E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBitcoin'deki düşüş, Tesla'yı da etkiledi---

Bitcoin'deki düşüş, Tesla'yı da etkiledi

Bitcoin'deki düşüş, Tesla'yı da etkiledi
19 Mayıs 2021 - 14:57 borsagundem.com

Elon Musk'ın kripto para piyasasına manipülatif açıklamalarda bulunması, kendi şirketine de pahalıya mâl oldu.

Bitcoin (BTC), 19 Mayıs'ta piyasaya hakim olan negatif duyarlılığın sürmesiyle birlikte 40 bin doların altına geriledi. Kripto para piyasası da bir gecede 350 milyar dolar değer kaybetti.

BTC/USD son 15 haftanın en düşük seviyesinde

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, çarşamba sabahı 38.500 dolara kadar geriledi.

Bir haftadır gerilemeyi sürdüren Bitcoin, son düşüş ile birlikte şubat başından beri görülen en düşük seviyeye geriledi. Kripto para, rekor seviyesinden beri ise yüzde 40 değer kaybetmiş oldu.

Popüler yatırımcı Scott Melker, "Bitcoin giderek daha düşük dip fiyatlar belirliyor, muhtemelen yakında daha fazla satın alacağım" diye açıkladı.

"Balinalar, yatırımcıların korkularından besleniyor."

Tesla, Bitcoin kârından oldu

Kripto para piyasasında son günlerdeki dalgalanmanın sebebi olan Elon Musk, şirketine de büyük bir zarar verdi. CEO'su olduğu şirket Tesla, düşüşten en çok etkilenen isimlerden oldu.

BTC'nin 40 bin doların altına gerilemesiyle birlikte, Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin birikimi de satın alınan seviyeye geri döndü.

Tesla, BTC'ye yatırım yaptığını 8 Şubat'ta duyurmuştu. Ne var ki şirket, son düzeltmenin ardından tüm kârını kaybetmiş oldu.

Bitcoin Treasuries verilerine göre, Tesla'nın BTC yatırımının değeri, çeviri yayın saati itibarıyla 1,72 milyar dolar ediyor.

Mortgage krizinde ünlenen Burry, Tesla'da satışa geçti

Bitcoin'de kritik seviyeden dönüş

Bitcoin 29 bin doları görür mü?

Bitcoin milyarderinden karamsar tahmin

Bitcoin'de izlemesi gereken 5 madde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sevindim19 Mayıs 2021 17:37

    Bu herif tam bir manuple makinası hatta tam bir soyguncu Sanayici görünümlü para avcısı,çoktan satmıştır coinlerini ha oldu da satmadıysa iyi olmuş.

  • Kürşad19 Mayıs 2021 16:07

    Bay maske sadece bit kârını kaybetmiş, tesla hissesi yarı fiyata düşse ne yazar, gine de çok zengin...Bizdeki bitçi taifesi başta aklı olmak üzre herşeyini kaybetti, bi kısmı gülüp oynamaya, halay çekmeye başladı...

  • Bika19 Mayıs 2021 15:57

    Halka açık şirketlerin kripto varlık almasının önü kesilmeli.

  • Okie Dokie19 Mayıs 2021 15:42

    Rockerfeller reyiz USD'ye rakip olarak gördüğü bitcoin'nin kalemini kırdı. Bitcoin'i destekleyen Musk'ı da yakında batıracak. İzleyin görün.