E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBoğalar mı ayılar mı galip gelecek---

Boğalar mı ayılar mı galip gelecek

Boğalar mı ayılar mı galip gelecek
08 Eylül 2015 - 20:30 borsagundem.com

Piyasalar FOMC'den çıkacak kararı beklerken altında görülebilecek hareketleri ALB Forex değerlendirdi

Önceki gün Amerika ve Kanada'da piyasalar İşçi Bayramı nedeniyle kapalıydı. Ekonomik takvimde de veri yetersizliğinin olduğunu göz önünde bulundurursak son derece düşük bir hacim vardı piyasalarda. Paritelerde olduğu gibi altında da geçtiğimiz hafta ABD'den açıklanan istihdam raporu doğrultusunda yön bulmaya çalıştı.

İstihdam raporuna baktığımızda tdi değişimi verisinin beklenti altı kalması ilk başlarda acaba zayıf bir rapor mu diye fiyatlandı piyasa tarafından fakat raporun detaylarına bakıldığında ortalama saatlik kazançlarda ve işsizlik ortalamasında yaşanan iyileşme USD boğalarının devreye girmesine neden oldu. Eylül ayı faiz artırım seçeneğinin hala masada olması beklentileri ile birlikte sarı metal dün 1116 seviyelerine kadar geriledi. Bugün ise bir miktar toparlanma gerçekleşti.

Son dönemlerde altın yukarı yönlü hareketinde bir türlü muvaffak olamıyor. Çin borsalarına keskin satışların geldiği ve finansal piyasalarda kaos ortamının olduğu dönemlerde sarı metalin güvenli liman olarak talep görmesi beklenirdi fakat son dönemlerde güvenli liman cazibesinde azalma olduğu için paranın buraya akmadığına şahit olduk.

Değerli metal yön bulmak istiyorsa bir tek ABD'den gelen veri ve gelişmelere bakıyor. Son bir kaç aylık döneme baktığımızda altında yükselişlerin kalıcı olmadığını ve boğaların çok istekli davranmadığını görüyoruz.

FOMC toplantısına kadar altında keskin hareketlerin yaşanmasını beklemiyoruz. Ayılar ve boğalar kılıçlarını çektiler ve harekete geçmek için 17 Eylül'de FOMC toplantısından çıkacak kararı bekliyorlar. Faiz artırımının bu toplantıda hayata geçirilmesi durumunda altın güneye doğru tatile çıkabilir. Diğer senaryoda ise temkinli duruş sergileyen bir FED ile karşılaşırsak sarı metalde toparlanmalara şahit olabiliriz. Kısa vadede toparlanmalar gelebilir fakat bu yükselişlerin kalıcı olması için şimdilik bir sebep yok. Yukarıda 1170 bölgesi son derece önemli direnç. Bu bölgenin üzerine gerçekleşecek olan yükselişler orta ve uzun vadede satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)