E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'a manipülasyon düzenlemesi geliyor---

Borsa İstanbul'a manipülasyon düzenlemesi geliyor

Borsa İstanbul'a manipülasyon düzenlemesi geliyor
23 Eylül 2022 - 19:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da manipülasyonu zorlaştırmayı hedefleyen yeni düzenlemelerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başkanlık ettiği toplantıda Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat açığı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı sorunların çözümü gündeme alındı. Değişikliklerin hafta sonu veya gelecek hafta içinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

Piyasa katılımcıları ve uzmanlar olası düzenleme değişiklikleri arasında vadeli pay sözleşmelerinin sayısının azaltılmasının da bulunabileceğini ifade ettiler.

Kaynaklar, iki aya yakın devam eden %150 yükseliş ve takip eden 10 günlük düşüş döneminde açılan pozisyonlar nedeniyle hem büyük hem de küçük pekçok yatırımcının zarar ettiğini tahmin ederken, bu durumun hükümet nezdinde de rahatsızlık yarattığını belirtti.

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Banka hisselerinde yaşanan gelişmelerin hem ekonomik hem de siyasi etkileri oluyor… Benzer hareketlerin kesinlikle yaşanmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Alternatif adımlar üzerinde duruluyor. Hangi adımların atılacağına kısa sürede karar verilecek” dedi.

Reuters’ta yer alan habere göre, adının açıklanmasını istemeyen bir aracı kurum yöneticisi, kaldıraçlı pozisyonların yüksek işlem hacmine sahip bankalar gibi büyük hisselerde yarattığı keskin fiyat hareketlerinin ekonomi yönetiminde rahatsızlık yarattığını ve bunun bir daha gerçekleşmesini zorlaştıracak bir düzenleme değişikliğine Hazine koordinatörlüğünde gidilebileceğini ifade etti.

Aynı kaynak, “Burada bir hassasiyet oluştu, özellikle likit banka hisselerindeki volatiliteden dolayı… Ne olup ne olamayacağı otoriteler tarafından belirlenecek, büyük ihtimalle haftaya kalmayacak” dedi.

Piyasa uzmanları teminat açığının yatırımcılar tarafından karşılanamaması halinde, aracı kurum bilançolarına yansıyabileceğine dikkat çektiler.

Bazı uzmanlar ayrıca işlem hacminin düşük olduğu, fiyat manipülasyonuna imkan veren küçük-orta ölçekli şirketlerin paylarına dayalı vadeli kontratları kısıtlayıcı adım atılabileceğini de belirttiler.

HASAR NET DEĞİL, SIKIŞIKLIK SÜRÜYOR

Bazı yatırımcılar tarafından Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) “ilk büyük krizi” olarak niteledikleri tırmanış ve düşüşün ardından keskin hareketler bu hafta duruldu.

Türkiye’nin en büyük banka hisseleri .XBANK geçen hafta art arda taban olduktan sonra bu hafta yatay seyire geçerek piyasa genelindeki stresin azaldığını gösterdi.

Ancak Şekerbank #SKBNK.IS, #TSKB TSKB.IS ve İş GYO #ISGYO.IS hisselerinde geçen haftadan bu yana aralıksız devam eden taban hareketi stresin piyasanın bazı kısımlarında son bulmadığını gösterdi. Şekerbank hisseleri art arda yedinci günde, TSKB ve İş GYO ise art arda altıncı günde taban oldu.

Bir kaynak, vadeli işlem piyasasındaki pozisyonların ağırlıklı olarak beş aracı kurumdan işlem yapan yatırımcılarda bulunduğunu ifade ederken, bu pozisyonların gerektirdiği teminatın yatırımcılar tarafından tamamlanmaması halinde aracı kurum bilançolarına yansıyabileceğini belirtti.

Teminat tamamlama gerektiren pozisyonları taşıyan yatırımcıların Ahlatçı, Alnus, Gedik, Tacirler ve Trive Yatırım’dan işlem yaptığını belirten iki işlemci, söz konusu üç hissedeki taban hareketi sona erene kadar sıkışıklığın ve teminat sorununun çözülmeyeceğini ifade ettiler.

Hafta başında 1.4 milyar lira ile geçen haftaki 1.8 milyar liralık rekora yakın seyreden teminat tamamlama çağrısı son günlerde gerilemiş olsa da dün itibarıyla 567 milyon lira ile yüksek seyrini korudu.

Yatırımcıların kaldıraçlı pozisyonları taşımaya devam etmek için teminat çağrısı kadar nakit, hisse veya diğer menkul kıymet göstererek teminat açıklarını tamamlamaları gerekiyor.

