E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa verilere endekslendi---

Borsa verilere endekslendi

Borsa verilere endekslendi
13 Şubat 2014 - 08:53 borsagundem.com

Gündeme bakıldığında yurtiçinde cari açık en önemli veri iken yurtdışında ABD tarafında yoğun bir veri akışı var

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
''EŞİKTE BEKLERKEN..

Endeksin geride bıraktığımız haftadan bu yana devam ettirdiği iyimserliğini koruma çabasını yoğunlaştırdığı ve yoğun veri akışı olmayan bir günün ardından yeni güne yurtiçinde saat 10’da açıklanacak cari işlemler dengesi verisini bekleyerek başlıyoruz.. Gevşeme eğilimini 2,19’un da altına taşıyan DolarTL’de dün her ne kadar oynaklığın biraz arttığını ve 2,20’nin test edildiğini görsek de geçen hafta başlarında 2,20’nin altında kalıcı olmayan kurun dün ise 2,20 üzerinde kalıcı olmadığının görülmesinin iyimserliği artırabilirdi ancak bu sabah TL’nin yine gelişen ülke paraları içinde değer kayıplarına öncülük ettiğini görüyoruz, bu sabah itibariyle DolarTL
2,20’nin üzerinde..

Ancak burada atlanmaması gereken durum geçen haftanın sonundan ve bu hafta başından beri Yellen’ın sunumuna dek oluşan iyimserlik havası ve sonrasında Yellen’ın konuşmasında da faiz artırımlarının 2016’yı bekleyebileceği ifadesi ile genişlemeci duruşun korkulanın aksine daha uzun süre korunacağı algısı gelişmekte olan ülkelerin genelinde bir iyimserlik yaratmasıydı ve bundan biz de etkileniyorduk ancak görüldüğü üzere kurdaki hareketlere yüksek hassasiyet devam ediyor..

Dolayısıyla kurda yükselişin devamı moral bozucu olabilir..

Dün başlayan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) toplantısı için ise Cihan Haber Ajansı’na göre iki gün sürecek toplantılar haliyle bugün de devam ediyor olacak, basındaki haberlere göre de OECD kaynakları, Türkiye’nin kara listeye girme ihtimalinin çok zayıf olduğunu söylerken dünkü görüşmeler ardından OECD’deki Türk kaynakların da ‘olumlu’ bir toplantı gerçekleştiğinden bahsettikleri belirtiliyor…Türkiye’yle ilgili resmî değerlendirmenin de yarın yayınlanması beklenmekte..
BIST100 endeksi geçen Cuma'dan bu yana hedeflediği 65,000 direncinde dün de zorlandı, sabah saatlerinde 65,048 puan seviyesi görüldükten sonra bu seviye üzerinde kalıcı olunamadı ve 64,500 üzerinde kalma çabasının yoğunlaştığını izledik, DolarTL’de hareketlilik direncin aşılmasını engellese de 2,20'nin altında kalınıyor olmasının ise endeksin 64,500 üzerinde güçlenme eğilimine destek vermiş olduğunu düşünmekteyiz. Dolayısıyla kuru (özellikle haftayı nasıl kapatacağını) ve endeks için de eşiğinde kalmaya çabası gösterdiği 65,000 direncini izlemeye devam ediyor olacağız. DolarTL 2,20’yi zorlamaya devam ederse bu dirençte zorlanabiliriz..

Gündeme bakıldığında ise yurtiçinde cari açık en önemli veri iken yurtdışında ABD tarafında yoğun bir veri akışı var  ilk önce haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Ocak ayı perakende satışlar ve Aralık ayı işletme stokları açıklanıyor olacak, ayrıca FED Başkanı Yellen’ın da Kongre’nin ardından bugün de Senato Bankacılık Komitesi’nde bir sunumu olması bekleniyordu ancak kötü hava şartları nedeniyle bu sunumun ertelendiği açıklandı ve yeni bir tarih henüz yok. Ancak zaten biz de önceki gün takip ettiğimiz açıklamalardan farklı bir açıklama gelmesini beklemiyorduk.''

TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)