E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’e yeni rakip: CBDC---

Bitcoin’e yeni rakip: CBDC

Bitcoin’e yeni rakip: CBDC
05 Şubat 2022 - 08:26 borsagundem.com

Kara para aklamasında kullanıldığı için kripto paralara karşı önemli bir mücadele veren ABD ekonomi yönetimi alternatif modeller üzerinde çalışıyor

Kripto paralara yönelik kısıtlama ve tedbir uygulamaları ülkeler arasında hızla yayılırken, ABD illegal işlemlerde kullanılan dijital paralara alternatif modeller üzerinde çalışıyor. Boston Federal Rezerv Bankası, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile birlikte, önerilen bir merkez bankası dijital para birimi üzerine araştırmalarını yayınladı.

İşlemleri hızlandırmak, ödeme sürelerini iyileştirmek ve sınır ötesi ödemeleri çok daha kolay hale getirmek için ABD’nin kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmesinin önemli bir adım olduğu biliniyor.

Çin kendi dijital yuanı test etmeye devam ediyor. Bu alanda da önemli bir yol aldığı belirtiliyor.
Şimdiye kadar, Fed’den gelen sesler, dijital doların ABD için gerçekten tercih edilen yol olmadığı yönündeydi. Ancak Boston Fed tarafından yapılan açıklamada, saniyede 1,7 milyon işlemin gerçekleştirebildiği bir sistem geliştirildiği belirtildi.

Uzmanlar, performansın “popüler kripto para birimlerinden çok daha üstün” olduğunu söylüyor. Bitcoin’de saniyede yalnızca 7 işlem, ethereum ise 25 işlem gerçekleştiriliyor.

ABD Merkez Bankası 107 milyar dolarlık net geliri Hazine'ye aktardı

 

SEC'ten kripto düzenlemesi için açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantık05 Şubat 2022 10:14

    Yersen; Kara para aklama ya mücadele veriyormuş.  Tam tersi  o kripto jetonlar dolar ı ayakta tutuyor!  Ya da öyle görünüyor.   Bu reyting kuruluşlarının bunlar hakkında bir beyanı fikri yok mu? Niye yok? Olamaz çünkü dolar imparatorluğunu başka türlü ayakta tutamazlar.  Sadece adı var!  Alınıp satılması var!  Bir de artacak azalacak diye saatlerce zırvalayan uzmanları var!  Peki bunların alım satımının tamamı gerçek kişiler mi yoksa yapay zeka ile yönetilen bir dolandırıcılık sistemi mi?   

  • Arastir kardesim mantigi kullanmadan05 Şubat 2022 13:45

    Blockchain Teknolojisini arastir lütfen ondan sonra yapay zeka mi degil mi kim aliyor kimler satiyor anlarsin isi

  • Mehmet Yıldız05 Şubat 2022 10:11

    Bu Amerikalılar çok düzenbazlar bunu anlamak için fazla zeki olmayada gerek yok.