E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorfin eğitimlerine başladı---

Borfin eğitimlerine başladı

Borfin eğitimlerine başladı
10 Kasım 2015 - 11:01 borsagundem.com

BORFİN ve SERPAM işbirliği ile ilk eğitimine başladı

SERPAM (İstanbul Üniversitesi Sermaye Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi) ve Borfin işbirliği ile İstanbul Üniversitesi sertifikalı e-eğitimleri başladı.
SERPAM genel sekreteri Doç. Dr. Serra Eren Sarıoğlu’nun hazırlamış olduğu “Portföy Performans Ölçüm Teknikleri Eğitimi” dersi ile Borfin’de.
Alınan yatırım kararının sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapmak, karar alma sürecinin önemli aşamalarından biridir. Her türlü kararda olduğu gibi yatırım kararlarında da değerlendirme (performans analizi), portföy yönetim sürecinin nihaî aşamasını oluşturan önemli bir parçasıdır. Performans analizi, yatırımın diğerlerine göre ne kadar iyi olduğunu analiz etmek yanında, performansı yaratan nedenleri sorgulamakta ve performansın nasıl arttırılabileceğini irdelemektedir. Bu eğitimde portföyün performansının nasıl ölçüldüğünü ve portföy yöneticisinin performans üzerindeki katkısını bulabilmek için hangi ölçütlere bakıldığını öğreneceksiniz.

Bu eğitim katılımcılara, portföy performansında kullanılan getiri ve risk hesaplamaları dışında performans ölçüm tekniklerinin nasıl hesaplayacağını öğrenecek ve performansın bileşenleri hakkında fikir sahibi olacaktır.

Eğitim Programı
I.    Portföylerde Performansın Değerlendirilmesi
a.    Portföy Getirisinin ve Riskinin Hesaplanması
b.    Riske Göre Düzeltilmiş Performans
c.    Bir Birim Risk Başına Getiri
i. Sharpe Ölçütü
ii. Treynor Ölçütü
d.    Farksal Getiri (Alfa)
e.    Değerlendirme Ölçütü (Appraisal Ratio)
f.    Bilgi Ölçütü (Information Ratio)

II.    Portföy Performansının Bileşenleri
a.    Net Varlık Seçimi ve Çeşitlendirme
b.    Piyasa Zamanlaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)