Bu mümkün değilse aracı kurumların yatırımcıların elindeki hisseleri satarak teminat tamamlıyorlar. Spot hisse piyasasında düşüşlere yol açan bu satışlar yetersiz kalırsa aracı kurumların kendi özkaynaklarıyla açığı tamamlaması, bu da yetersiz kalırsa Takasbank’taki garanti fonunun kullanılması gerekiyor.

Takasbank hafta başında asgari teminat sınırlarını düşürerek piyasayı rahatlatmıştı. Büyüklüğü 1.2 milyar lira olan Takasbank garanti fonunda potansiyel tüm zararı karşılamaya yetecek olsa da, muhtemel zararların aracı kurumların bilançosuna yansıması ihtimal dahilinde.

OLASI ÖNLEMLER

VİOP’ta toplam 49 şirketin paya dayalı vadeli işlem sözleşmesi işlem açık konumda bulunuyor. Paya dayalı her kontrat için üç vade sürekli olarak işlem görürken, vade sonunda hisselerin fiziki olarak el değiştirmesiyle kontratlar tamamlanıyor.

Daha sonra VİOP’a dönüşen vadeli işlem piyasalarının 2005 yılında kuruluşunda görev alan Deriva Danışmanlık Yönetici Ortağı Tolga Uysal, piyasadaki sıkışıklığın temel olarak pay vadeli sözleşmelerinin 30 Eylül’de dolacak vade sonunda fiziki uzlaşma zorunluluğundan kaynaklandığını ifade ederek, “Bu krizin bir daha yaşanmaması için tahtası sığ olan paylarda vadeli işlemlerin açılmaması lazım” dedi.

Şekerbank, TSKB ve İş GYO hisselerindeki taban hareketinin 30 Eylül’e kadar devam etmesi durumunda fiziki teslimatın yarattığı sıkışıklığın nakdi uzlaşı, yani aradaki fiyat farkının alıcı ile satıcı arasında mahsuplaşılması ile çözülebileceğini belirten Uysal, bu durumun ise VİOP’ta arbitraj pozisyonu açan kurumsal fonlarda zarar yaratabileceğine dikkat çekti.

Piyasadaki sorunu, “Burada olan sorun teminat tamamlama çağrısının spot piyasada sığ hisselerde yarattığı kayıplarla oluşan fasit döngü ve fiziki uzlaşı şartının yarattığı sıkışıklık. Uzun pozisyon alan yatırımcıların vade sonunda bu hisseleri bir yerden bulması gerekecek” diyerek özetleyen Uysal, vade sonunda teminat tamamlanmaması halinde aracı kurumların zararlarla karşılaşabileceğini, ancak aracı kurumların Takasbank’taki kademeli teminat havuzunun oluşması halinde zararları karşılamak için yeterli olacağını belirtti.

BİST hisseleri haftalık bazda yüzde 2,83 değer kaybetti

 

Garanti Yatırım Ortaklığı hisselerine tedbir uygulanacak

 

Borsada satış baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (102)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı04 Ekim 2022 22:21

    Madem buzdolabından çıkardın bari ısıtsaydın. . .Yani ufak ufak rötüşleseydin.

  • T.C.kalkınma bankasındaki fetocu hırsızlar04 Ekim 2022 09:13

    kalkınma hisselerini durduran manipülasyon yanpan  fetocu bir yapı var banka içinde ortaya çıkartılsın. hep içerideki çalışanlarda bu durumdan büyük rahatsız deniyor. yöneticler mutlu. adam başı 150 bin aylık . kimse onlara dokunmasın. Savcılar harekete geçsin.

  • Bir bilen26 Eylül 2022 08:58

    Her işimiz böyle. Testi kırıldıktan sonra çare arıyoruz. Hiç kimse düzenleme yaparken, kararlar alırken kalkıpta uzmanların ya da bu konularda bilgi sahibi olanların görüşünü almıyor. Bir de testi kırılınca sen kırdın ben kırmadım tartışmaları yaşıyoruz. Tam bir kahvehane ortamı. IQ ortalaması 90 olan, liyakatin, ahlakın olmadığı veya erezyona uğradığı bir toplumda da başkası beklenemez zaten. Ne derseniz deyin iktidara kim gelirse gelsin bundan sonra da hiç bir şey değişmeyecek. Çocuklarınızı iyi eğitin ve varsa imkanınız gelişmiş ülkelere gönderin. Bu konuda niteliksiz insanların size yönelteceği eleştirilerden de korkmayın. Emin olun imkanları olsa ilk önce onlar yapar sizden yapılmasını istemediklerini... Bu arada Borsa gündeme de teşekkür ederim korkmadan sorunlu aracı kurumların isimlerini yazabildiği için.    

