E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in iskontosu azalacak---

BİST'in iskontosu azalacak

BİST'in iskontosu azalacak
26 Ekim 2015 - 09:39 borsagundem.com

Erken seçimden sonra hükümetin kurulmasına dair beklentiler piyasalara moral verebilir

İlave parasal genişleme haberlerinin olumlu etkisi azalıyor mu? 

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın Aralık ayında varlık alım programını gözden geçireceğini açıklamasının ardından Cuma günü Çin Merkez Bankası da faiz ve munzam karşılıklarda indirime gitti. Çin'in para çıkışı neticesinde oluşan munzam karşılıklardaki indirim ile aşmaya çalıştığını söyleyebiliriz (Sene başından bu yana FX rezervlerde 300 milyar azalma söz konusu). Bu adımlar ekonomiyi canlandırmayacak fakat yavaşlamayı yavaşlatacak ve 4Ç’de iyi verileri destekleyecek. Öte yandan bu hafta Çin’de beş yıllık büyüme planları açıklanacak. 

Cuma günü dolara karşı 2.86 seviyesine kadar gerileyen TL, kar satışları ile 2.91 seviyesine kadar yükseldi. Perşembe kapanış itibarı ile baktığımızda TL’de dolara karşı değer kaybı %1 civarında gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası açıklaması öncesine göre ise TL’deki değer kaybı %0.2. BIST de Cuma günü gelen kar satışları ile gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kaldı. Öte yandan hafta bazında baktığımızda MSCI Türkiye endeksi %2.15 getiri ile gelişmekte olan ülke endeksini (0.38%) yenmeye devam etti. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimler öncesi kar realizasyonu bir miktar daha devam edebilir. Öte yandan, seçimlerin ardından politik belirsizliğin azalacağına yönelik beklentiler düşüşleri sınırlayacaktır. Seçimlerin ardından hükümetin kurulacağına yönelik işaretler gelmesi halinde BIST’in gelişmekte olan ülkelere göre ıskontosunun daralacağını düşünüyoruz. Bugün yurtdışı piyasalardaki yükselişe paralel BIST’de %0.5’in altında hafif bir yükseliş ile açılış bekliyoruz.

Yurtiçinde Ekim ayı kapasite kullanımı ve reel sektör güven endeksi bugün açıklanacak makro veriler. Öte yandan bugün Akbank ile bankaların 3Ç kar rakamları açıklanmaya başlanacak. Bizim 3Ç net kar tahminimiz 685 milyon TL (Konsensüs : 675 milyon TL ). Ayrıca Arçelik ve Oyak grubu çimento şirketleri bugün 3Ç net karlarını açıklayacak. 4 çimento şirktenin de net karında geçen yılın aynı dönemine göre gerileme bekleniyor (Adana, Bolu, Ünye ve Mardin) Arçelik’te net kar beklentimiz 154 milyon TL (konsensüs :  194 milyon TL), ile geçen yılın aynı dönemine oldukça yakın.

Bugün 3Ç karını açıklayan şirketler arasında beklentilerin altında net kar açıklayan TTRAK’da açılışta hafif negatif tepki olabilir.  Beklenene yakın net kar açıklayan Tat Gıda da ise bir tepki beklememekteyiz. 


Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)