E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Suriyeliler için 10 milyar dolar yardım talebi---

BM'den Suriyeliler için 10 milyar dolar yardım talebi

BM'den Suriyeliler için 10 milyar dolar yardım talebi
29 Mart 2021 - 08:02 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), Brüksel'deki Suriye toplantısı öncesi '24 milyon Suriyeli için' 10 milyar dolar yardım talebinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve BM Kalkınma Programı ortak bir açıklama yaparak, uluslararası toplumdan milyonlarca Suriyeliye yardımlarını artırmasını istedi. 

Suriyelilerin giderek artan açlık ve yoksullukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen açıklamada, komşu ülkelerin ise her 5 Suriyeliden 4'üne ev sahipliği yaptığı ifade edildi. 

Ülke içinde ve komşu ülkelerde bu yıl yardıma muhtaç olan Suriyelilerin sayısının 20 milyondan 24 milyona çıktığı belirtilen açıklama, 2021'de Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 10 milyar dolar fona ihtiyaç duyulduğu, 4,2 milyar doların Suriye içinde, 5,8 milyar doların ise komşu ülkelerdeki mülteciler için kullanılacağı kaydedildi. 

NYT: Milyonlarca Suriyeli için Türkiye tek fırsat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi29 Mart 2021 13:09

    Suriyeli sığınmacılar ekonomik ve sosyal yapımız için büyük yüktür. Biran önce Ülkemi terketmeliler. Yeter artık , üreme alışkanlıklarına bakıldığında bizim sayımızı da geçerler

  • ZEYREK ZEMHERİ29 Mart 2021 10:57

    Suriye den iran çekilmedikce asla düzelmez.tüm bulunduğu ülkeler batmıştır.ırak,yemen,suriye, lübnan....islam dünyasınıda bitirdi.bu para kime yetecek .adamların ülkelerin darmadağın edin sonra yardım edin.ALLAH hepinizden bunların hesaplarını sorsun.