  • Gülfidan Solmaz25 Eylül 2022 23:18

    Acilen halka arzlarda % 50'nin üzerine yasak getirilmelidir. Şu anda % 90'ın üzerinde arzedilmiş olanlara şirket tarafından geri alım yapılmasına imkan veren kanuni düzenleme yapılmalı yatırımcının çektiği acılar son bulmalıdır.

  • seyfi25 Eylül 2022 21:57

    aracu kurumlar pazargünü toplamtı üstüne toplantı yaptı durum vahim

  • YATIRMACI25 Eylül 2022 21:31

    VAKIF YATIRIMDA BU KADAR LİNE I AÇAN BU KADAR KREDİYİ AÇAN KİM 

  • ANALİST25 Eylül 2022 21:29

    piyasayı maniple edenlerin ellerin de  yuklü miktarda vakıfbank seker tskb işgyo var bir kaç aracı kurum zorda yapılan teklifler su yönde  aracı kurumlar malları alsın biz tahtaları trey ederiz gibi mantık dışı teklifler var bir iki aracı kurum buna yanaşmadı ve çekildi

  • Veysel25 Eylül 2022 15:53

    Bu manipülasyon düzenlemesi borsaya satış mı getirir yoksa alım mı

  • Büyük oyuncu25 Eylül 2022 20:18

    Hiçbir şey getirmez, baksana borsa çoluk çocuk dolu. Babasından harçlık alan borsaya girmiş, üç beş kuruş kaybedince ağlaşıp duruyorlar. Ne işleri var borsada, gidip kumda oynasınlar! Bu işin tadı tuzu kaçtı gerçekten, büyük oyuncular olurda benim gibi düşünüp borsayı terk ederlerse, kendilerini oyuncu zanneden bu bebeler Hanya mı Konya mı gerçeği anlarlar.

  • Harbici25 Eylül 2022 19:33

    Veyselim Alım getirir.çünkü bir halt olmayacağını herkes biliyor.fakat onlar bunun farkında değil.sorunda bu zaten.

  • wers25 Eylül 2022 14:47

    anlamadığım hükümete yakın olan hisseler uçtu bimaş a bakın hisse sürünüyor

  • vay beeeeeee25 Eylül 2022 13:59

    SPK baştan aşağı japon yada ingiliz borsası kurallarıyla yenilenmeli ,ahlaklı  olmayanlardan korunmanın tek yolu ,ahlasızlık yapılacak tüm kapıları kapatılmalıdır .niye oralarda olmuyorda bizde oluyor demekki açık kapı  çok ,işin acı tarafı hemen hemen herkes bunu bilerek yaptıkları inancında olması ,onun için acilen yapılmalı bu biş kimsenin gözünün yaşına bakmadan 

  • Veli25 Eylül 2022 14:41

    Padişah izin vermese eşkıya yol kesemez

  • fuat25 Eylül 2022 14:36

    kardes senin yorumuna %50 katilmiyor yani demek istiyorlarki duzenleme olmasin kumar makinalarimiza dokunmayin , baska bir anlama gelmiyor !!! (6)  (6) 

  • arda25 Eylül 2022 13:42

    alan aldı, çalan çaldı ,acısı bizde kaldı..2 milyon tl' mi çaldılar. bu saatten sonra yapacakmış, yapsan ne olur 

  • Murat25 Eylül 2022 11:55

    Sandıkta görüşeceğiz bize bunları Reva görenlerle

  • Hakem25 Eylül 2022 20:37

    Murat borsada kaybedince iktidarı suçlaman doğru, ama tehdit etmen yanlış! AhmetK AKP den öncede borsa vardı, ama büyük bir online gazino haline AKP döneminde dönüştü, ayrıca  yorumlarımızı birbirimize hakaret etmeden yapmamız çok önemli, aksi taktirde bu değerli borsa sitesi bir küfürbaz haneye dönüşür.

  • Murat25 Eylül 2022 19:59

    Ulan tokkopek devlet bankası hissesinde manipülasyon olmuş sen kalkmış dravacılık yapıyorsun ne ile besliyorlar sizi ne yediriyorlar

  • AhmetK25 Eylül 2022 17:52

    Ulan kumarbaz. Bu duzen ak.parti oncesinde yokmuydu? Ackopeklik yapip %150 artnis hiselerde.kalirsan yada alirsan buna katlanirson. Salaksan yada acgozluysen bunun sorumlusu ak.parti degildir. Altina isesen sorumlusu tayyip dersin..biktirdiniz artik

  • Ünal25 Eylül 2022 11:54

    Manipülasyonu kendileri yapıyor. Müjde açıklama tarihi veriyorlar. Müjde açıklandığı dakikadan sonra emlak konut taban taban düşüyor. Ne yahu bu. 15 gün sonra müjde açıklıcam demek speküle etmektir.

