E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBloomberg işinin başına geçti---

Bloomberg işinin başına geçti

Bloomberg işinin başına geçti
16 Ocak 2014 - 07:47 borsagundem.com

Michael Bloomberg, 12 yıl süren New York Belediye Başkanlığı görevini Bill de Blasio'ya devretti ve 32 yıl önce kurduğu medya imparatorluğuna döndü

New York'un efsane belediye Başkanı Michael Bloomberg, geçtiğimiz gün üç dönemdir oturduğu koltuğu Bill de Blasio'ya devretti. O başkanlık koltuğundayken, kurduğu medya imparatorluğu büyümeye devam etti. Bugün Bloomberg, ABD'nin 10, dünyanın ise en zengin 13'üncü kişisi. Serveti 31 milyar dolar. 1 Ocak itibarıyla Bloomberg artık işinin başına döndü. Makam aracından indi ve metroyla şirkete gitti. Başkanken daha çok 'casual' kıyafetler giyerdi. 12 yıl sonraki ilk iş gününde ise 'jilet' gibiydi. Yöneticilerinden bilgi alan Bloomberg'in artık gündemi imparatorluğunu biraz daha büyütmek. 

650 MİLYON DOLAR HARCADI

- Bloomberg, birçok alanda New York tarihine geçti. Milyarder olarak oturduğu başkanlık koltuğundan milyarder olarak kalktı.  
- New York Times'ın yaptığı hesaplara göre başkanlık koltuğunda oturduğu süre içinde kendi cebinden yaptığı masrafların toplamı 650 milyon doları buldu. 

144 DOLAR MAAŞ ALDI

- 2001 yılında koltuğa oturduğunda ilk yaptığı iş belediye başkanlığı maaşını sadece 1 dolara indirmek oldu. Bu kararı vermeseydi, başkanlıktan 2.7 milyon dolar maaş alabilirdi. 

AKVARYUM PARASINI BİLE CEBİNDEN ÖDEDİ

- Bütün seçim kampanyalarını cebinden karşıladı. 3 seçim için ödediği rakam 268 milyon dolara ulaştı.
- Diğer başkanlar gibi gezi harcamalarını belediyeye fatura etmedi. 6 milyon dolarlık özel uçak masrafını kendi karşıladı. 
- Balık delisi olan Bloomberg belediye ik dev tank yaptırdı. Tankların temizlenmesi için 12 yılda toplam 68 bin dolar harcadı.

EKİBİNİN KAHVALTILARINA 890 BİN DOLAR HARCADI

- Ekibini el üstünde tuttu. Birlikte çalıştığı kişilerin her gün kahvaltılarını ısmarladı. Fatura yaklaşık 890 bin dolar.
- Belediye projelerine kendi şirketi aracılığıyla 263 milyon dolarlık yardımda bulundu.
- Başkanlık konutunda hiç oturmadı. Fakat buna rağmen konutun yenilenmesi için 5 milyon doları cebinden ödedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)