E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa gelen alımlarla yüzde 0.66 artı puanda kapattı---

Borsa gelen alımlarla yüzde 0.66 artı puanda kapattı

Borsa  gelen alımlarla yüzde 0.66 artı puanda kapattı
09 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyen borsa endeksi kapanışa doğru gelen alımlarla 89 bin puanı geçti

Son günlerde yükselişini sürdüren Borsa İstanbul'da, endeks bugün dalgalı bir seyir izliyor. İlk seans yükselişin ardından banka hisselerine gelen kar satışlarıyla gevşeyen endeks, ABD haftalık işsizlik maaşı başvurulanın kasım ayının en düşük seviyesine ulaşmasıyla, alışların kuvvetlendiği görüldü. İkinci seans kapanışa doğru artan alımların etkisiyle endeks 89 bin puanı geçerek son iki yılın zirvesine yaklaştı. Endeks bu seviyeyi en son 2015 yılı Şubat ayı başında görmüştü.Gün sonu Borsa İstanbul yüzde 0,66 yükselişle 88,830 puandan kapanışını gerçekleştirirken işlem hacmi 5,1 milyar TL oldu. 90 bin puanda önemli direnci olduğunu ifade uzmanlar bu seviyelerin yüksek işlem hacmiyle aşılması ile birlikte yeni zirve hareketinin gündeme gelebileceğini belirtiyorlar.

GÜN İÇİ GELİŞMELER:

Şu ana kadar ABD yönetimi Çin'i Japonya'yı Almanya'yı kur manipülasyonu ile suçladı. Suçlanan hükümetlerden ise arka arkaya yanıtlar geliyor. Dün Almanya Merkez Bankası Başkanı Wiedsman euro'nun değerinin piyasa tarafından belirlendiğini ve ABD ve Avrupa para politikasına göre şekillendiğini ifade etti. Bugün açıklanan verilere göre ise Almanya ise 2016'da rekor ticaret fazlası vermesiyle tartışmaları yeniden ateşlendirebilir. Çin yuanı'nın son zamanlarda dolara karşı değerlenmesiyle şimdilik bir çatışmanın önüne geçilmiş gibi. Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Nakaso ise enflasyondaki zayıf artış nedeniyle bu politikaların benimsediğini ifade etti. Politikalar belirlenirken enflasyonun hedeflendiğini, kur hedefi olmadığı ifade edildi. Japonya Başbakanı Abe ve ABD Başkanı Trump'ın bu hafta yapacağı konuşmada para politikası yeniden gündeme gelebilir.

TCMB Başkanı Çetinkaya Para Politikasını DeğerlendirdiTCMB Başkanı Çetinkaya Türkiye ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığını koruduğunu ifade ederken, fiyat istikrarı amacı doğrultusunda TCMB'nin bütün araçlarını kullanmaya devam edeceğini belirtti. Çetinkaya enflasyonun kısa vadede bir miktar daha yükseldikten sonra kademeli olarak düşerek yıl sonunda yüzde 8 seviyesinde olmasını beklediklerini söyledi. Mevcut para politikası duruşunun net ve istikrarlı bir sıkılaştırmaya işaret ettiğini söyleyen Çetinkaya enflasyon dinamiklerinde belirgin bir iyileşme gözlenene kadar mevcut politikanın devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'den bir diğer önemli gelişme ise yeni anayasa ile ilgili. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ referandumun 16 Nisan'da yapılabileceğini ifade etti.

Piyasalarda bu haftanın önemli olayları şöyle:

*ABD'de temyiz mahkemesi Trump'ın göçmenlere geçici seyahat yasağını görüşüyor. Bu mahkemenin sonucunun Yüksek Mahkeme'de temyiz edilmesi bekleniyor.

*ABD Hazinesi bu hafta toplam 62 milyar dolarlık üç, 10 ve 30 yıl vadeli tahvil satacak.

*Japonya Başbakanı Shinzo Abe Cuma günü Başkan Trump ile görüşmek üzere ABD'yi ziyaret edecek. 

Dolarda Trump etkisi, yatay seyir hakim

 

Günün önemli şirket haberleri 09/02/2017

 

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Petrol 52 dolar seviyesinde

 

Altın 3 ayın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)