E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBizim sorunumuz Suriye Kürtleriyle değil---

Bizim sorunumuz Suriye Kürtleriyle değil

Bizim sorunumuz Suriye Kürtleriyle değil
26 Şubat 2016 - 11:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'deki ateşkesi desteklediklerini belirtti. "Mücadelemiz Suriyeli Kürtlerle değil terör örgütleriyle" dedi

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kalın, "Bizim Suriye Kürtleriyle ilgili bir sorunumuz yok, bizim mücadelemiz terör örgütleri iledir" dedi.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın konuşuyor. Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

* Biz prensip olarak Suriye'deki ateşkesi destekliyoruz. Ama şu ana kadar yaşananları göze aldığımızda Esad güçlerinin karadan devam etmesi bizi ateşkes konusunda endişelendiriyor. Bu gece başlayacak olan bu ateşkes umarım sivil ölümleri bitirir. 

* Şu ana kadar rejim Viyana görüşmelerini daha fazla zaman kazanmak olarak kullandı. Umarım bu sefer farklı olarak kullanılır.

* PYD-YPG gibi gruplar bizim için ayrıca bir endişe konusudur. Suriye'nin neresinden gelirse gelsin. Türkiye uluslararası hukuktan gelen haklarını kullanır. Biz müttefiklerimizle her konuyu müzakere ederiz. Ama Türkiye'nin güvenliği asla pazalık konusu değildir. 

* Zaman zaman Türkiye'nin Türkiye'nin Kürtlerin kazanımlarından rahatsız oldıuğu iddialar ortaya atılıyor. Bizim Suriye Kürtleriyle ilgili bir sorunumuz yok, bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. Türkiye'nin hemen Güneyi'nde PKK güdümlü bir devlet yapılanmasına asla izin vermez. 

* Muhtemel saldırılara karşı tedbirler alınmıştır. PKK terör örgütü çözüm sürecini sabote etti. Saldırıdan sonra bunu savunanlar bunların taziyelerine gidenler kendi alçak, hain yüzlerini göstermişlerdir. Terörü estetize etmek, romantize etmek kabul edilebilir bir şey değildir.  Bu saldırıyı yapan terör örgütüyle kafa kesen bombalı araç saldırısı yapanlar arasında nasıl bir fark var? 

* Terörle mücadelede Türkiye Cumhuriyeti'ne ya da Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kim olursa olsun terör propagandası yapmaktadır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali26 Şubat 2016 14:12

    suriyeli kürllerle sorunumuz yok demişsin sayın sözcü ama suriyeli kürtlerin sizinle büyük bir sorunları var 1915 te osmanlının sürgüne gönderdiği ermenilerin torunları şimdi ypg saflarında ve intikam almak için kürtlerle omuz omuza vermişler fırsat kolluyorlar türkiye dış politikada ölümcül hatalar yapmaya devam ediyor