  • HASAN AYNACI25 Eylül 2022 11:35

    Geçti borun pazarı...Hep kollananlar olduğu sürece hangi tedbir.Açık açık şikayet ettim kaç kere sonuç sıfır.Halka açık mı korunan kişilere mi açık kalkın siz söyleyin.

  • Merdan 25 Eylül 2022 10:45

    Her patron isterse manipülasyon yapabilir hissedeki kar Zarar teknik hiç bir işe yaramaz isterse kar eden şirketi yerin dibine sokar isterse bir algı haberle binlerce ky cıyı hissede toplayıp zarara sokar manipülasyon yapar niyeti kötüyse ky tırımcı çok az hisseyi uzaya çıkartır her çakılışında yükselecekmiş hissi verip yatırımcıyı Tokat manyağı yapar investing yorumlarda algıcı satılmış patronun gazcı adamları ky nın kuyusunu kazar böyle bir adaletsiz borsa kimse küçük yatırımcının para kazanmasını asla istemez kazananda şansa çok az

  • edfghfgvbn 25 Eylül 2022 23:17

    sitelerdeki hisse teknik analis data veri ve çisim lerinins ağlıklı olduğunu düşünmüyorum hatta duruma göre değiştirebileceğini yada değiştirildiğini dahi sanıryorum. kısaca  çiselgelere pek güveniğlmes bana göre.ytd.

  • Adam25 Eylül 2022 09:37

    Sizi bir şey diyinmi bunlar yalan sizi boşu boşuna konustuyorlar 1990 alınan kararla daha adil bir dünya mottasi bundan size yeni mutluluklar vercekler .OYUN DAHA YENİ BASLAYACAK

  • Mehmet Kar25 Eylül 2022 02:24

    TBORG TBORG TBORG böyle bi şirketin bist te halka acik oldugundan SPK nin haberi varmi? varsa eger son 4 yildir tahta uzerindeki islemleri neden denetlemiyor. neden burdaki yatirimcilari korumak yerine Allaha havale etmis bu yetmezmis gibi birde sirkete ödül olarak sonsuza kadar poip te islem görmesini saglamis TBORG ta patronla spek isbirligi icerisinde bunu biliyoruz da SPK bunun neresinde!

  • Mülayim24 Eylül 2022 23:51

    Manüpilasyon yapanı asın yada kurşuna dizin bir daha yapamasın. Küçük yatırımcıda kağıdı çıkacak diye beklesin beklemesse onuda asın yada kurşuna dizin.

  • Kazıklı volvodo25 Eylül 2022 12:33

    Adolfcum nacizane fikrim kazığada oturta biliriz ..o acıyla belki tüyoda verirler.

  • Adolf hitler25 Eylül 2022 11:12

    Bence ikisinide gaz odasına sokalım bu daha temiz olur.

  • Broker24 Eylül 2022 21:56

    Bayanlar ve Beyler kendi düşen ağlamaz, KY diyerek ağlamak size yakışmıyor. Yatırım yapmayı düşünüyor iseniz borsayı bir an önce terk edip kendinizi kurtarın! Yatırımı değil de, kısa sürede çok para kazanmayı hayal ediyorsanız, doğru yerdesiniz, bulun karayı kazanın parayı, ama ağlamayı kesin!

  • Broker24 Eylül 2022 23:09

    Sanem haklısın, zamane çocukları karanın ne olduğunu bilmezler, büyüdüğün zaman sende öğrenirsin karanın ne olduğunu :) 

  • hakukuti24 Eylül 2022 23:00

    2017 ve 2019 yılları arası tüm amanlarda bir ekgyo grafiğini incele bu 2 yılda yaptığı grafiği yapacak ne vardı da hiç yapmadığı şekilde aşağı basıldı acaba. bu grafik yüsünden sarar eden binlerce yatırımcı sararına sattı gitti bunlar kimlere kaldı v eşimdi neden 5 tl... bu ekgyo...ytd.

  • Sanem24 Eylül 2022 22:28

    Karayı değil,karoyu cahil broker.

  • Selim24 Eylül 2022 20:59

    Bist yöneticilerine tavsiyemdir. 1.tedbir olayını kaldırın.2.tavan fiyatı%20 ye çıkarın.3.taban fiyatı %10 da bırakın 4.açığa satışa hiç bir izin vermeyin bu durumda borsaya taze bir kan vermiş ve küçük yatırımcıyıda kollamış olursunuz. Ve herhangi bir olaydan dolayıda borsa çökmez.

