E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yatırım kuruluşları Oscar'larını aldı---

BİST'te yatırım kuruluşları Oscar'larını aldı

BİST'te yatırım kuruluşları Oscar'larını aldı
02 Nisan 2015 - 21:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul, dört farklı piyasasında 2014 yılında en fazla işlem hacmine ulaşan 12 yatırım kuruluşunu ödüllendirdi.

Borsa İstanbul, dört farklı piyasasında 2014 yılında en fazla işlem hacmine ulaşan 12 yatırım kuruluşunu ödüllendirdi. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası, Pay Piyasası ile Borçlanma Araçları Piyasası’nda ödüle layık görülen yatırım kuruluşları, ödüllerini Borsa İstanbul Üst Yönetimi’nin ellerinden aldı.



Borsa İstanbul Genel Kurul Toplantısı’nın ardından Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Talat Ulussever, yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdür Yardımcılarının katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, 2014 yılında 4 farklı piyasada en yüksek işlem hacmini gerçekleştirerek ilk üçe giren yatırım kuruluşları ödüllendirildi.

En yüksek işlem hacmine sahip kurumlar ödüllerine kavuştu

Borçlanma Araçları Piyasası, Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası ile Pay Piyasası’nda en yüksek işlem hacmini gerçekleştirerek ilk üçe giren yatırım kuruluşları ödüllerini Borsa İstanbul Üst Yönetimi’nin ellerinden aldı.



Borçlanma Araçları Piyasası’nda en yüksek işlem hacmini sırasıyla Türkiye İş Bankası A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve HSBC Bank A.Ş. gerçekleştirdi.

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda en yüksek işlem hacmini Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. gerçekleştirirken, Rona Döviz ve Kıymetli Maden Tic. A.Ş. ikinci, Nadir Döviz ve Kıymetli Maden Tic. A.Ş. üçüncü oldu.

Pay Piyasası’nda ise sıralama İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Garanti Yatırım ve Menkul Değer A.Ş. olarak gerçekleşti.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda da en fazla işlem gerçekleştiren firmalar sırasıyla İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş, TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Garanti Yatırım ve Menkul Değer A.Ş. oldu.

Borsa İstanbul piyasalarında en fazla işlem hacmine ulaşan yatırım kuruluşlarının başarısı Türkiye’nin gururu yerli akıllı telefon Venus’le ve Vestel tabletle ödüllendirildi.



2014 yılında gerçekleştirdikleri işlem hacimlerine göre piyasalar bazında ödül alan yatırım kuruluşları şöyle:

Borçlanma Araçları Piyasası Ödül Sıralaması
1- T. İş Bankası A.Ş.

2- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

3- HSBC Bank A.Ş.

Kıymetli Madenler Ve Kıymetli Taşlar Piyasası Ödül Sıralaması
1- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

2- Rona Döviz Ve Kıymetli Maden Tic. A.Ş.

3- Nadir Döviz Ve Kıymetli Maden Tic. A.Ş.

Pay Piyasası Ödül Sıralaması
1- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

2- Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

3- Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.



Vadeli İşlem Ve Opsiyon Piyasası Ödül Sıralaması
1- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

2- TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

3- Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)