içinde bedelsiz sermaye artırımları mecburi olmalı.

  • F&B19 Aralık 2017 11:48

    Halktan kazanmışların hikayesi olmayan bir borsa hiç bir yere gidemez. Gider zannedersin ama sentetiktir rakamlar, ölçümler. Özendiğin Ülke borsalarının yanına bile yaklaşamazsın yatırımcı sayınlan, işlem hacminlen.. Öncelikle borsa iyi işletilmelidir, işlemler sıkı denetlenmelidir. Bunun için de Borsa İstanbul ve SPK eşgüdümlü çalışmalıdır. TSPB üyeleri de özeleştiri getirmelidir kendilerine; amaç kısa sürede para kazanmak mı, yoksa uzun dönemde sağlıklı bir piyasada sürdürebilir faaliyet göstermek mi.

  • Stenia19 Aralık 2017 09:09

    Türkiye Varlık Fonu Y.K. Başkan Vekili Himmet Karadağ ve Türkiye Varlık Fonu Y.K. Üyesi Oral Erdoğan'ın tüm mesailerini ve eforlarını Varlık Fonu'nun çalıştırılmasına ayırmaları gerekmez miydi? Borsa Istanbul A.Ş.'nin yapısı sağlıklı mı? Iyi işleyen, güçlü bir Borsa isteniyorsa bu konular karar alıcı otoriteler tarafından sorgulanmalıdır.

  • M.K.19 Aralık 2017 08:25

    Borsa İstanbul gibi düzenleyici, denetleyici büyük bir organizasyonda bu kadar kısa sürelerde radikal yönetsel değişiklik kararları alınması düşündürücüdür. Bir organizasyonda karar alıcının kim olduğu net olmalıdır. Bu örnekte Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı (Murahhas aza) var aynı zamanda Borsa İstanbul'dan da sorumlu Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili olan... Anonim Şirket olduğu için Genel Müdür var doğal olarak, olması gerektiği gibi.. Bir de bunun üzerine Borsa İstanbul'dan da sorumlu Türkiye Varlık Fonu Üyesi bir Profesörü İcra Kurulu'na atıyorsunuz.. Fikrimce, Sağlıklı ve başarılı organizasyonlar için; Türkiye Varlık Fonu yöneticileri ve Varlık Fonu'ndaki A.Ş.'in üst yöneticileri aynı kişiler olmamalıdır. Ülkemizde liyakat ve mesleki bilgi sahibi, donanımlı yeterince insan kaynağı varken...

  • KILIÇ19 Aralık 2017 07:11

    BORSAMIZDA HAK HUKUK OLSAYDI YATIRIMCI GÜVEN DUYAR DOLAR FIRLARDI NEDE PARA BİTKOİNE GİDERDİ MALESEF VURGUN YERİ ÖZZELİGİNİ KAYBETMİYOR VURGUNCU SÜREKLİ KAZANIYORSA .BURDA GÜVEN OLMAZ .

  • GOKHAN19 Aralık 2017 09:48

    KILIC kardesım cok dogru borsamızda yaz sıl yaz sıl emır ıptallerı rezıllık sureklı bedellı tahtayı kapat muhatap yok patron hala zengın acıga satıslar borsaya kımse gelmez soygun yerıne dondu