  • Ali24 Eylül 2022 19:21

    Devlet bankasıdır dedik güvendik 7 taban yaptı üst uste bilonco ayağına yukselt sonra millete yık geç zarar çok büyük yetkililer sessiz!!!

  • Ali24 Eylül 2022 19:50

    Dislike atan troller arpanız kesilince aç kalacaksınız

  • Ali 24 Eylül 2022 18:18

    20 senedir ihlas aynı fiyat

  • Erdi25 Eylül 2022 11:55

    Aynı değil daha düşük

  • Bik24 Eylül 2022 18:03

     SKBNK, TSKB,İSGYO hisselerinde açıkça  manipülasyon var, yukarı çıkarken.

  • Harbici24 Eylül 2022 17:33

    Manüpilasyon olmasa borsa çekilirmi hiç.bilmiyorsanız borsada oynamayın kardeşim.burası borsa batarsında çıkarsında.

  • ZABİR KÖMÜŞ24 Eylül 2022 17:04

    ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ .O MANİPÜLASYONU YAPANLAR PARALARINI UCUZ KURDAN PARAYA ÇEVİRİP ÇOKTAN YURTDIŞINA BELKİ DE TRANSFERLERİNİ YAPMIŞLARDIR.BİR DE BANKA SANDIKLARI 1 TL DEN ALIP 2-6 KATINA MİLLETİN ELİNE İYİCE VERİVERDİLER.BENCE ORTADA HER HANĞİ BİR MANİPÜLASYON FALAN YOKTUR.KAZANINCA İYİ DE KAYIP EDİNCEMİ KÖTÜ.BİR DE KALDIRAÇLI VİOP İŞLEMLERİNDE AYRICA KREDİLİ OLAYA DALANLAR BATTILAR.

  • Hanzo24 Eylül 2022 16:54

    Adalet var bu ülkede,İşte şimdi Ayvayı yediniz .manüpilasyon yapıp kaçmak yok.

  • Hakem24 Eylül 2022 21:44

    Hayri edebiyat kültürün biraz zayıf. Hanzo idare et, zira Hayri borsada kaybedenlerden.

  • Hayri24 Eylül 2022 18:17

    Sen geri zekalımısın arkadaşım

  • Mehmet24 Eylül 2022 16:32

    Ky soyuldu iyi bilanço ayağına ve kimsede tık yok ulan unutursak adam değiliz

  • Hasan24 Eylül 2022 19:11

    Sözüm soygunu yapanlara yanlış anlaşılmasın

  • Hasan24 Eylül 2022 18:50

    Tamam adalet yok ama benim gibi bir düşman kazandı bu zalimler elbet bir gün fırsat gelir o zaman merhamet yok size

  • EXSTRİKS24 Eylül 2022 15:48

    Bulunsa ne olur bulunmasa ne olur.operesyan başladı ve çoktan bitti.Hisse senetleri Z kuşağı denilen ve çok her şeyi bildiklerini kısa sürede borsada köşelik olurum diyenlerin kucağına hisse senetlerini yıktılar bile.bunların hepsi battılar ve iflas ettiler haberleri yoktur.zaten dünya ekonomisi büyük bir krize gebe iken.

  • Adam 24 Eylül 2022 15:08

    Hı ha 1994. 1999 yıllarında batan aracı kurumlar daki mudiler hakları 5018 maddenin 37 . 38 ve 60 konun maddelerine göre ödenmedi Bunları bulacaklarmis

  • Çarçello24 Eylül 2022 14:32

    Fıkra gibi manüplasyon yapanlar ortada savcılar yok yargı yok ve düzenleme geliyor yangın bitmiş alan almış giden gitmiş olan bize oldu gene gene gebe bırakmaya çalışanlar düzenleme peşinde BEDELSİZ ONAYLARI 5 aydır yok NEDEN ACABA ???PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE ÇIKART CIMA BAS BAHANE HAIR ONAY YOK sonrada düzenleme getir komedisiniz be

  • H O R U Z24 Eylül 2022 14:19

    BORSAMIZA YABANCI FALAN GELMEDİ.BİRİNCİSİ BÜYÜK BİR KARA PARA GİRDİ İKİNCİSİ DE BANKA SANDIKLARI HİSSELERİ PATLATIP TEKRAR İKİ AY İÇİNDE MİLLETE DÖŞEDİLER HEPSİ BU.

