E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA'dan hisse senetleri için 'neden düşmedi' sorgusu---

BofA'dan hisse senetleri için 'neden düşmedi' sorgusu

BofA'dan hisse senetleri için 'neden düşmedi' sorgusu
20 Ekim 2023 - 14:50 borsagundem.com

BofA stratejistleri, Euro Bölgesi'nde hisse senetlerinin neden PMI'lar kadar düşmediğini sorguladı ve yatırımcıların merak ettiği sorulara cevap aradı

Bank of America (BofA) hisse senedi stratejistleri, Euro Bölgesi'nde Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri keskin bir şekilde düşerken Avrupa hisse senetlerinin neden nisan ayından bu yana büyük ölçüde değişmediği gibi yatırımcıların aklındaki zor soruları yanıtlamaya çalıştı.

Euro Bölgesi imalat sanayinin PMI değeri eylül ayında 43.4 ile faaliyetlerde daralmaya işaret eden 50 seviyesinin oldukça altında kalmaya devam etti.

Ancak, genellikle Avrupa hisse senetleri PMI'lar düştüğünde düşme eğiliminde oluyor.

Ancak bu yıl böyle olmadı ve BofA, PMI temelli yukarıdan aşağı analizine göre Stoxx 600 endeksi için %10'luk yukarı yönlü bir aşma" hesapladığını belirtti.

BofA'ya göre bunun ana nedeni, 2. çeyrekten bu yana PMI'larda yaşanan keskin düşüşe henüz Euro Bölgesi'nin açıklanan verilerinde net bir zayıflamanın eşlik etmemiş olması.

BofA, "Sanayi üretimindeki son 3 ayı baz alan yıllık büyüme %0 civarında seyrediyor ve zayıflayan PMI'larla olan tarihsel ilişkisini önemli ölçüde aşıyor" dedi.

BofA, bu durumu, zayıflayan yeni sipariş akışına kıyasla mevcut faaliyetleri güçlendiren pandemi döneminden kalma birikmiş işlerini hala tüketiyor olmalarına bağlıyor.

Kredi koşullarının sıkılaşması ve sipariş birikiminin azalması nedeniyle PMI'ların daha da zayıflaması bekleniyor.

BofA analistlerine göre bu durum, açıklanan verilerin, beklentiye dayanan verileri, pozitif yönde aşmasının dağılacağı anlamına geliyor ve bu da hisse senedi piyasalarının PMI'larla olan ilişkilerinin ima ettiği seviyelere düşeceğine işaret ediyor.

BofA: Borsalar tahvil baskısından kurtuluyor

 

BofA, altın ve gümüş fiyatları tahminini revize etti

 

BofA: Yatırımcılar nakite akın ediyorlar

 

BofA: Küresel hisse fonlarından 8.2 milyar dolar çıktı

 

BofA'dan ABD tahvil analizi: Böyle satış dalgası görülmedi

 

BofA baş stratejistinden boğa piyasası için 5 sebep

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)