E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoeing temettü miktarını artırdı---

Boeing temettü miktarını artırdı

Boeing temettü miktarını artırdı
17 Aralık 2013 - 07:20 borsagundem.com

Boeing düzenli olarak dağıttığı temettü miktarını yüzde 50 oranında artırma kararı aldı, aynı zamanda hisselerine destek olacak

Yatırımcıyı gerçek bir ortak gibi gören ABD'li şirketler hem kazandıklarını ortaklarıyla paylaşıyor hem de hisselerin fiyatını dengelemek için gerekirse alımlar yapıyor. Bazı şirketler yılda 4 defa kar payı dağıtıyor. Şirketler, yılın belli dönemlerinde konferanslar düzenleyerek hisselerini alan yatırımcıları bilgilendiriyor. Bu yüzden ABD halkı tasarruflarının önemli bir kısmını hisse senetlerinde değerlendiriyor. Bu kapsamda örnek olarak gösterilecek şirketlerden biri de Boeing. Şirket dağıtacağı kar payı oranını yüzde 50 oranında artırma kararı aldı. Boeing tarafından yapılan açıklamada şirketin yönetim kuruluunun ödenen düzenli temettü miktarının yüzde 50 oranında artırılması ve önümüzdeki iki yıllık sürede şirketin hisselerinde 10 milyar dolarlık geri alım yapılması için gereken yetkiyi verdiği ifade edildi. Böylece hissedarların şirketin karından pay almaya yönelik beklentilerinin karşılanmasının hedeflendiği ifade edildi.
Borsa İstanbul'daki şirketlerin de ABD'li şirketleri örnek alması umutla bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SPK GÖRMÜYONMU OYUNU17 Aralık 2013 07:59

    VAR BİZDE DE BÖYLE ŞİRKET NİYE İNKAR EDİYORSUNUZ MEMSA HERGÜN YÜZDE 4 YÜKSELİYOR AMA FİYATI HEP AYNI