E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı---

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı
13 Temmuz 2023 - 17:04 borsagundem.com

Kripto para uzmanları, Bitcoin’de halving (yarılanma) öncesi ralli ihtimali görüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yılın en başarılı yatırım araçlarının başında gelen Bitcoin’de ralli beklentisi giderek artıyor. Uzmanlar, halving (yarılanma) öncesi bir ralli ihtimalini yüksek görüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Cointelegraph analisti ve yazar Marcel Pechman, Bitcoin'i ucuza satın almak için son şans olabileceğini söylüyor. Pechman, bunu Bitcoin’de halving öncesi bir sıçrama beklentisiyle ilişkilendiriyor.

Net Bitcoin arzı azalıyor

Cointelegraph analisti ve yazar Marcel Pechman, Standard Chartered tarafından açıklanan ve Bitcoin’de halving etkisine dayalı 120.000 dolarlık fiyat beklentisini değerlendiriyor. Rapora göre, halving öncesi ralli nedeniyle artan madenci karlılığının ‘net Bitcoin arzını’ azaltması bekleniyor.

Öte yandan Pechman, madencilik zorluğunun artmaya devam edeceği haberini dikkate alsa da bu tezi kabul etmiyor. Pechman, madencilik zorluğu son 12 ayda yüzde 73 oranında artarken, Bitcoin fiyatının yüzde 58 oranında arttığının ve 30.500 dolar civarına geldiğinin altını çiziyor.

Yıl sonu fiyatı 70 bin dolar mı olacak?

50.000 dolarlık Bitcoin yıl sonu fiyat tahminiyle ilgili olarak ise Pechman, o zamana kadar spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı alma ihtimalinin düşük olması nedeniyle bu tahminin de fazla iyimser olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, Pechman, ETF'lerin gelecek altı ay içinde onaylanması halinde, tahmini 5 milyar dolarlık bir potansiyel girişin Bitcoin'in fiyatını 70.000 doların üzerine çıkarabilme ihtimali olduğunu da not ediyor.

Spot Bitcoin ETF kabul edilme ihtimali yüzde 30

2024 yılı için Pechman, spot Bitcoin ETF onayı olasılığını yüzde 30'a çıkarmış durumda. Bloomberg analistleri ise bu ihtimale yüzde 50 ile daha da yüksek bir şans veriyor. BlackRock ve Fidelity'nin büyüklüğü göz önüne alındığında Pechman, ETF'nin piyasaya sürülmesinden sonraki ilk birkaç ayda 10 milyar dolarlık bir girişin mümkün olduğuna inanıyor ve Standard Chartered'ın 120.000 dolarlık beklentisinin muhafazakar tarafta kalabileceğini öne sürüyor.

Yatırımcıların yukarı yönlü hareketi neden beklediğini de açıklayan Pechman'a göre, bir ETF onayı beklentisi yarılanma öncesi ralliyi etkileyebilir. Sonuç olarak, yatırımcılar olay gerçekleşmeden önce dump yaparsa yarılanma öncesi etki daha uzun veya daha kısa olabilir. Pechman'ın yatırımcılara tavsiyesi ise kaçırma korkusundan, bir başka deyişle FOMO’dan uzak durulması. Pechman, “Bir giriş noktasını kaçırdıysanız ya dolar maliyet ortalamasını beklemeli ya da hiçbir şey yapmadan oturmalısını” diyor.

Son olarak Pechman, Glassnode'un Bitcoin’in 30.000 dolarda yeniden akümüle olacağına ilişkin en son zincir üstü analiz raporuna da değiniyor. Pechman'a göre ‘ortalamaya dönüş’ geleneksel piyasalarda da oldukça yaygın. Yatırımcılar, fiyatı hareket ettirmek için gerekli kanaate sahip olmadığında, önceki iki veya üç yıllık ortalamalara geri çekilmeye başvurabiliyor.

Bitcoin'in ABD hisse senetlerinden ayrışması yükseliş habercisi mi?

 

Bitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?

 

JPMorgan'dan Bitcoin borsa yatırım fonu raporu

 

Bitcoin'de kötü dönem geride kaldı, ilk yarının yıldızı oldu

 

CZ'den bir sonraki Bitcoin boğa koşusu tahmini

 

Kurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Temmuz 2023 18:51

    Ben iyi beklenti içindeyim.  3 ay için  yakın takibime aldım. alt coınler için bişe diyemem ama ana joınler daha iyi olacek bence