E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa yurt dışı veriler etkisinde---

Borsa yurt dışı veriler etkisinde

Borsa yurt dışı veriler etkisinde
10 Ocak 2014 - 09:00 borsagundem.com

​Avrupa tarafında iyi gelen Almanya sanayi üretimi verisinin ardından Avrupa Merkez Bankası faiz oranı kararı izlendi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"Piyasalar tarım dışı istihdamı bekliyor…
BİST 100 endeksi dün 66.021 – 66.763 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,36’lık değer kaybı ile 66.413 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,42  sanayi endeksi de yüzde 1,36 değer kaybetmiştir.
ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi beklenti olan 335 bin seviyesinin altında 330 bin olarak gelmiştir. Önceki dönem verisi ise 339 bin seviyesinden 345 bin seviyesine revize edilmiştir. ABD borsalarının dün gün içerisinde gelen Draghi’nin konuşmaları etkisi ile ve bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin öncesinde satıcılı olduğunu söyleyebiliriz. Çarşamba günü gelen ADP tarım dışı istihdamın beklentilerin oldukça üzerinde gelmesi ile beraber bugünkü tarım dışı istihdam için beklentiler olumlu beklentiler artmıştır.

Avrupa tarafında ise iyi gelen Almanya sanayi üretimi verisinin ardından Avrupa Merkez Bankası faiz oranı kararı izlenmiştir. Politika faizi yüzde 0,25 düzeyinde sabit bırakılmıştır. Ardından konuşma yapan Mario Draghi, enflasyonun uzun bir süre daha düşük seviyelerde kalabileceğini, işsizlik oranının ise hala yüksek seviyelerde olduğunu dile getirmiştir. Euro Bölgesi’nde toparlanmanın ılımlı olduğu, gerekirse parasal genişlemenin devam edebileceği notlarını düşen Draghi, Euro’nun zafer ilan etmesine daha vaktin olduğunu dile getirdi. Bununla beraber Avrupa borsalarının da satıcılı olduğunu gördük. Asya tarafında ise Çin enflasyon verisi beklentilerin altında kalarak gevşeme sinyali vermiştir. Bu sabah açıklanan Çin dış ticaret verilerine göre, ticaret fazlası ve ihracat azalmıştır. Çin etkisi ile Asya borsaları satıcılı veya hafif alıcılı seyretmiştir. Gelişmekte olan piyasalarda ise karışık bir seyir gözleniyor.
Yurtiçinde ise teknik arıza nedeni ile dün BİST’e bir süre ara verilmişti. FOMC toplantı tutanaklarının etkisiyle güne negatif başlayan endeks, hem içeride devam eden siyasi tansiyon hem de yurtdışındaki güçlü verilerin etkisi ile beraber günü ekside kapatmıştır.
Bugün ABD tarafında açıklanacak olan tarım dışı istihdamın 197 bin gelmesi bekleniyor. ABD işsizlik oranı verisinde ise önceki yüzde 7,0 seviyesinden farklı gelmesi beklenmiyor. Akşam saatlerinde de FOMC üyesi James Bullard’ın konuşması bekleniyor. 
Teknik açıdan 66.000 desteği üzerindeki tutunmalar 67.400 ve 68.000 direncine doğru bir toparlanma getirebilir. 66.000 desteğinin aşağısına sarkılması ise satış baskısını artırabilir ve 64.500 desteğine doğru bir gevşeme yaşanabilir. Gün içerisinde 66.000 desteği üzerindeki tutunmalar toparlanmaya bir miktar katkı yapacaktır.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 67.400/68.000/70.000  destek seviyeleri 66.000/64.500/63.000 olacaktır."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)