E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karşısında Bitcoin’in değeri yok---

Altın karşısında Bitcoin’in değeri yok

Altın karşısında Bitcoin’in değeri yok
21 Mayıs 2021 - 15:33 borsagundem.com

Bitcoin’deki fiyat hareketliliği bu hafta yatırım dünyasının en büyük gündem maddesi haline geldi. Altın madenciliği devi Barrick Gold’un CEO’su ise altın karşısında kripto paraların asla iyi bir değer deposu olamayacağını savunuyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın madenciliği şirketi Barrick Gold’un CEO’su Mark Bristow Perşembe günü yaptığı açıklamada kripto paraların geleneksel altın yatırımından daha iyi değer deposu olduğu fikrine karşı çıktı.

Bitcoin destekçisi boğa piyasası yatırımcıları dijital para biriminin arzının sınırlı olması ve hızlı bir şekilde büyümesi nedeniyle dünyanın en büyük kripto para biriminin enflasyona karşı daha iyi bir koruma olduğu iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Ancak Bristow CNBC’ye verdiği röportajında söz konusu iddiaları reddederek spekülatif varlıkların güvenli bir yatırım olarak kabul edilemeyecek kadar değişken olduğu eleştirisinde bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bristow’un şirketi altın yatırımlarını hafife almasıyla bilinen efsane yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’dan dahi pandemi döneminde yatırım almıştı. Bristow konuya ilişkin açıklamasında, “İsteseniz dahi yapamayacağınız bir şey var, hiçbir matbaada altın basamazsınız. Ancak halen kripto para üretimi yapabiliyorsunuz” dedi.

Altınla benzer bir şekilde dijital olarak çıkartılması gereken Bitcoin’in arzı 21 milyon ile sınırlı. Kripto para blockchain araştırma hizmeti veren şirket Blockchain'e göre şu anda 19 milyondan fazla coin dolaşıma girmiş gözüküyor.

Altın arzına bakıldığında ise, Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından yapılan araştırmalara göre bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 244.000 ton altın çıkarıldı. Bristow'a göre altın başlı başına nadir metal olmaya devam ediyor.

Bristow, "Madencilik sektöründe, altın madencileri yüzyılın başlarından bu yana çıkardıkları rezervlerin yerine yenisini bulamadılar. Çıkardığımız altının sadece %50'si kadar rezerv bulabildik" açıklamasında bulundu.

Madencilik şirketi Barrick Gold 44 milyar dolar olarak değerleniyor.

Bristow’un yorumları kripto para birimleri piyasalarında son bir hafta içinde büyük bir erimenin gerçekleşmesinin ardından geldi. Bitcoin Çarşamba günü % 30'luk bir düşüşle yaklaşık 30.000 dolara kadar gerilemişti. Dijital para birimi, diğer kripto para birimleriyle birlikte, o günden itibaren 40.000 dolara yakın yükselerek geri dönüş yaptı. Bitcoin bir yıl öncesine kadar 10.000 doların altındaydı.

Bu arada, altın fiyatı geçen hafta yaklaşık %3 yükseldi ve son bir yıl içinde yaklaşık %5 artış gösterdi. Barrick Gold’un hisseleri Perşembe günü yaklaşık %1 artarak 24,81 dolara yükseldi. Hisseler yıllık bazda %9 arttı.

Fintek devi halka arz için balon piyasasının sonunu bekliyor

 

Bitcoin’de risk devam ediyor mu?

 

Piyasalar düşüşteyken yapılan 3 yatırım hatası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Badboy08 Haziran 2021 01:09

    Berber Bekri yalnız şöyle bir durum var bende altın yatırımcısıyım bitcoin de bi balon hepsine varım 1 dolardan aldıysan başka hepsi batsa ne olur ama altındada karşılıksız işlem var bankalarda elinde olmadığı kadar altın satan satan bankalar olduki büyük bir savaş çıktı abd çin savaştı o zaman hesabını bloke eder :) bunu bildiğim halde bankadan yapıyorun her yatırımda risk vardır, risksiz yatırım olmaz bence bitcoinde vur kaç yapabiliyorsan bence mantıklı asla uzun vadeli düşünmemek gerek bu bir saadet zinciri göze alabileceğin bir zarar kadar yatırım olabilir balon patladığında kime patlarsa artık 😁😁😁

  • Hehe22 Mayıs 2021 09:45

    Gercek altin olsa eywallahta bitcoinle kagit altin arasindaki fark ne ikiside hayali biri digerinin laciverti dusus olunca gom yukselis olunca ov hastasiyim boyle insanlarin

  • Mustafa22 Mayıs 2021 03:07

    Altını Allah değer kılmış Bitcoin dediğin ne önüne gelen coun oluyor bunların karşılığı para nerede zamanında 1$ -10$ a bugün 60 bin dolar veren akıllılar

  • Ramiz 22 Mayıs 2021 00:05

    Devlet kaşesi olucak yoksa herkesin coini olur

  • NİHAK21 Mayıs 2021 23:03

    Altında gr/ tl beklentim orta vadede 583 tl.Ülkenin durumu ortada başka söze gerek yok.Y.T.D.

  • Berber Bekri 21 Mayıs 2021 17:37

    Olmayan şeylerle çil çil külçe külçe altını kıyaslayıp rakip görenlere Allah akıl fikir versin.....

  • Berber Bekri 22 Mayıs 2021 10:29

    Hehe bitten % birmilyon daha fazla gerçek sen hiç bitcoin gördün mü eline aldın mı saadet zincirinin dünya versiyonu aynı gün %20 düşüp %20 yükselen birşey ancak olmayan birşeydir YOK yani YOK sana şöyle anlatayım internet oyunlarında varsa ışın kılıcı +9 zortuk kalkanı bunlar da öyle site çöker program çöker şu olur bu olur kılıç da kalkanda yalan olur aynen öyle YOK sanal hikaye ben kuyumcudan alıyorum çil çil sen deyince gittim baktım bir kısmını "sıcak cüzdan" yastık altına koydum bir kısmını "soğuk cüzdan" buzdolabının derin dondurucusuna Sen deyince gittim baktım duruyorlar bir işlem de görmemişler sadece sıcaklık farkı var...

  • Hehe22 Mayıs 2021 09:46

    Dunyada islem goren altinin % kaci gercejten fiili altin hic arastirdin mi

  • Asla21 Mayıs 2021 19:59

    Bir şey daha var konuşurken sanal derler ama milletin gözüne sokma için altın para üstüne B harfi ile reklam ederler bir anlamda hayalleri o aslında ama nafile çaba hiç bir halt olmaz ülke merkez bankaları kabul etmedikçe ki asla etmezler başta buna Abd müsade etmez avrupa etmez durduk yerde rezerv parası mı çıksın onlara rakip?

  • Altın sevgisi 21 Mayıs 2021 16:53

    Çocukluğumda en sevdiğim kovboy filmleri Altın arayanlar olurdu..

  • Okie Dokie21 Mayıs 2021 16:23

    Ne altın ne bitcoin ne de TL. Dünyada iki şey her zaman geçerlidir : ABD doları ve İsrail şekeli. Gerisi boş.