  • İşte bundan24 Eylül 2022 14:14

    Bankalar uzun süre kendine gelemez,bunun için bir sürü sebep sayarız. 1- Operasyonda yukarıda kalanlar hisse alamazlar. 2-Güven kayboldu yeni alıcılar buradan gelmezler. 3-Bankaların üzerinde ki baskı her gün artıyor kredi faiz komisyon sınırlama vs vs şaşalı dönem bitti. 4-Mevcut karları 2023 de olmayacak. 5- Temettü vermezler hisselerine sahip çıkmazlar.

  • Yusuf25 Eylül 2022 11:59

    Yeni alıcı gelmez mi haha. Halk vakıf 5 6 liraya düşse bütün paramla ikisinide alırım.

  • Atakan 24 Eylül 2022 12:38

    30 kağıtlarını çık gerisinde hep mal şirket sahipleriyle birlikte döndürüp duruyorlar dünyanın parasını kazanıyorlar doğru dürüst temettü vermiyorlar bedelliden para toplayıp milletin parasıyla yatırım yapıyor işlerini büyütüyorlar ama ky gelince nacardan kol saati Alınacak önlemlerin caydırıcı olması için manipülasyon yapanın donuma kadar alınması şart

  • Yavuz Selim Vatansever24 Eylül 2022 12:32

    Manipülasyon yapan patronlar ve şirketleri geriye dönük olarak son 5 yılı didik didik edilmeli yamuk yapanlar tespit edilip şirketleri "HAZİNE'YE DEVREDİLMELİDİR!" Haydi gün bugündür, ağlayan küçük yatırımcının yanında olun onların duasını alın.

  • şüpheci24 Eylül 2022 10:44

    Bankalara yaklaşmayın.Birbirlerini yesinler.

  • şüpheci25 Eylül 2022 10:06

    Bu işi yapanlar parası çok olanlar ve içeridekiler,bir daha deneyacecekler,çünkü onlar her şeyi biliyorlar.

  • Hakan24 Eylül 2022 14:20

    Bilader, düşmüşler ucuzlamışlar. . alınacak zaman almayın diyorsun. . Millete düşmanlığın ne senin. .

  • yurtsever24 Eylül 2022 10:43

    yapacakları sadece çaldıklarını bir kılıfa uydurmak olmaz inşallah 

  • Ahmet24 Eylül 2022 10:42

    Sandıkta çakacaklar bu operasyona sessiz kalanlara

  • Kürşad 24 Eylül 2022 09:58

    Bank yükselişinde kazanmayıp zarar edenler bir an evvel borsadan uzasın. Arsa ev vs. yatırımı yapsın. Uzun süre skbnk hissesine zararda bekliyordum, bire üç alarak hisseden çıktım. Emeği geçenlerin tuttuğu altın olsun

  • Hakkı24 Eylül 2022 22:29

    fafa efendi adamın söylediklerinden nasıl bir bencillik çıkardın bize de söyle bizde bilelim.

  • fafa24 Eylül 2022 10:39

    Bencillik pis bir ahlak.

  • Musa24 Eylül 2022 09:56

    Spk her zamanki gibi sınıfta kalmıştır

  • Sssscccc 24 Eylül 2022 09:54

    Hisseler bankalar temettü verseydi hisseleri bu halde olmazdı borsadacop seviyede olmazdı

  • vatandaş 24 Eylül 2022 09:06

    devlet hissemiz de halkı güzel soydular gerisi bahane

  • Erdi24 Eylül 2022 08:36

    Yüzde 5 devre kesme ve tavan taban yüzde 10 düzenlemesi acil kalkmalı. Spekler bunu çok iyi kullanıyor. Devre kesmeyi korku vererek mal toplamak için kullanıyorlar. Tavan yüzde 20 olsaydı bankalar soygunu yapamazdı.

  • İhtiyar 24 Eylül 2022 02:05

    İhlas grubu hisseleri batırdı beni. Allah bu hale düşmesine vesile olmuşsa Allah onları kahretsin. Amin,

  • fafa25 Eylül 2022 10:10

    İhlasta 20 yıl önce 1000 küsur lira kaybettim.iyi paraydı.O günden beri daha yaklaşmadım.

  • fafa24 Eylül 2022 10:40

    Zararın neresinden dönersen kardasın.

  • Baytar24 Eylül 2022 10:01

    Kaldıysa elinde üç beş kuruş başka sağlam hisselere geç bir an evvel. İhlâsları beklersen vuslat ahirette.

  • Mucise Reis : )24 Eylül 2022 01:03

    Hangi düzenleme ? benden oldumu sorgu suhal yok... başkası olsumu hapislerde denetim .... kimi kimden korumak lazım ? :D düzenleme muhalefetleri denetler, kendlerini denetlemez ise, adam kayırır ise ne anladım bu düzenlemeden  ? boş işler...

