E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBofA'dan döviz piyasası yorumu---

BofA'dan döviz piyasası yorumu

BofA'dan döviz piyasası yorumu
30 Mart 2023 - 08:05 borsagundem.com

BofA, küresel döviz piyasasının likidite sıkışıklığına karşı kırılgan olduğunu ifade etti.

Bank of America (BofA), finansal şartlarda sıkılaşmaya ve ekonomik büyümede yavaşlamaya bağlı olarak küresel döviz piyasasının (FX) bu yıl içinde bir likidite sıkışıklığına karşı kırılgan olduğunu bildirdi.

ABD bankacılık sektörüne yönelik endişelerin ABD doları üzerinden baskı yaratmasına bağlı olarak önde gelen paritelerdeki oynaklığın bu ay hızlı artış gösterdiğine işaret eden BofA stratejistleri, "Hareketler hala kriz seviyelerinden uzaklar" değerlendirmesini de yaptı.

Silicon Valley Bank'ın batması ve Credit Suisse AG'ni UBS tarafından satın alınması sonrasında Fed'in güvercin duruşunun geçtiğimiz hafta piyasaları sakinleştirdiğini belirten BofA stratejsitleri, ancak oynaklığın önümüzdeki aylarda yeniden artması riski bulunduğunu vurguladılar.

Stratejistler, "Banka kredisi sıkılaştırmasının gecikmeli etkisi henüz tam olarak ortaya çıkmadı ve ekonomik konjonktür muhtemelen büyüme için daralma aşamasına giriyor" değerlendirmesini yaptılar.

BofA, ABD bölgesel bankaları tüketicilere kredileri daha fazla sınırladıkça, fiyat baskılarının daha uzun süre yüksek kalmasını beklediklerini de belirtti.

Stratijisler, "Eğer enflasyon aşırı katı olduğunu kanıtlar ise, spot likidite büyük olasılıkla yeniden test edilir" ifadelerini kullandılar.

BofA: Yatırımcılar nakite yöneldi

 

BofA'dan küresel fon raporu

 

Goldman: ABD'nin döviz piyasasına müdahale riski artıyor

 

Döviz piyasasında rahatlama yok! Düzeltme gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)