E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'a Körfez dopingi---

Borsa İstanbul'a Körfez dopingi

Borsa İstanbul'a Körfez dopingi
24 Temmuz 2023 - 08:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, G'eçtiğimiz hafta yurt içinde enflasyon tarafındaki beklentiler fiyatlamaların arasına katılırken, Körfez ülkeleri ile yapılan anlaşmalar BİST'i destekledi.' denildi

İlaç fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 euro değeri %30,5 artırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye, terörün finansmanı ve kara parayla mücadelede attığı adımlarla gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'nin, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili tekrar liderlik rolünü üstlenmesini beklediklerini söyledi.

Rusya: Tahıl anlaşmasına alternatif konusunda temaslar yürütmüyoruz.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın anlamını kaybettiğini ve bu nedenle Rusya'nın bu anlaşmadan çekildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Fidan, İslam dünyasının Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılara karşı organize bir tepki koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşündüklerini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 28 Temmuz'da Türkiye'ye gerçekleştirmesi planlanan ziyaret geçirdiği ameliyat nedeniyle ertelendi.

Rusya, Odesa limanına saldırdı, Ukrayna'nın Moskova'ya yönelik İHA saldırısı engellendi.

OpenAI, Amazon, Google, Meta, Microsoft ve diğer önde gelen teknoloji şirketlerinin, ABD hükümetinin belirlediği yapay zeka güvenliğine ilişkin tedbirlerine uymayı gönüllü olarak taahhüt ettiği açıklandı.

Twitter'ın sahibi Musk, Twitter'ın sembolü olan kuş logosu yerine X harfini kullanmak istediğini söyledi

Ne olacak?

•Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün saat 15:00’te gerçekleşecek.
•Yurt içinde önemli bir makro veri akışı bulunmazken, yurt dışında PMI verileri açıklanacak.
•Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 25 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.
•Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.
•TCMB’nin III: Enflasyon Raporu Toplantısı Perşembe günü Ankara’da yapılacak.
•ABD’de büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak.
•Euro Bölgesi faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
•Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 27 Temmuz tarihinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %4'e yakın yükseliş ile 6.688 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta en çok kazandıran sektör spor ve sigorta olurken, endekse en çok puansal bazda katkı yapan paylar THYAO, BIMAS, FROTO'ydu. Geçtiğimiz hafta yurt içinde enflasyon tarafındaki beklentiler fiyatlamaların arasına katılırken, Körfez ülkeleri ile yapılan anlaşmalar BİST'i destekledi. Kısa vadede TL bazında 6.675 pivot seviyeyi oluştururken, 6.735 - 6.785 - 6.845 seviyeleri direnç olarak, 6.630 - 6.570 - 6.520 seviyeleri destek olarak takip edilecek. Dolar bazında ise 250,5 - 252,3 - 254,5 seviyeleri direnç, 246,5 - 244,3 - 242,6 seviyeleri destek olarak izlenecek.

Bu hafta piyasalarda gündem yoğun olacak. Yurt dışında Fed ve ECB kararları takip edilecekken, yurt içinde bilanço döneminin başlamasıyla birlikte hem bilançolar hem de TCMB’nin III. Enflasyon Raporu piyasaların odağında olacak.

Günün önemli şirket haberleri 24/07/2023

 

Enflasyon kaç olacak ?

 

Yatırımcının gözü Borsa İstanbul'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Temmuz 2023 09:56

    Ekonomi durumu.... işçi 11.400-19.000 arasında kıskaç maaşta.. memur ortalama 26 bin maaş alıyor. büyük şehirde kira 8 -15 bin orta halli... ücretli çalışsada mesayi patsada ekstra gelır yok nerede ise... bu durumda ev alamadan gun geçecek. karınları doyacak. 20 yıl sonra yada 60 yaşında eyt ile emekli olmayan bu kişiler evsiz, yüksek kirali şehirde kapacak. kalamayacak gidecek evi, köyude olmayacak. 65 yaşında çalışmaya gayret edecek iş yok. yanı ulkemizin ekonomik sorunu o kadar derin ki, şuan farkında bile değiliz.

  • ALİ TEL24 Temmuz 2023 09:51

    Hepinize güzel ve bol kazançlı günler dilerim.Bu hafta da en az %10-15 endekste yükseliş bekliyorum kimse kusuruma bakmasın.Hafta sonlarını hiç sevmiyorum her gün para kazanmak ne güzel.

  • Sai24 Temmuz 2023 18:12

    Seans bitti sormak istedim kazanıp aldınız mı(parayı) :)