  • Mucise Reis : )24 Eylül 2022 11:37

    Çok beklersin :D Anayasal Haklar ve Ey Tük Gençliği hitabesi kolay oluşmadı. Çok kolay biçimde sistemi çürüterek elden gitmesine müsade etmeyecek bu çenem...  Haklarımızı korumak için konuşmaya devam edeceğiz, her gelen kuşakda devame decek. Namaz kılan kendine, anıtkabire giden kendine... Beni ilgilendirmez. Ben yasal haklarıma, elde etitğim gelirlerime, yaşantıma bakarım... kimseye tapmıyorum senin gibi, sen fazla çeneni kapatma, çocunun ailenin ana ve babanın haklarını iste. 1 litre süt 20 tl doğacak bebeklerin haklarını iste ve savun.

  • Hakkı24 Eylül 2022 10:04

    Senin çenenden korumak için de düzenleme gerek. Hemi de " değiştirilmesi teklif dahi edilemez " cinsinden.

  • acacu24 Eylül 2022 00:20

    Hırsız içeride olunca, kapı kilit tutmazmış. Senin ilgili kurumların 1,5 ay boyunca olanı biteni görmezden gelmiş, görevini yapmamış, şimdi iki kıytırık önlem alıyoruz söylemiyle kızgın yatırımcıların gazını almaca.

  • aSADFSGHJKÖ23 Eylül 2022 23:57

    ÖNCE KENDİLERİNE YAPSINLAR SONRA EKONOMİ AHBER BASINALRINA. SONRA İLGİLİ YERLERE.

  • Tuborgg23 Eylül 2022 23:57

    Tuborg bakın, şirket yönetimi Damla hanım işin işimde.. bir an önce borsadaki işlemler incelensin..

  • serdar kara24 Eylül 2022 19:36

    bist te tborgdaki yapilan usulsuzlukler hic birisinde bugune kadar yapilmamistir örnegi bile yok ihlaslar dahil

  • Bereç 23 Eylül 2022 22:59

    Çok geç kaldınız ky feryat ederken kimse gariban ky cının sesini duymadı benim gibi milyonlarca ky ya zararına sattı yada aylarca yıl geçti hala Zararda bekliyor binlerce mağdur var yazıklar olsun borsa rekor kırsa ne olur hala yükselmeyen demirle dövülen ky var kimin niyeti kötüyse beter olsun zalimler

  • Bircihan23 Eylül 2022 22:55

    kimse oyunun farkinda değil bu yapilan aslinda kar açıklayacak olan banklarin aracı kurumlarin zarar ediyormuş gibi göstermesi icin yapilan oyun 3 ceyrek bilancoda bu durumda zarar yazilacak ama sonrasin da teminatlar yerlerine getirilerek 4 çeyrekte ucacaklar burda banklara cok ky girsi bundan rahatsiz oldular gem birde istanbul finans merkezi kanunn kattığı vergi muafiyeti var banklar cok kar aciklayack daha cok ky gelmesinden korkuyorlar o yuzden böyle bir oyun oynadılar bu arada dolayli yollardan lotlar başkalarının hesaplarına virmanlanıyor

  • Murat23 Eylül 2022 22:36

    Bankalar taban yeyince ortalık karıştı. Peki bizim gibi küçük yatırımcının hali ne olacak, bizleri kim koruyacak? İşte Sn Hükümetimize bir örnek vereyim. Sene Mart 2012, hisse Işıklar Enerji Yapı Holding, o günkü fiyatı 0.89 kuruş. Aradan 11 yıl geçti. Şu anki fiyatı 1 ira 5 kuruş. Bu bize reva mı Allah aşkına, 11 yılda sadece artış 16 KURUŞ. Ne olursunuz böyle şirketlere "KAYYUM ATAYIN KÜÇÜK YATIRIMCIYI KURTARIN."

  • Natan23 Eylül 2022 22:15

    Filler tepişti çimenler ezildi. Şimdi fili vursan ne olur vurmasan ne olur. BOŞ

  • ALİ23 Eylül 2022 22:09

    Halkbank ve vakıfbankı kim yükseltti...kim vurgunu yaptı..önce bunu araştırayın direk açıklayın...isim verin...hangi haramzade YAPTI

  • Kadir23 Eylül 2022 22:45

    Yandaşzade belli ahh lat

  • İnanmıyorum23 Eylül 2022 22:34

    Ali Halk bankasında çarpıldın mı yoksa?

