E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin, Çin'in açıklamalarıyla çakıldı!---

Bitcoin, Çin'in açıklamalarıyla çakıldı!

Bitcoin, Çin'in açıklamalarıyla çakıldı!
21 Mayıs 2021 - 17:48 borsagundem.com

Bitcoin, Çin'den gelen açıklama ile keskin düşüş gösterdi

Kripto para piyasalarında, Çin'in önce finans sektörünün kripto para kullanımı yasaklaması, ardından da kripto para ticareti ve madenciliğine karşı sert tedbirler alacağını açıklaması üzerine Bitcoin son 24 saatte yüzde 10,67 düşüşle 37 bin 272 dolardan işlem gördü.

Bitcoin'in rakibi olarak değerlendirilen Ether ise dün yüzde 17,05 düşüşle 2 bin 413 dolar düzeyinde seyretti. Kriptolar için çalkantılı geçen bu haftada Ether'de kayıp yüzde 40 olurken, Bitcoin'de haftalık kayıp yüzde 26.

Çin finans sektörü kuruluşlarının hafta başında ödeme ve anlaşmalar için kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamasıyla büyük bir şok yaşayan kripto para piyasası, tepki alımları ve dipten toplama işlemleri ile toparlanma yoluna girmişti. Ancak toparlanma, ABD Hazine Bakanlığı’nın, perşembe günü İç Gelir Servisi'ne büyük kripto para transferlerinin bildirilmesini gerektirecek yeni kurallar çağrısında bulunması, ABD Merkez Bankası’nın (Fed), kripto para birimlerinin finansal istikrar için oluşturduğu riskleri işaret etmesi etkisiyle hız kesti.

OANDA'nın kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, " Özellikle geçen haftadan sonra, likiditenin daha fazla derinleşeceğini düşünmüyorum" dedi.

Bu yılın başlarında, Bitcoin'in "dijital altın" haline geleceğini iddia eden söylemler, JPMorgan'ın ocak ayında Bitcoin'in altına rakip olacağını söylemesiyle ilgi çekmişti. Societe Generale ise bu söylemi şu soruyla değerlendirdi: 

Bitcoin, altını hem yukarı hem de şimdi de aşağı yönlü olarak açıkça 'gölgede bıraktı'. Ancak volatilite ve büyüklük arasındaki büyük boşluğa rağmen, iki varlığı karşılaştırmak mantıklı mı?

Eaton Vance'in öz sermaye yatırım sorumlusu Edward J. Perkin, "Kripto ve hisse senetleri gibi varlıklar için temel ortak payda, dünya çapındaki çok gevşek merkez bankası politikalarıdır ve bu, risk iştahıyla birleştiğinde kripto piyasalarına etki etti" dedi.

Analistler, bitcoin fiyatının 50 günlük ortalamasına geldiğini, bu  seviyenin aşılıp aşılamayacağını yön üzerinde belirleyici olacağını  belirtiyorlar. 40 bin 500 dolar seviyesinin aşılması halinde 45 bin  dolar seviyesinin hedefleneceğini ifade eden analistler, 50 günlük ortalamanın geçilememesi halinde destek olarak ise 38 bin doları işaret ediyorlar.

Altın karşısında Bitcoin’in değeri yok

Bitcoin’de risk devam ediyor mu?

Bitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?

Bitcoin çöküşü kriptonun kazancı oldu

Bitcoin’den kaçan altına sığındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.yilmaz21 Mayıs 2021 21:22

    Gelin formt e kazanmaya basla

  • Volkan21 Mayıs 2021 19:40

    Digital paralar hayata gitdi artık. Öte yandan Thether gibi dolara endeksli olanlar veya çok hızlı ve çok düşük işlem maliyeti sunanlar bence ayakta kalır. Google Play, Netflix, Apple vs uygulamlardan ve hizmetlerden bir bir kuruş işlem başına ücret alabilmesi için elektronik para şart. Kredi kartı ve Bankadan transferlerde zaten en az 1 TL banka komiyonu vergi vs var. Gelecekte şu an ücretsiz olan şeyler de paralı olur ve kullandığın kadar öde sistemine geçilir. Dinlediğin şarkı başına 1 kuruş vs gibi şeyler mesela.

  • Sss21 Mayıs 2021 18:48

    Gelin atsyh ye

  • Umut 5321 Mayıs 2021 18:37

    Devlet yetkililerimiz biraz uyanık olsa Türkiye'yi dolar zengini yapabilir. Nasıl mı? Bolca piyasa Türk lirası ile fonlanacak, bu paralar yüklü miktarda kripto paraya yabancı kripto borsaları aracılığı ile çevrilecek, sonra tavandan tüm kriptolar dolar üzerinden Türk bankalarına aktarılacak. Bu planı ilk yapan ülke petrol zengini ülkelerden bile daha zengin olabilir. Fırsatı kaçırmamak lazım.

  • Neyzen Tevfik 22 Mayıs 2021 11:52

    Arkadaş para teorisinde bir haber olduğun nasılda belli. MIT'de sen bunu savunan kapının önünde bulursun.

  • Bağımsız Düşünce21 Mayıs 2021 18:21

    Demek ki neymiş ? Komünist de olsa halkını düşünen ve kara paraya ilk önce dur diyen Çin !! Küresel tayfa kripto para ile büyük vurgun yaptı ! 

  • Ahmet21 Mayıs 2021 18:11

    Hep manipilasyon hep manipilasyon Allah belanızı versin

  • Dometess21 Mayıs 2021 18:07

    Normal daha çoook patates olacaklar

  • Okie Dokie21 Mayıs 2021 17:58

    Ne bitcoin ne altın ne de borsa. Tüm dünyada geçerli iki para var. Yeşil yeşil ABD doları ve de yerli ve milli paramız İsrail şekeli. Gerisi boş.

  • Ky22 Mayıs 2021 03:56

    Seni nir internet haber sitesinin borsa kısmında sasa yorumlarından hatırladım.Aynı ismi kullanıyordun ve yine saçmalıyordun.