E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa Gündem’in Bank Asya manşeti doğrulandı---

Borsa Gündem’in Bank Asya manşeti doğrulandı

Borsa Gündem’in Bank Asya manşeti doğrulandı
08 Ağustos 2014 - 10:49 borsagundem.com

4 ay önce gündeme getirdiğimiz, “Masadan anlaşmadan kalkma” haberi bugün Bank Asya’nın açıklamasıyla doğrulandı.

BORSAGUNDEM.COM
Mart ayında duyurulan Katarlılarla stratejik ortaklık haberini ve hemen ardından Bank Asya hisseleri üzerinde yaşanan sert fiyat hareketlerini mercek altına alan Borsa Gündem, 4 ay önce bu anlaşmanın gerçekleşmeyeceğinin sinyallerini vermişti. 4 Nisan’da Borsagundem.com’da yer alan “Bank Asya bilmecesi” manşetinde  Qatar Islamic Bank ile Bank Asya arasında daha öncede ortaya atılan ‘masaya oturdular’ iddialarına dikkat çekilen manşetimizde şu ifade yer almıştı:
“3 yıl önce gizlenen ortaklık görüşmelerinin bugün yeniden gündeme taşınması ve ardından hisselerde yaşanan sert fiyat hareketleri dikkatlerin bu yöne çevrilmesinde etkili oldu. Geçmişte olduğu gibi iki tarafın masadan anlaşmadan kalkma ihtimali olduğu biliniyor. Otoriteler, 3 yıl önce yaşananların bir benzerinin yaşanmaması için yatırımcıları korumak adına önemli tedbirler alıyor.”
Bugün Şirket tarafından yapılan açıklama, Borsagundem.com’un 4 ay önce gündeme taşıdığı haberi  doğruladı. Açıklamada taraflar arasındaki resmi bir teklif olmadığı, ortaklık görüşmesi girişimlerinin  feshedildiği belirtildi. KAP’ta yayınlanan duyuruda şöyle denildi:
 “Qatar Islamic Bank'ın (QIB) Bank Asya'da stratejik ortak olması ile ilgili olarak QIB'den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelere başlandığı 25.03.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle Bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır.
Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile Bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08.08.2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demek tarihten ders yok08 Ağustos 2014 22:04

    osmanlının takdir edilen en önemli öz. adeleti idi. sen ben osmalıyım diyecen milletin hakkını gasp edecen bu nasıl devlet ki kendi yatırımcısına eziyet ediyor

  • devlete kafa tutulmaz08 Ağustos 2014 15:54

    bank asya kendı kendıne etti hükümetı karsına almak ne demek devlete kafa tutmak demek devlete kafa tutanı ne yaparlar kafasını kopartırlar

  • YY08 Ağustos 2014 12:46

    ASYAB'ın batması Türkiye lehine bir durum değil ki. Bu batışın nasıl olduğunu bütün dünya izliyor. Örneğin Garanti bankası da aynı tablo ile karşı karşıya kalabilir. Böylece bankalara olan güven tam olarak yok edilmiştir.

  • cengiz08 Ağustos 2014 11:57

    master patrondan izinsiz tavuk bile satamazlar ne bankası

  • haydar08 Ağustos 2014 11:33

    tebrikler borsagündem