  • ANALİST23 Eylül 2022 22:06

    burdan sesleniyorum  vakıf ziraat halkbnk yönetilcerine önümüzdeki hafta bunların hisselerine destek atmayın hatta vakıf halkbnk hisseleride  dahil cuma günü bunların  elinde çok ciddi mal olacak bekleyin 4 tl ye vakıf halkı verecekler

  • Sabret23 Eylül 2022 22:32

    4 TL çok yüksek bir değer.

  • Alpertunga 23 Eylül 2022 22:04

    Patronlara satış kısıtlaması gelsin borsa rayına girer. Bütün sorun onlar

  • Murat23 Eylül 2022 23:20

    PATRON SATIŞI MUTLAKA ÖNLENMELİ küçük yatırımcının parasının hiç edilmesi mutlaka önlenmelidir. Hatta şüpheli alış satışlara köküne kadar araştırma yapılıp kimler sebepse doğduğuna pişman edilmelidir Sn. Alpertunga dostum.

  • Selim23 Eylül 2022 22:01

    Sahtekarlık diz boyu. Her zaman ki gibi.sahte kabadayılar tiyatro yapıyorlar.bunları YİYEN varsa aklından şüphe ederim.

  • YATIRMACI23 Eylül 2022 22:00

    HALK BANK VAKIF BANK ENFİYECİDE VE YANCILARINDA İŞGYO TUZSUZ DELİ BEKİR  DE ŞEKER TSKB DEREBOYUNDA VE YANCILARINDA 30  EYLÜL GELİYO KIZIL KIYAMET KOPACAK NUR TOPU BİBİ  ÇOCUKLARI OLACAK BATIŞI ZEVKLE İZLEYECEĞİM

  • Veysel24 Eylül 2022 00:05

    30 Eylülde ne olacak

  • sedat23 Eylül 2022 21:53

    dümenciler çok azmıştı allahın sopası  yok bodrumda rus hatunlara yaptıklarınızı herkes biliyo..... twitter cı  dümencileri toplayıp vatandaşa geçirdiniz bu millet akıllanmaz hala twitter cı peşinde suyun ısındı ALFA V.B ULAN SİZ KİMSİNİZ BANKA KA GITLARINI YAPMAYA SİZ ANCAK TWİTTER CI TUTUP MAL PAZARLARSINIZ DENY(M)OLARDA ALIR O PARALARI   TIPIŞ TIPIŞ GERİ VERECEKSİNİZ

  • Agah var23 Eylül 2022 21:50

    Deveye demişler boynun eğri demiş nerem doğru

  • Adam23 Eylül 2022 21:46

    Arkasındaki grublara bakın kimler acaba onları bunsalar TÜRKİYE'NİN FETASUNU BULURLAR

  • Güven23 Eylül 2022 21:42

    Bu düzenlemeler kesinlikle borsada sıkışıp kalan manipülatörleri kurtarmak içindir :D 

  • pazarci23 Eylül 2022 21:39

    birileri koseyi tam dondu ve birileride yedigi aci biberin acisini cekiyor.......

  • KY zararını kim karsılayacak23 Eylül 2022 21:33

    herkez seyrediyor haftalarca tavan giden hisseler hergün rekor kıran endeksleri sonuç yabancı yatırımcı yerine tuttuğu yerli küçük yatırımcıyı inleten İMKB kim suçlu biri bilançoys zarar yazar diğeri kardan düşer biz Ky bizim zararımız kim karşılayacak

  • Konik23 Eylül 2022 20:40

    3-4 tavan yapan zorenden izahat gelmediği için tahta kapatanlar 13-14 tavan giden bankadan ne istediler??

  • Bekir23 Eylül 2022 20:26

    Bugüne kadar neredeydiniz.İhlas gurubunun küçük yatırımcıya yaptıklarına sus pus oldunuz,neden ?

  • Numan23 Eylül 2022 20:19

    Atı alan Üsküdar'a geçmiş büyük vurgun yaptılar kistirmaca oynadılar,ilk önce acikcilari avladilar sonra herkes uzunca dönünce uzunculari avladilar, birileri milyar TL vurdu

  • mali 23 Eylül 2022 20:17

    Borsa içine düşeni yakmaya devam ediyor. İtfaiyede ise su bitmiş. Yandık ama ne yandık!

  • vatandaş23 Eylül 2022 20:16

    şirketlerin sahte haberlerle maniplasyon yapması engellenmeli asıl sorun orada ,adam ben şu işi yapacağım deyip millete kağıdını satıyor sonra araki bulasın adamı SPK da uyuyor yada görmezden geliyor ,kurallar muğlak netleşmeli şirket ayrımcışığı var buda önlenmeli aynı gün bedelli yada bedelsiz başvurusu yapana çok farklı zamanlarda onay veriliyor bunun süresi kurala bağlanmalı