E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 29 bin doları görür mü?---

Bitcoin 29 bin doları görür mü?

Bitcoin 29 bin doları görür mü?
18 Mayıs 2021 - 15:39 borsagundem.com

CNBC piyasa yorumcusu Carter Worth, geçmiş verilere bakarak "Bitcoin 29.000 dolara düşebilir" derken, yüzde 55 oranında gerilemenin mümkün olduğunu söyledi.

Bitcoin (BTC) fiyatının 29.000 dolara düşebileceğine dair yorum geldi. CNBC'nin "Chartmaster" lakaplı analisti, geçmişteki düşüşlere paralel olarak mevcut desteğin halen test aşamasında olduğunu söyledi.

Cornerstone Macro'nun Baş Piyasa Analisti Carter Worth, televizyon kanalının "Fast Money" isimli programına katılarak, BTC fiyatındaki dip seviyenin beklenenin çok daha altında olabileceği konusunda uyardı.

Bitcoin dip fiyatı için tahminler

Son fiyat hareketlerini analiz eden ve bunu geçmiş Bitcoin çöküşleriyle karşılaştıran Worth, 45.000 dolarlık mevcut seviyenin destek bölgesinin üst bölgesini temsil ettiğini söyledi.

"Yüzde 55 değer kaybı yaşanacak olursa, desteğin alt çizgisine ulaşmış oluruz" diye özetledi.

Bence destek seviyesindeyiz – mücadele sürüyor, ancak önsezilerim düşüşün derinleşeceği yönünde.

Mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 55'lik düşüş, BTC/USD paritesini 29.000 dolara kadar indirebilir.

Worth için bu seviye önemli bir referans noktası, zira yüzde 55 oranındaki gerileme, 2011'den bu yana yüzde 30 veya daha yüksek her fiyat düşüşünün ortalamasına denk geliyor.

Bununla birlikte, Twitter kullanıcılarının vurguladığı üzere, hesaplamaların içinde 2017 yılındaki tüm zamanların en yüksek değerinden, bir yıl kadar süre boyunca yüzde 80 gerilemenin yaşanması da yer alıyor.

Eğer bu süreç çıkarılırsa ortalama yüzde 36 civarına denk geliyor ki, bu hafta BTC/USD paritesi tam da o kadar geriledi.

Bitcoin, Elon Musk'a göre hareket ediyor

Ana akım medyanın her geçen gün Bitcoin ve altcoin'ler konusuna daha fazla ilgi duyması, biraz da Tesla CEO'su Elon Musk tarafından oluşturulan popülerlikten kaynaklanıyor.

Buna ek olarak, Coinbase'in yerel para birimi COIN fiyatında yaşananlar, sektörü değerlendiren analistlerin düşüş beklentilerini artırmalarına neden oluyor.

Cointelegraph'ın bildirdiği gibi Bitcoin piyasasının deneyimli analistleri, uzun vadeli fiyat trendlerini ve halihazırda yer alan yükseliş belirtilerine vurgu yaparak piyasadan endişe duymadıklarını söylüyorlar.

Pazartesi günü, BTC stok akışı fiyat modelinin geliştiricisi PlanB, Elon Musk'ın açıklaması sonrası fiyattaki değişime dikkat çekti.

Paylaştığı grafikte şu yorumu yaptı:

Mevcut fiyat dalgalanması, 44.000 dolardaki Bitcoin, yüksek işlem hacimleri, Bitcoin momentumu (200 Haftalık Hareketli Ortalama ve Gerçekleşmiş Değer) hala yukarı yönlü ve ilerleme kaydediyor.

Gerçekleşmiş değer, tüm Bitcoin piyasasının BTC'yi satın aldığı fiyatı temsil eder ve son fiyat dalgalanmalarına rağmen yükselmeye devam ediyor.

Kripto paralarda trend değişti mi?

Sermaye kontrolü kripto para fiyatlarında boşluk oluşturuyor

BtcTurk üyelerinin verileri çalındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp19 Mayıs 2021 08:47

    Ben artik paranin Borsaya girecegine inaniyorum, Coinler den çıkıp.

  • İbrahim üresin18 Mayıs 2021 22:32

    29bin dolar seviyesi gayet normal çünki para ile yatırımmyapanlar bu mining sistemlerinden oldukça şikayetçiler dediklerine göre biz para veriyoruz miningçiler para vermeden alıyor

  • rıza18 Mayıs 2021 19:59

    25.000 den alırım.

  • Hepsi bu18 Mayıs 2021 18:14

    Niye olmasın 3.000 usd bile olur çıkması nasıl sorun olmuyorsa düşmeside olmamalı kazan ölmüştür.

  • Kürşad18 Mayıs 2021 15:57

    Sıfır da olur, buna para yatıranlar üstüne para verirler, üyelik, saklama, hizmet bedeli gibi. İmzaladıkları sözleşme tam teslimiyet

  • Muhteşem18 Mayıs 2021 21:48

    Mert rumuz, para batırmak, evini ocağını dağıtmak intihar etmek kıskanılacak bişeymi. Kripto işinde kazanan var mı. Forumlara bir bak , feryat figan, mezbahaya dönmüş.

  • Mert18 Mayıs 2021 19:45

    Kıskançlıktan ne söylediğinin farkında olmayan bir fakir olmalısın