E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa yatırımcıları doğru zamanı bekliyor---

Boğa yatırımcıları doğru zamanı bekliyor

Boğa yatırımcıları doğru zamanı bekliyor
27 Nisan 2023 - 14:46 borsagundem.com

Borsalara ilişkin iyimser yorumlarıyla tanınan ünlü borsa yazarı Cody Willard yatırımcılara dikkati elden bırakmamalarını tavsiye etti. Willard’a göre borsada cesur yatırımlarla güçlü kazançlar elde etmek için doğru zaman henüz gelmedi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalardaki karamsar hava boğa piyasası öngörüleriyle bilinen yatırımcıların dahi görüşlerini etkiliyor. Borsagundem.com’un derledi bilgilere göre Cody Willard özellikle girişim sermayesi yatırımlarıyla ve borsa yatırımları üzerine yazdığı kitaplarla bilinen ünlü bir Wall Street yatırımcısı. Ancak Willard MarketWatch’taki yazısında tüm başarısını boğa piyasası görüşlerinden elde etmesine rağmen içerisinde bulunduğumuz dönemde ayı piyasası yatırımcılarının görüşlerinin dikkate değer olduğunu belirtiyor. İşte Willard’ın o yazısı:

“Golf oynamaya karar verdiğimde çoğu zaman kendi başıma oynarım. Sabahları başlama yerine ilk giden kişi olmayı seviyorum. Böylece iki saatten az bir sürede tam 18 delik açıp oynayabiliyorum. Geçen gün analistim Bryce Smith ve ben öğleden sonra geç saatlerde golf oynamaya gittik ve saha çoğunlukla boş olmasına rağmen birkaç kişinin arkasında kaldık. Önümüzdeki grubu 3. parda geçtik ve Bryce, ‘Neden geçtiğimizi onlara söylemeliyiz’ dedi.

Ben, ‘Bu delikle işleri bittiğinde onlardan çok ileride olacağız, sorun olmayacaktır’ dediğimde Bryce şöyle cevap verdi: ‘Nezaketi elden bırakmamalı ve onları neden geçtiğimizi söylemeliyiz.’

Bu deyiş hoşuma gitti ve onun önerisini kabul ettim. Başka insanların yanındayken her zaman nezaketi elden bırakmamalıyız. Bu bana aynı zamanda yatırım yaparken bazı zamanlar dikkati elden bırakmamamız gerektiğini düşündürdü.

Şu anda da ayı piyasasını görüşlerini gözden kaçırmamamız gerekiyor olabilir. Bir yatırımcı olarak elbette paramı boğa piyasası sırasında kazanırım ve en büyük borsa kazanımlarım herkes korktuğu sırasında boğa olarak hareket ettiğimde olmuştur. Ancak şu anda etrafta çok fazla korku görmüyorum.

Bu arada, girişim sermayesine giren para akışı azaldı. İki yıl önce kendisini çirkin bir balonun içinde bulan risk sermayesi durma noktasına geldi. Risk sermayesi finansmanı bu yılın ilk çeyreğinde yıldan yıla %70 azaldı. Özel piyasalardaki şirketlerin değerlemeleri düşürüyor ve girişimciler istediklerinden çok daha düşük seviyelerde para toplamaya zorlanıyor.

Elbette boğa piyasası taraftarı olmayı, daha az açığa satış pozisyonuna sahip olmayı ve dünyayı değiştirecek, keşfedilmemiş ve gizli kalmış inovasyon hisse senetlerine yüklenmeyi tercih ederim. NuScale Power, Uber Technologies, Rocket Lab USA, MP Materials, Rockwell Automation, Intel ve Wolfspeed gibi hisseler dahil olmak üzere mevcut uzun vadeli pozisyonlarımızı seviyorum.

Ancak analizlerimiz ele alınması gereken çok fazla ekonomik kargaşa ve kayıp olduğunu gösteriyor. İnovasyon hisselerine, kriptoya ve yapay zekâ hisselerine yönelik sevgi, heves ve değerlemeler çok yüksek. Yarı iletken hisseleri ve güneş enerjisi hisseleri de iyimserlik ve heves yatırımları nedeniyle özellikle kalabalık gözüküyor. Yatırımcılar potansiyel aşağı yönlü riskler için çok az endişeleniyor gibi görünüyor.

Her şeyi satın demiyorum. Söylediklerim bundan çok farklı. Benim düşünceme göre tedbiri elden bırakmamak iyi bir fikir gibi görünüyor. Daha sonraki süreçte özlemlerimizi giderebilmemiz için daha ideal fırsatlar olacaktır. İşte o zaman diğerleri satın almaktan şimdi olduklarından daha fazla korkacaklar.”

ABD'de yaklaşan resesyonun etkileri ne kadar sürecek?

 

Teknoloji boğaları felaketle flört ediyor

 

FED bilanço küçültmeye geri döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)