E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de sıradaki durak 12 bin dolar mı?---

Bitcoin’de sıradaki durak 12 bin dolar mı?

Bitcoin’de sıradaki durak 12 bin dolar mı?
14 Temmuz 2023 - 15:37 borsagundem.com

Bitcoin’de yükseliş sürüyor. Ters tarafta ise düşüş yanlıları, büyük bir çöküş senaryosunun hala geçerli olup olmadığını tartıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin için 2022 yılı, tam bir çöküş yılı oldu. Kripto para piyasasının en hacimli parası, bu yıl ise tüm yatırım araçları arasında şu ana kadar en çok kazandıran varlık olarak öne çıktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, geçen yıl yaşanan büyük çöküş, Bitcoin’in 12 bin dolar seviyelerine kadar gerileyeceğine dair öngörüleri kuvvetlendirmişti. Uzmanlar, bu yıl yüzde 100’e yakın değer kazanan Bitcoin’de düşüş senaryosunun hala geçerli olup olmadığını tartışıyor.

2022’nin sert şartları

UToday’den kıdemli kripto analisti Tomiwabold Olajide, Bitcoin’in yeni dip seviyelerine dönme olasılığına odaklandığı haberinde, bunun mümkün olup olmadığını tartışıyor.

Sektör, 2022 yılını likidite sorunları, iflaslar ve Terra ile FTX'in çöküşüyle geçirdi. Bu süreçte Bitcoin’in fiyatının 12.000 dolar seviyesine kadar düşeceği tahminleri dillendirilmeye başladı. Haziran 2022'de Terra'nın çökmesinden kısa bir süre sonra CNBC sunucusu Jim Cramer da Bitcoin’in fiyatının 12.000 dolara düşeceği tahmininde bulundu.

Yüzde 100’e yakın artış

Enflasyonu kontrol etmek için Fed, 2022'de faiz oranlarını agresif bir şekilde artırmaya başladı ve bu, Bitcoin dahil riskli varlıklara büyük zarar verdi. Tahminlere göre, tüm kripto para piyasasının değeri, düşen fiyatların bir sonucu olarak geçen yıl yaklaşık 1,4 trilyon dolar azaldı.

Geçen yıl ortaya çıkan tüm bu olaylar göz önüne alındığında, yılın başında yapılan bazı tahminler, Bitcoin'in tekrar yükselmeden önce 12.000 dolar seviyelerine kadar gerileyeceğini öngörüyordu. Bitcoin 12.000 dolar hedefine kadar gerilemeyerek 15 bin dolar seviyelerinden müthiş bir ralli yaparak yüzde 100’e yakın değer kazandı. Bitcoin’in 2023'ün ilk yarısında yılın en yüksek seviyesi olan 31.850 dolar seviyesine ulaşması ise bu tahminlerin yanlışlığını ortaya koydu.

12.000 dolar senaryosu hala geçerli mi?

Olajide, normal bir durumdan beklenenin ötesinde şartları ve potansiyel olarak ciddi sonuçları olan öngörülemeyen bir olayı ifade eden ‘siyah kuğu’ olasılığını göz ardı etmeyerek Bitcoin'in 12.000 dolar seviyesine düşme olasılığının görece düşük olduğunu belirtiyor.

Olajide, zincirleme verilere atıfta bulunarak, olasılıkların boğalardan yana olduğunun altını çiziyor. Bunun nedeni olarak ise, 31.000 dolar ile 42.000 dolar arasında alım yapanlara göre daha fazla Bitcoin sahibinin 16.000 Dolar 30.000 dolar arasında alım yapmasını gösteriyor.

Bu nedenle Olajide, daha mantıklı bir öngörüyle, boğalarının ne olursa olsun 16.000 dolar ile 30.000 dolar aralığını korumak isteyeceğinin altını çiziyor. Bitcoin, dün yaptığı ralli sonrası bir geri çekilme yaşasa da, şu an 31.200 dolar civarında seyrediyor.

Zincir üstü analitik firması Glassnode da, Bitcoin'in şu anda işlem yaptığı yerin önemini vurguluyor. Glassnode, yaklaşık 592.000 adet Bitcoin'in ortalama fiyatının, mevcut spot fiyatına yakın bir satın alma seviyesi olan 30.200 dolarda kümelendiğini ifade ediyor.

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı

 

Bitcoin'in ABD hisse senetlerinden ayrışması yükseliş habercisi mi?

 

Bitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?

 

JPMorgan'dan Bitcoin borsa yatırım fonu raporu

 

Bitcoin'de kötü dönem geride kaldı, ilk yarının yıldızı oldu

 

CZ'den bir sonraki Bitcoin boğa koşusu tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Evrim 16 Temmuz 2023 00:26

    İnsanları manipüle etmeyin. Yapılan haberlerin hepsi asılsızdır arkadaşlar korkmayın bu piyasadan. Alın bekleyin emekli olun erkenden

  • Mucise Reis : )15 Temmuz 2023 08:23

    çıkartma malıyeti 15-17 bin usd ne alaka 15 bin usd :D  .... altın çıkartmamalıyeti belli, ne zaman doalr basında bu malıyet altına düşer ?  btc her yerden alınıp satılabilen bir şey oldu. afganistan..uk-rus savaşı, çin ve rus ambargoları iran ambargoları vb gerilimlerde kullanıldı.  aman yaa heee de geç

  • öküz/tren/inek14 Temmuz 2023 15:48

    öküzün trene baktığı gibi baksınlşar.ben borsanın içinde olmama ragmen korkulardan arınamadım,inek gibi baktım.sahsen dün aldığınm xlm yi bile yiyemeden aldığım fiyattan verdim..yüzde seksen yaptı 10dakkada.

  • İlginç 15 Temmuz 2023 16:09

    Tesadüf olabilir mi? Demek ki izleniyor bütün işlemleriniz. Böyle piyasada kazanma olasılığınız çok düşüktür. Satınca yükselir tabiki. Maldayken de bekletirler sizi. Olan kaybolan yıllara olur. Siz zannediyorsunuz ki satmasaydiniz bile yine yükselecekti?