E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da 120 kişinin işine son verildi---

Borsa İstanbul'da 120 kişinin işine son verildi

Borsa İstanbul'da 120 kişinin işine son verildi
01 Ağustos 2016 - 12:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul YKB Himmet Karadağ, “FETÖ üyesi olduğunu tespit ettiğimiz her kademeden çalışanın işine son verdik" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "15 Temmuz gecesi darbeci askerler bomba ihbarı olduğunu belirterek güvenlikten içeri girerek güvenlik güçlerini etkisiz hale getirmişler ve bizim sistemleri de kapatmaya çalışmışlar. Kısa sürede emniyete haber vermemizle beraber halk da Borsa önünde toplanmaya başlayarak darbecilere karşı Borsayı savundular" dedi.

Karadağ şöyle devam etti: "Darbe girişiminden sonra olağanüstü önlem almamız gereken bir işlem gerçekleşmedi Allah'a şükür. FETÖ üyeliğini tespit ettiğimiz her düzeyde Borsa çalışanı, tespit edildiği andan itibaren ertesi gün borsaya alınmadı. Tespit edilen şüpheli işlemleri ise zaten anlık olarak SPK'ya bildiriyoruz."

Borsada darbe girişiminin etkilerinin ciddi anlamda telefi edilmiş durumda olduğunu kaydeden Karadağ, “FETÖ üyesi olduğunu tespit ettiğimiz her kademeden çalışanın işine son verdik" şeklinde konuştu.

Himmet Karadağ, AA Finans’a yaptığı açıklamada şu ana kadar yaklaşık 120 personelin iş akdini feshettiklerini söyledi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Temel göstergelerimiz çok sağlıklı ve sağlam işliyor. Yabancı yatırımcı sayımızda ciddi bir azalış olmadı" dedi.

“Riskli yatırımcılar darbeyle entegre işlem yapmış olabilirler" diye konuşan Karadağ, "Çok bilinen uluslararası yatırımcı kuruluşlarımızın isimleri de basında zikrediliyor. Bu çok yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

SPK Başkanı Ertaş'tan şirket sahiplerine tarihi çağrı

 Borsada yaz ve kış!

 Ortaklıklar kendi paylarını nasıl geri alacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci01 Ağustos 2016 22:39

    bunların atamasını yapanları da gorevden alın

  • HAKKIMIZ NE OLACAK.01 Ağustos 2016 16:06

    Bunlar bir sürü hak yedi. yatırımcıya resmen kumpas kurdular. sahte fiyatlı halka arzlardan zarar görenlerin kaybını kim ödeyecek?.. mahkemlerde sahte bilirkişi raporu yazarak da iş çevirdiler. bunları kim tespit edecek. kim telafi edecek?

  • Eren01 Ağustos 2016 13:48

    Kervnsaray daki oyunlara son verilmeli artık