E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoğaziçi ve Marmara'ya yeni rektörler atandı---

Boğaziçi ve Marmara'ya yeni rektörler atandı

Boğaziçi ve Marmara'ya yeni rektörler atandı
21 Ağustos 2021 - 00:09 borsagundem.com

Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi rektörlüklerine atamalar yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten atanan Mehmet Naci İnci, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör olarak atandı. Marmara Üniversitesi Rektörü ise Prof. Dr. Mustafa Kurt oldu.

Atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Söz konusu atamalar Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı

MELİH BULU GÖREVDEN ALINMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2021'de Boğaziçi Üniversitesi dahil 5 üniversiteye rektör ataması yapmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanması büyük tartışma yaratmıştı. Protestoların ardından 15 Temmuz 2021'de Melih Bulu görevden alınmıştı. Yerine yardımcısı Mehmet Naci İnci vekaleten atanmıştı.

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesi'nden fizik dalında lisans derecesini, 1992'de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993-1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent oldu.

İnci, 1998-1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı, üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.

Boğaziçi'nin yeni rektörü, bir akademisyeni 'vekaleten' görevden aldı

 

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atama

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )22 Ağustos 2021 14:44

    Ahmet eskiden burda, feto şakşakçılıgı yapıyordu. Geçmiş yorumlarındada var. Ama yıllar geçince saf değiştirdi millete feteo suçlaması yapıyor :D herkese suçlama yapıyor, ama geçmişi belli herkes biliyor.

  • aziz22 Ağustos 2021 10:18

    nasıl olduğu ordada bu devirde böyle 

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2021 12:55

    DEVLETİME ve BAŞKOMUTANIMA bağlı vatansever YÖK BAŞKANI, REKTÖR ve ÖĞRETİM ÜYESİ'ne vazife verilmeli, SİYASİ OTORİTEYE PLAN YAPANA ZERRE KADAR ACIMAMALI, HER KADEMEDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR. Haydi CUNTA DÜŞMANI yiğitler "28 ŞUBAT'IN CUNTA YALAMALARINDAN YARGI ÖNÜNDE HESAP SORMAYA."

  • Berber Bekri 22 Ağustos 2021 01:35

    Lan şak şak Ahmet MalAK seni önüne gelene fetocu zart zurt sallayıp durma mal seni senin gibiler ülkeyi bin parçaya bölüyor ona dış güç buna pkk şuna feto ona terörist diye diye mal seni asıl bölücü herkese nefret kusan lağım çukuru seni bi sus bi defol soysuz kansız diyen kendinden bilir ve en alasıdır...

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2021 20:18

    SOYSUZ ve KANSIZ olan ben miyim sen misin yorumcular karar versin. BorsaGündem'i takip edenler beni bilir, FETÖ, PKK, DEAŞ v.d. vatan hainlerine her fırsatta oturtmuşumdur. Ancak senin gibiler onlara tek kelime hakaret etmezken T.C. Devleti'nin Başkomutanı'na ve yöneticilerimize hakaret etmeyi vazife saymışsınuzdır. 40 yıldır FETOŞ'UN USA PROJESİ OLDUĞUNU HAYKIRAN BİRİYİM. İftira etmenden dolayı seni ayrıca kınıyorum.

  • Münafık zihniyet21 Ağustos 2021 19:13

    Fetöcü sensin lan soysuz, kansız. Benim gibilerden fetöcü çıkmaz. Ben onurlu adamım. Senin gibi döneklerden çıkar. Hadi biraz daha eğil keyfine bak her devrin adamı. Önce ortak hareket edip okyanus ötesine selamlar gönderen, bitsin bu hasret diyen ihale veren, devletin her köşesine yerleştiren ikiyüzlüler senin gibiler değil mi ? Menfaat nerde senin gibiler orda. Menfaat için sömürmeyeceginiz kutsal değer var mı ?

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2021 18:06

    "Patates soyan komutan" denen FETÖ'cü zırto, ASKERİ DARBEDE SENİN ORANI BURANI SOYARLAR daha sonra OYARLAR! Alçak pislik, bu Türk tarihinde görülmemiş hürriyetin sayesinde adice yorum yapabiliyorsun. Askeri idarede tek kem söz edenin ANASINI BELLERLER.

  • Patates soyan komutan21 Ağustos 2021 16:39

    Memleket ekonomik anlamda batmış bu hala hangisinin hangi kabartısını yalayacağını şaşırmış. ha Siyasi darbe ha askeri darbe hepsi aynı farkı yok. Hepsi de antidemokratik eylem

  • Okie Dokie21 Ağustos 2021 14:29

    Cunta'yı bilmem ama sen civata'ları yakmışsın dostum

  • Hehe21 Ağustos 2021 12:36

    Bir gece ansizin gelebilirim diye sarki mi vardi besteyen duysa ne ovunur yaa iyice gecelerin adami oldu cikti

  • 2021 Ağustos 2021 10:11

    İktidarlar değiştiğinde hepinizi üniversitelerden atarlarsa itiraz etmeyin ha ne ekerseniz onu biçersiniz. Sonra yine ağlak mağdurları oynamayın.

  • Liyakate bak21 Ağustos 2021 10:10

    Zaten sınavda başarı gösterebilse üniversite sınavında Marmara fizik sıralaması gibi 500 bininci olmaz, Boğaziçi gibi ilk 500 de sınavı kazanırdı. ODTÜ, Boğaziçi mezunları yurtdışına gidiyor bunlar da bize kalıyor işte

  • : )21 Ağustos 2021 08:27

    1 Kişinin her alanda uzman ve profesyonel olması ımkansızdır. En iyi kişi, her alanda seçimle, çoğunlugun onayı ile seçilmelidir. Sadece cumhurbaşkanını seçiyoruz, seçim diyoruz. Fakat, diğer alanlard akim bir kişisi seçemiyoruz. sadece1 kişi seçtik ya,o her aland aherkesi seçip atıyor. Boyle bir düzen sistem dünyanın hiç bir gelişmiş modern hukuk sahibi ulkesınde yok. ngilterede bir hakım, asla bir millet vekilindne korkmaz, görevini yapar, çünkü ingilterede o hakım hata ederse hakımler birliği konuyu araştırır, hakım birliği karar verir. hukuk dışında adım yoksa hakımı haklı kılar, kraliyet adilesi dahil. bizde hakımde sulaleside, hakımler üst kuruluda  4 bir yana atanır.

  • Okie Dokie21 Ağustos 2021 00:35

    Badem bıyıktan belli.

  • Türkoğlutúrk22 Ağustos 2021 15:35

    Şekilci olan dinin emri yerine din adamınin kıyafetleriyle idare edene denir.turkce kurandan rahatsız olana denir.kurtce ezan okutup Türkçe ezana karşı çıkanlar kimler.

  • Ali21 Ağustos 2021 18:25

    Sekilcilik ruhumuza işlemiş